Alıntı:
logaritma tafarından gönderildi
hocam bu iş çok çetrefilli bir iş maksi scooter dedinmi iş döner dolaşır ilk önce parada sonrada motor hacminde kalır ihale
mesela benim 3 milyar civarı param olsa düşünmeden gider daelim alırım çünkü o civarda başka motor bulunmaz harikada bir motordur kalantordur işçiliği motoru kalitelidir
az biraz daha param olsa gider sys gts250 alırım buda iyi motordur
biraz daha param olsa gider yamaha xmas alırım
biraz daha olsa gider aprilla atlantik alırım atlantiğe alternatif KYMCO XCITING de alınabilir..
bu yukarda saydıklarım 250 lik maksiler 250 cc katogorisinden çıkıp 400-500-600 cc lik katogoriye girdikmi
artık seçim kriterleri içinde motorun boyutu benzin tüketimi ve kronik sıkıntıları varmı bu girer
benim listemde şudur250 nin üstünde
honda silverwing 400 yada 600
KYMCO XCITING 500
yamaha majesty 400
bunların dışında piaggio kesinlikle tavsiye etmem parça sıkıntısı var çok yakıyor ayrıca servisleri parça paraları çok çok kazık.. yüksek km lerde arıza vermeye meyilli
burgman hiç tavsiye etmem 400 yada 650 lik fark etmez hiç tavsiye etmem kronik hastalıkları vardır yağ yakma gibi benzini fazla yakar hele 650 liği araba gibi benzin yakar manevra kabileyeti şehir içinde sıfırdır arabadan farksız gidersiniz şehir içi ufak bir motor gibi sağa sola park edemessiniz çok dikkat çeker yerde kaplar eksileri çokdur yüksek hızlarda yan rüzgarlardan deli gibi etkilenir..
benim seçimim para sıkıntın yoksa şu anki motorumdan olurdu tekrardan silverwing 600 burgmana oranla ufakdır seridir az yakar burgman gibi yağ yakma sorunuda yokdur sıkıntısız şehir içinde fazla yomarayan bir motordur burgman gibi al beniside yokdur fazla ama olsun iş görür
|
Dediklerinizin cogona katılmakla birlikte bazı şeylere katılılamayacağım.
Arkadaşım önde sym jorıde ile önde ben arkada o nerden gectiyse burgman 650 de aynı d0elikten gectim. Bunu defalarcada denedim.

Bir depoyla durk kalklar olmasa 270-280 km yolu rahatlıkla yapıyor. 16 litre ile. Honda 600 luk ne yakar bilmem. 600 luk motoru 600 lukle karşılaştırmak daha doğrusu. Burgman 400 lugun yağ eksilttiğini okuyorum. Ama ben 650 lıkte yağ eksiltme yaşamadım. Yokuşlar dışında arkadaş sym 200 lugu nereye parkettiyse bende oraya parkettim. Yan rüzgarda şu andakı honda deauvill de etkileniyor. Rüzgardan Etkilenmeyecek motor oldugunu zannetmem. Belki 1300 luk motorlar.
Sym gts 250 ve kymco xciting de kullandım. İyi güzel sağlam motorlar.
Sılverwing 600 e gelince bence burgmanlarda hondalarda 2003 yılından beri üretiliyor.
Birinin fiyatı 13000 ytl iken burgman 22000 ytl ye gereksiz pahalı. Gerci tiptronik özelliği var
Ön cam elektronık hareketli o var, yan aynalar katlanır o var ama fiyatı o kadar pahalılaştırmaya kafımı tartışılır. bana 250 , 400 luk yeter ama anı hızlanmalarda 600 lugun keyfini cıkarayım derseniz burgman 650 iyi motor. Koltuk ve oturma pozisyonu rahat.