Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Tags: , , , ,

Yanıtla
Eski 31-07-2006, 20:19   #1 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
Post Dual sport, enduro, enduro turing vs karmaşası...

Konu su meshur Cycle World en iyi on motosiklet konusundan acildi... Orada bir hata yapmislar, forum okurlarinin da kafasi karisti, ve aslinda pek cok kisiden gelen mesajlar sonunda bu mevzunun biraz aydinliga kavusmasi geregi dogdu. Baska bir forumda basladim yazmaya, buraya da aktariyorum, cunku bu soru hemen her yerden geliyor...

Ben en iyi bildigim sekilde yazayim... Bu konuyu epey arastirmistim, evet biraz karisik gelebilir ama aslinda cok basit.

"Dual Sport" tabiri Amerikan icadi olup hem caddede hem tarlada kullanilan motorlar icin. Ayrica her iki ortamda da "legal" olanlar icin. Avrupa ve dunyanin geri kalan kismisinda bu tarza "enduro" deniliyor. ABD de daha uc sene oncesine kadar "enduro" tabiri hic bir yerde gecmiyordu, yeni yeni kullaniliyor. (ABD takiminin Dakar a katilmaya baslamasindan bu yana) YAni Paris Dakar yarisinda gordugunuz motosikletlere Dual Sport ya da Enduro diyebilirsiniz. Ayni seydir.

Bu ABD de butun dunyanin "Futbol" dedigi spora "Soccer" denmesi gibi bir sey, hic kafanizi karistirmayin. Dual Sport=Enduro.

"Kros" = "Motokros" ="MX" Sadece arazide kullanilabilen, plakasi, sinyalizasyonu, fari, aynasi vs. olmayan, egzozu kivilcim atmayacak sekilde kapali, arazi lastikleriyle donatilmis motosiklettir.

"Enduro" kros motorunun "street legal" hale getirilmisidir. Yani caddeye uygun lastik (DOT kros lastiginin caddede kullanilmasina izin vermez, enduro lastigi DOT markali olmak zorundadir), far ve sinyaller eklenmistir.

Egzozu kivilcim atmayacak sekilde olmalidir.

"Enduro-Turing" bunun mucidi GS (Geleande-Strasse = arazi-cadde) serisi motosikletleri (aslinda 2.Dunya savasi col motosikletlerine dayanir) halka sunan BMW dir. Agir arazi sartlari disinda hem toprak / bozuk yollar ve hemde asfaltta kullanilabilen, uzun seyahat amaciyla bir miktar konfor on plana cikartilmis "Endurance=dayaniklilik" ve "Turing=uzun konforlu yolculuk" amaclarini bir arada sunan motosikletlerdir.

"Motard = Super moto" Bu motosiklet de "enduro" motosiklete cadde tipi jant ve lastik takilmis halidir kisaca. Suspansiyon degisiklikleri de yapilmaktadir. Bu motorlar asfaltta/betonda kullanilmak uzere tasarlanmistir. Egzozundan alev puskurmesinin bir mahzuru yoktur

Onemli not: Enduro ile enduro turing i birbirinden ayiran en onemli ayrinti on teker jant capidir. Enduro ve kros motorlarinda bu cap 21" olarak tercih edilir. Turing motorunda buna gerek yoktur, cap 16-17" olarak secilmistir.

Sirasi gelmisken lastik meselesini de yazayim. Kros lastiklerinde gerekli tutunma "sekil baglantisi" ile saglanir. Lastik dislidir ve bu disler arazideki toprak, bitki, tas vs ne bulursa ona "tutunur". Asfaltta bu tur "sekil baglantisi" kurulabilecek yapi olmadigi icin bu lastikler asfaltta guvenli degildir. Yeterli surtunme yuzeyi saglayamaz. Bu nedenle kros lastigi asfaltta kullanilmaz.

DD'nin motordelisindeki yazısından alıntıdır...
teşekkürler DD

my bikez
mertmertmert is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-07-2006, 21:51   #2 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

erhan_41 kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2006
erhan_41 kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
teşekkürler mert
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-07-2006, 21:54   #3 (permalink)
Moderator

rica ederim abim , maksat bilgilenelim hepimiz...

my bikez
mertmertmert is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-07-2006, 22:53   #4 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

Tomakan Pa$a kullanıcısının avatarı

Giriş: Jun 2006
Tomakan Pa$a kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
eyvallah mert, aydınlatıcı bilgiler...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-07-2006, 23:23   #5 (permalink)
Moderator

DD hocamız saolsun....

my bikez
mertmertmert is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-07-2006, 23:44   #6 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ikoli kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
Yararlı bilgiler...Paylaşım için teşekkürler...

Eski 01-08-2006, 11:16   #7 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

muzurkedi kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
muzurkedi kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
okundu anlaşıldı
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-08-2006, 14:04   #8 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

bestofwesd kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2006
vermiş oldugun bilgiler için tşk tertip.........

Kalbimizdesin KİNG AĞAM
bestofwesd is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-08-2006, 18:19   #9 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ameno kullanıcısının avatarı

ameno kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Sağolasıııın ellerine sağlık ben de dekorasyonunu yapam bari

DUAL SPORT

KROS

ENDURO

ENDURO - TOURING

MOTARD - SUPERMOTO

Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-08-2006, 18:37   #10 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

şekerci kullanıcısının avatarı

şekerci kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
teşekkürler mert hocam....

Köfte & Charleston® www.kofte&charleston.com

Bu mesaj en son " 01-08-2006 " tarihinde saat 18:39 itibariyle şekerci tarafından düzenlenmiştir....
şekerci is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 2 (0 üye ve 2 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları