Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Paylaşım Herkes Herşeyi Bilemez!!! Motorsiklet ,Hakkındaki Bildiklerinizi Buradan Paylaşabilir ve Takip Edip Bilgilerinizi Genişletebilirsiniz.

Tags: , , , , , ,

Yanıtla
Eski 31-12-2011, 09:56   #601 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ağırabi kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2008
Alıntı:
GaCCaLL tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Ağır abi mayıs ayında burda yazmıştım hani bi f650 alacağım hatta bakmaya gittim böle böle şanzumanında sorun var gibisinden yazışmıştık hatta özel mesaj vesilesi ile senden ilan numarası istemiştim ama cevap vermemiştin velhasıl ben mayıs sonu gibi ankarada ikamet ettiğimden ankarada bir arkadaştan motorumu(Avatardaki küheylan ) aldım 54binde şuan 60bine geldim ve şeytan kulağına kurşun büyük bir arızam yok şimdi sadece ezoz contası ile uğraşıyorum ve o da şu aşşağıdaki resimdeki namussuz nasıl bir conta ise yüksek ısıya mukavemetli bir conta
Borusan ankaradan bugün fiyat aldım 43tlcik 15€+kdv motobinsde 9€ çok bi fark yok birde borusandan 60bin bakımı için fiyat istemiştim sağolsunlar hemen döndüler ve içeriş şu şekilde
"Merhaba,

60.000 km bakımının standartında yağ- yağ filtresi ve hava filtre parçalrının değişimi ve genel kontrolleri içermektedir. (akü-zincir-motosikletin fonksiyonları-lastik havaları- diyagnoz test-motor çalışması-kaçak kontrolü) yapılmakta.
Yaklaşık olarak 120 € tutmakta.

Bakım sonucu yapılan kontrollerde tespit edilen tüm ekstralar için önce onay alınıp daha sonra işlem yapmaktayız,"
fiyat aşırı yüksek değil tabiki değişecek parçalarla birlikte maliyette yükselebiliyor.

ha unutmadan uzun zamandır bu topikdeki kendimce önemli gördüğüm çoğunlukla sizin yazılarınızdan oluşmuş bir Word dökümanı oluşturdum önemli başlıklar halinde her f650 kullanan kişinin elinde bulunması gerektiğini düşünmekteyim kendi adıma burayada koyuyorum ki arama tarama yaptıklarında direk daha kolay bilgiye ulaşabilsinler

Buyrun Word Dökümanı

F-650 hakkında önemli bilgiler,
bu bilgi fayda sağlar.

Alıntı:
GaCCaLL tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Arkadaşlar yukarıda belirttiğim egzoz contasının aynı Kanuni RT125D karion da mevcut ve 20tl +kargo fiyatına alabiliyorsunuz herhangi bir Kanuni bayisinden. Borusanda ise döviz kuruna bağlı olarak 15€+kdv larak değişmekte bilginize...
bu iki bilginin bir arada olmasında yarar var..

Bu mesaj en son " 31-12-2011 " tarihinde saat 09:57 itibariyle ağırabi tarafından düzenlenmiştir.... Neden: Automerged Doublepost
ağırabi is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-01-2012, 12:40   #602 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

napıyonuzzz f 650 sahıplarıııııı..
hiç sesiniz çıkmıyor.

neyani motorlarınız bozuk değilmi napıyonuz insan yazar yaw..
pardon pardon bir tek benim f-650 ler bozuktu
sizlerinki katiyen bozulmaz duyulursa satamazsınız öyle değilmi.

yaw bare şöyle iyi gidiyor böyle iyi gidiyor diye yazın,bu motorlar çok ama çoook sağlam diye yazın,bütün bu arızaları sen uyduruyorsun diye yazınki bi hareket olsun..
ağırabi is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-01-2012, 23:39   #603 (permalink)
Motosiklet Kullanıcısı

Giriş: Mar 2011
İyiyiz çok şükür mustafa abi seni sormalı sen nasılsın ne yapıyorsun?

Ben motorumun ustası oldum neredeyse herşeyini bilip yapabiliyorum en son yaptığım bakımlar şim ayarı, zincir dişli seti, ön arka tekerlek rulmanları, direksiyon konik rulmanları ve otomatik gergisini değiştirdim. Şuan herşey saat gibi her bindiğimde de hiç üzmüyor her defasında mutlu edıyor seviyoruz birbirimizi
canicellat is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-01-2012, 09:11   #604 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Alıntı:
canicellat tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
İyiyiz çok şükür mustafa abi seni sormalı sen nasılsın ne yapıyorsun?

Ben motorumun ustası oldum neredeyse herşeyini bilip yapabiliyorum en son yaptığım bakımlar şim ayarı, zincir dişli seti, ön arka tekerlek rulmanları, direksiyon konik rulmanları ve otomatik gergisini değiştirdim. Şuan herşey saat gibi her bindiğimde de hiç üzmüyor her defasında mutlu edıyor seviyoruz birbirimizi
budur işte...
hani bir söz vardır.kötü komşu insanı mal sahibi yapar diye.
kötü ustalarda insanı usta yapar bunun başka çaresi yok.

kendi işimizi kendimiz göreceğiz.
motoru 40.000 km yi geçenler,gidon bilyalarını mutlaka değişin
2 adet konik bilya heryerde var çok pahalı değil
2 adeti en fazla kazık markada olsa toplam 50 tl tutar,ustada 50 tl alır
sanki yeni motorunuz olur.deneyin görün.

karbüratör altındaki tahliye vidalarını çok sık boşaltın yoksa yolda kalırsınız veya sabah hiç çalıştıramazsınız demedi demeyin .
rulman markası fag veya skf olsun sakın çin malı takmayın.
ağırabi is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-01-2012, 12:29   #605 (permalink)
Motosiklet Kullanıcısı

Giriş: Mar 2011
Rulman Ölçüleri

Direksiyon rulmani :2 adet Konik Makarali rulman (25x52x15)
On tekerlek rulmani :2 adet Skf 6203 (17X40X12)
Arka tekerlek rulmani :1 adet Skf 6204 (20x47x14)
Ön ve arka rulmanlar için ölçüleri söylemenize bile gerek yok 6203 ve 6204 kodlu rulman istiyorum demeniz yeterlidir.

Kolay gelsin.

Bu mesaj en son " 08-01-2012 " tarihinde saat 12:30 itibariyle canicellat tarafından düzenlenmiştir.... Neden: Automerged Doublepost
canicellat is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-01-2012, 13:33   #606 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

mösyö kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2007
mösyö kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
SKF VE FAG Rulmanlara o kadar para vermeyin plastik kapaklı ORS alın yarı yarıya .. hemde türk malı .. yüzde 20 isk yaparlar . yapmasalarda isteyin

BENİ BİLEN BİLİR,BİLMEYEN KENDİ BİLİR
mösyö is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-01-2012, 15:50   #607 (permalink)
Motosiklet Kullanıcısı

ugur kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2012
merhabalar 1-2 hafta önce f 650 gs ye geçiş yaptım 2004 model.yukardaki bilya ölçüleri aynımıdır bilgisi olan varmı?
ugur is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-01-2012, 13:30   #608 (permalink)
Motosiklet Kullanıcısı

GaCCaLL kullanıcısının avatarı

Giriş: Sep 2009
Alıntı:
ağırabi tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
napıyonuzzz f 650 sahıplarıııııı..
hiç sesiniz çıkmıyor.

neyani motorlarınız bozuk değilmi napıyonuz insan yazar yaw..
pardon pardon bir tek benim f-650 ler bozuktu
sizlerinki katiyen bozulmaz duyulursa satamazsınız öyle değilmi.

yaw bare şöyle iyi gidiyor böyle iyi gidiyor diye yazın,bu motorlar çok ama çoook sağlam diye yazın,bütün bu arızaları sen uyduruyorsun diye yazınki bi hareket olsun..
merhabalar abi

nette gezerken şöyle bir bilgi gördüm paylaşayım istedim

Alıntı:
BUJİ PİPOLARI:
Eger motorunuz birkaç senelikse ve ateşlemede arada sırada sorun yaşıyorsanız buji pipolarının içlerindeki ısıtma resistansları kurum yapmıştır. Bunun için buji pipolarının degişmesi gerekiyor borusan”da degiştirebilirsiniz ancak murat 124 “ün pipoları dahi f-650 e ye uyuyor fiyatı ise 1,000,000 tl evet bedava 50,000 liralık bir civataya 1,000,000 yazan borusan “da bunun fiyatı ne kadardır allah bilir.(deneyim fetiye sanayi sitesi 1999)
Yag muşilimi arıza yaptı bmw arabalarının aynısı aksaray”dan 2,000,000tl-5,000,000 arası alabilirsiniz
eski bi yazıdan alıntı rakamlara takılmayın

birde hazır yazmışken sorayım bizim egzantrik zinciri kaç bin km de değişmekte? ve fiiyatı nedir?benimkinde hafif ses var belli belirsiz önceki sahibinin ne zaman değiştirdiğini bilmediğim için yaza doğru değiştirsem diyorum 60binde şuan makine ve şükür kütür kütür çalışıyor yarım marşta nazar değmesin.
GaCCaLL is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-01-2012, 16:20   #609 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

evet gördüm bişiler yazayım...

f - 650 de buji piposunun rezistanslı olmasına gerek yok eğer buji kablosu ve buji başlığından şüpheniz varsa tempra buji kablosu ve başlığı kullanın üç otuz paraya alırsınız.

yağ müşürüne sıra gelince ben otomobil için yağ müşürü alıyorum tornacıda alt kısmını yani dişini
orjinal diş ölçüsüne getirip yerine takıyorum şimdiye kadar 6-7 tane yaptım yağ müşürünün vazifesi otomobilde ve motosiklette aynı.değişen bişi yok
8-9 tl müşür
5 tl tornacı
mesele bitti orj. bir yığın para.

eksantrik zinciri çok önemli ama f-650 gergi yayı ve gergi kızakları zincirdende önemli
belki zincir sağlam gergide ve gergi yayında boşluk oluşmuş olabilir bakmak lazım.
kolay gelsin....
ağırabi is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-02-2012, 16:50   #610 (permalink)
Motosiklet Kullanıcısı

Giriş: Nov 2010
ağırabi merhaba, benim fan müşürü arızalı açmıyor, söktüm temizledim yine olmadı. Fiat iveco kamyon müşürü demişsin ama hangi modeli, parcacıya gittim aval aval bakıyor, bir de bir yerde okudum mercedes arabanınki de uyuyor diye, bir bilgin varmı? Saygılar..
ualagoz is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 4 (0 üye ve 4 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları