Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Oylama ve Anketler Tartışılan Her Konunun Oran Yönünün Ortaya Çıkması

Tags: , , ,

Anket Sonuçlarını Görüntüle: En kullanışlı maxi scoter hangisidir ?
Kymco Xting 250 5 4.27%
Kymco Xting 500 4 3.42%
Yamaha majesty 400 3 2.56%
Honda silverwing 400 8 6.84%
Honda silverwing 650 10 8.55%
Suzuki Burgman 400 47 40.17%
Suzuki Burgman 650 24 20.51%
SYM GTS 250 8 6.84%
Piaggio x8 250 3 2.56%
Piaggio X9 500 5 4.27%
Oylayanlar: 117. Bu ankette oy kullanamazsınız

Yanıtla
Eski 26-05-2008, 11:50   #31 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

sbuyukkilic kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2007
Alıntı:
mertmertmert tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
necef abimizin zamanında kullanmış bulunduğu burkman 400; maxi scooterda son nokta olma özelliğini halen korumaktadır.

Tabi burgman 650 den sonra.
sbuyukkilic is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-10-2008, 09:01   #32 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

Giriş: May 2006
logaritma kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
hocam bu iş çok çetrefilli bir iş maksi scooter dedinmi iş döner dolaşır ilk önce parada sonrada motor hacminde kalır ihale

mesela benim 3 milyar civarı param olsa düşünmeden gider daelim alırım çünkü o civarda başka motor bulunmaz harikada bir motordur kalantordur işçiliği motoru kalitelidir

az biraz daha param olsa gider sys gts250 alırım buda iyi motordur

biraz daha param olsa gider yamaha xmas alırım

biraz daha olsa gider aprilla atlantik alırım atlantiğe alternatif KYMCO XCITING de alınabilir..

bu yukarda saydıklarım 250 lik maksiler 250 cc katogorisinden çıkıp 400-500-600 cc lik katogoriye girdikmi
artık seçim kriterleri içinde motorun boyutu benzin tüketimi ve kronik sıkıntıları varmı bu girer

benim listemde şudur250 nin üstünde

honda silverwing 400 yada 600
KYMCO XCITING 500
yamaha majesty 400

bunların dışında piaggio kesinlikle tavsiye etmem parça sıkıntısı var çok yakıyor ayrıca servisleri parça paraları çok çok kazık.. yüksek km lerde arıza vermeye meyilli

burgman hiç tavsiye etmem 400 yada 650 lik fark etmez hiç tavsiye etmem kronik hastalıkları vardır yağ yakma gibi benzini fazla yakar hele 650 liği araba gibi benzin yakar manevra kabileyeti şehir içinde sıfırdır arabadan farksız gidersiniz şehir içi ufak bir motor gibi sağa sola park edemessiniz çok dikkat çeker yerde kaplar eksileri çokdur yüksek hızlarda yan rüzgarlardan deli gibi etkilenir..

benim seçimim para sıkıntın yoksa şu anki motorumdan olurdu tekrardan silverwing 600 burgmana oranla ufakdır seridir az yakar burgman gibi yağ yakma sorunuda yokdur sıkıntısız şehir içinde fazla yomarayan bir motordur burgman gibi al beniside yokdur fazla ama olsun iş görür
logaritma is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-10-2008, 11:04   #33 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

Alıntı:
logaritma tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
hocam bu iş çok çetrefilli bir iş maksi scooter dedinmi iş döner dolaşır ilk önce parada sonrada motor hacminde kalır ihale

mesela benim 3 milyar civarı param olsa düşünmeden gider daelim alırım çünkü o civarda başka motor bulunmaz harikada bir motordur kalantordur işçiliği motoru kalitelidir

az biraz daha param olsa gider sys gts250 alırım buda iyi motordur

biraz daha param olsa gider yamaha xmas alırım

biraz daha olsa gider aprilla atlantik alırım atlantiğe alternatif KYMCO XCITING de alınabilir..

bu yukarda saydıklarım 250 lik maksiler 250 cc katogorisinden çıkıp 400-500-600 cc lik katogoriye girdikmi
artık seçim kriterleri içinde motorun boyutu benzin tüketimi ve kronik sıkıntıları varmı bu girer

benim listemde şudur250 nin üstünde

honda silverwing 400 yada 600
KYMCO XCITING 500
yamaha majesty 400

bunların dışında piaggio kesinlikle tavsiye etmem parça sıkıntısı var çok yakıyor ayrıca servisleri parça paraları çok çok kazık.. yüksek km lerde arıza vermeye meyilli

burgman hiç tavsiye etmem 400 yada 650 lik fark etmez hiç tavsiye etmem kronik hastalıkları vardır yağ yakma gibi benzini fazla yakar hele 650 liği araba gibi benzin yakar manevra kabileyeti şehir içinde sıfırdır arabadan farksız gidersiniz şehir içi ufak bir motor gibi sağa sola park edemessiniz çok dikkat çeker yerde kaplar eksileri çokdur yüksek hızlarda yan rüzgarlardan deli gibi etkilenir..

benim seçimim para sıkıntın yoksa şu anki motorumdan olurdu tekrardan silverwing 600 burgmana oranla ufakdır seridir az yakar burgman gibi yağ yakma sorunuda yokdur sıkıntısız şehir içinde fazla yomarayan bir motordur burgman gibi al beniside yokdur fazla ama olsun iş görür
Dediklerinizin cogona katılmakla birlikte bazı şeylere katılılamayacağım.

Arkadaşım önde sym jorıde ile önde ben arkada o nerden gectiyse burgman 650 de aynı d0elikten gectim. Bunu defalarcada denedim. Bir depoyla durk kalklar olmasa 270-280 km yolu rahatlıkla yapıyor. 16 litre ile. Honda 600 luk ne yakar bilmem. 600 luk motoru 600 lukle karşılaştırmak daha doğrusu. Burgman 400 lugun yağ eksilttiğini okuyorum. Ama ben 650 lıkte yağ eksiltme yaşamadım. Yokuşlar dışında arkadaş sym 200 lugu nereye parkettiyse bende oraya parkettim. Yan rüzgarda şu andakı honda deauvill de etkileniyor. Rüzgardan Etkilenmeyecek motor oldugunu zannetmem. Belki 1300 luk motorlar.
Sym gts 250 ve kymco xciting de kullandım. İyi güzel sağlam motorlar.
Sılverwing 600 e gelince bence burgmanlarda hondalarda 2003 yılından beri üretiliyor.
Birinin fiyatı 13000 ytl iken burgman 22000 ytl ye gereksiz pahalı. Gerci tiptronik özelliği var
Ön cam elektronık hareketli o var, yan aynalar katlanır o var ama fiyatı o kadar pahalılaştırmaya kafımı tartışılır. bana 250 , 400 luk yeter ama anı hızlanmalarda 600 lugun keyfini cıkarayım derseniz burgman 650 iyi motor. Koltuk ve oturma pozisyonu rahat.
sbuyukkilic is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-10-2008, 18:44   #34 (permalink)
Motosiklet Kullanıcısı

Giriş: Aug 2008
kanas kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
merhaba arkadaşlar.

bende 17000km de burgman an400k7 kullanıcısıyım. Gercekten zevkle kulanıyorum. sehir içinde 100km de 4.3 lt uzun yolda bu 3.8 e kadar dusuyor. yakıt konusunda bence gayet ıyı 400luk makına sonucunda. eskı cın motorumla bıle bır depo ıle 90 bılemedın 100 km yol gıdıyordum. frenajı yol tutusu, oturma pozisyonu bence gayet guzel verdıgım parya deyıyor. Bu zamana kadar bir kerebile sorun cıkarmadı masallah) bence 400 ve 500 max scoter sınıfında ustune motor soylıyemem.
kanas is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-10-2008, 20:02   #35 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

playcan kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
Ne kadar kullanışlıdır bilmem ama buayki bir dergide gördüm Gilera GP800 deli alet zincirli bir scooter ben görmemiştim V motor 800cc..Tartışmasız 'King of the Scooter'...
playcan is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-10-2008, 21:23   #36 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

burgmanlarda özellikle 400 lüklerinde çoğunda hat safhada yağ yakma olayı var bu artık burgmanların kronik hastalığı olarak belirlenmiş nedenide belli karter tapasının orda yağ birikmesimi ne yapıyordu ordan motora gidemeyen yağ buharlaşıyor eksiltiyor falan filan zamanında burgmanmı silverwing mi diye araştırırken epey araştırmışdım.. burgman 650 lik benim doktor bir arkadaşımda var hastaneye git gel kullanıyor bende onun motorunu çok kullandım burgman fazla yakıyor bu bir gerçek o cüsseye göre o kalıba göre göre büyük haicmli bir motor fazla yakıyor arkadaşım 50 ytl lik benzinle şehir içi hastane ev git gel yapıyor en fazla 230 km yol yapabiliyor.. ben burgmanına kötü demiyorum ama bu kadar çok seçenek varken benim listemde en son sıralarda yer alıyor
logaritma is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-10-2008, 02:23   #37 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

Alıntı:
logaritma tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
burgmanlarda özellikle 400 lüklerinde çoğunda hat safhada yağ yakma olayı var bu artık burgmanların kronik hastalığı olarak belirlenmiş nedenide belli karter tapasının orda yağ birikmesimi ne yapıyordu ordan motora gidemeyen yağ buharlaşıyor eksiltiyor falan filan zamanında burgmanmı silverwing mi diye araştırırken epey araştırmışdım.. burgman 650 lik benim doktor bir arkadaşımda var hastaneye git gel kullanıyor bende onun motorunu çok kullandım burgman fazla yakıyor bu bir gerçek o cüsseye göre o kalıba göre göre büyük haicmli bir motor fazla yakıyor arkadaşım 50 ytl lik benzinle şehir içi hastane ev git gel yapıyor en fazla 230 km yol yapabiliyor.. ben burgmanına kötü demiyorum ama bu kadar çok seçenek varken benim listemde en son sıralarda yer alıyor
Bence motoru acıl bir bakıma götürmesi lazım. 12ooo km de bakımda hava filitresi değiştikten sonra 230 km lerden 280 km lere cıktı bir depoyla gittiğim mesafe.
Önemli olan sizin 600 luk honda ne yakıyor. Elbette Burgman 400 e veya başka bir 400 cc makınaya göre fazla yakması normaldır. Karşılıgında 650 cc karşılıgını size gücüyle veriyor.

Şimdi 2500 cc bir araba cok yakıyor diye hayıflanırsa niye 1600 cc almadı diye adama sorarlar. 400 luk scoterlerde yanliş bilmiyorsam 260-300 km arası gidiyor.

Onun dışında anketteki hangi motoru alırsanız alın bence yanlış bir iş yapılmamış olur.
sbuyukkilic is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-10-2008, 11:30   #38 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

monalisas kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2008
Burgman 400 bende kullanmıştım. Tek silindirli olması vibrasyonun fazla olmasınamı neden oluyor, diğerlerini kullanmadığımdan yanılıyormuyum acaba?
monalisas is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-10-2008, 07:34   #39 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

benimkide çok yakıyor canım burgmandan aşağı kalır yanı yok ama ben hani artık scooterlarda uzmanlaşdım mesela racinglerden hiç anlamam chopperlardan az anlarım ama scooter dersen çoğuna ya bindim özellikle maksi yada görmüşlüğüm var görmüşlük derken piyasada nadir olan scooterlardan bahsediyorum mesela malaguti falan bilmiyorum benim şu anda bir tekrardan bir tercih yapıcak halim olsa kesinlikle 250cc güzel bir xmas yada atlantik derdim..

şu tecrübem olduki 400 ve üstü maksi ler kesinlikle ve kesinlikle şehir içinde sadece fuzuli benzin israfı uzun yolunuz yoksa 250cc yi geçmiyceksinki artık çağımızda pek çok 250 likle çok rahat uzun yolda yapıyorsun misal atlantiki ben sürdüm hasta oldum alete harika bir seriliği var aletde 160 kadran var ne olduğunu anlamadan alet 130 a fırlıyor ben abartmayı sevmem ama alet aceyip seriydiki benim sürdüğüm 250 liğiydi birde 500 lüğü olsa o nasıldır allah bilir..

bu arada burgmanlar tek silindir silverwing lar çift silindirdir zaten seslerindende ayırt edersin çok rahat.
logaritma is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 2 (0 üye ve 2 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları