Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt





Motovirus.com



Motor Dışı Motor Dışında Konuşulacak Herşey

Tags: , , ,

Yanıtla
Eski 10-01-2007, 13:49   #21 (permalink)
Moderator
 
mertmertmert kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Dec 2005
Mesaj: 11,505
LEVREK AVI

Bu balıklada ilgili oldukca detaylı bilgi vermeye calısıcam.. oncelikle ben bu tur balıkları ege cesme denizinde yakaladıgım icin kendi yakalama yontemlerimle sizlere anlatıcam.. cok urkektir insanların yuzdugu yerlere cok seyrek gelirler genelde ıssız ve onları kimsenin rahatsız edemeyecegi yerleri tercih ederler onun icin bu balıgı ararken ıssız ve insanların yuzmedigi yerleri tercih etmelisiniz... yırtıcıdır balıkla beslenir ve acsa gordugu balıgı yakalamak icin cok uzak mesafelerden takip eder ve 1 koseye sıkıstırıncaya kadar avını kovalar.. normalde basarılı olur bazende balık cok kıyıya kadar geldigi icin avını bırakır ve geri doner.. aynen 1 jileti andıracak kulakları vardır eger dikkat etmezseniz cok feci 1 acı duyabilirsiniz.. bu tur balıkları avlarken oldukca sabırlı olmanız gerekmektedir ve yemi iyi secmelisiniz ozellikle bu balıkta canlı yemler daha iyi sonuc vermektedir.. simdi olta takımımıza ve avlama yontemlerine gecelim...
NASIL AVLANIR? :

Bu balıgı avlamanın 1 cok yolu var gerekse tekne gerekse kıyıdan avlanabilmektedir. ilk once olta ile nasıl avlayabiliriz onu anlatayım.. kıyıdan avlamak icin oncelikle fazla misina kullanmayacagımız icin en fazla 50 metre misina bize yeterlidir.. misina kalınlıgı olarak 0.35mm veya 0.40mm yeterlidir ondan sonra sardıgımız misinaya 1 adet 50gr gezer kursun ekliyoruz ve onunede 1 adet orta boy fırdondu baglıyoruz fırdondu'nun diger ucuna 0.60mm 1.5 veya 2 metre misina ekliyoruz ve bu misinanın ucuna 1 adet celik beyaz igne baglıyoruz.. igne duz veya capraz olabilir karar sizin.. yem'e gelince benim tavsiyem canlı kefal yavrusu 10 , 15cm kadar... "Not: Kefal 15cm den buyuk olursa levrek balıga tenezzul etmeyebilir 1 baska deyisle balıgı yiyemiyeceginden supelenir ve balıgı yemeden yanından gecip gider..." balık canlı olmazsa levrek pusuya yatar ve balıgın hareket etmesini bekler bu sure 15dk ile 20dk arası surebilir balıkta 1 kıpırtı olmassa balıgı yine yemeden gider.. ama balık canlı olursa yuzer ve levrek bu balıgı gordugu zaman hemen buyuk 1 hızla yemi alır ve uzaklasır... ve ayrıca canlı kefal veya ısparoz kullanırsanız daima sırtından takın.. aksi takdirde balık olebilir. Not: Levrek balıgı aldıktan sonra kıyıdan yaklasık 15 , 20 metre uzaklastıktan sonra balıgı yutar eger misinayı gerik bırakırsanız levrek balıgı alır ve gidemeyince tuzak oldugunu anlar ve balıgı geri kusar.... onun icin oltanızı denize attıgınızdan sonra kasnaktan 10 , 15 metre misina acın... tabiki canlı kefalden baska canlı ısparoz balıgı ilede avlama sansımız var yada balık haricinde boru kurdu , solucan ve midye turu yemlerlede avlama sansımız var ama ben genelde canlı kefal ile avladıgım icin sizede onu oneriyorum.... ondan sonra misinaya 1 tas dolayın fazla agır olmasın cunku balıgı yakaladıgımızı tasa bakarak anlıyacaz bu sayede baska oltalarlada ugrasma sansımız olacak.. asagıda oltanın nasıl olması gerektigini resimlerde belirttim 1 goz atın...
Kıyıdan Avlananlar için Levrek Oltası.


Ornek Resim. TEKNE'DEN ; Tekne'den tabiki teknikler ve yontemler 1 az deisik.. biz tekne ile cıktıgımızda genelde canlı balıktan cok sahte balık , suni yemler ve kasıklarla avlanırız tabiki illada bunlarla avlanıcaz diye 1 sart yok ama sırtı yaptıgımız icin genelde sahte yemler seciyoruz.. ornegin RAPALA ve YO-ZURI firmaları bu tur sahte balıkların imalatını yapan firmalar.. bu firmaların urunlerini balık avı malzemesi satan heryerde bulmak mumkun. Bu urunler 1 az pahalı ama acık denizlerde cok iyi sonuc veriyor.. simdi bu urunlerden yapılan oltalara gelelim olta takımımız bu sefer 100 metre'lik misinadan olusuyor misina kalınlıgı 0.70mm aslında okadar cok kalın misina kullanmanıza gerek yok ama acık deniz oldugu icin biz her ihtimale karsı misinayı kalın secmekten yanayız cunku yaptıgımız oltaya akya turu balıklarında vurması olanaklı 15 kiloluk 1 levrek veya 20 , 40 kiloluk 1 akya vurdugu zaman oltanıza okadar sert vuruyorki bazen oltanın bosaldıgı bile oluyor... 1 bakıyoruz oltanın sadece bedeni geliyor ve bu olay her sırtı yapan kisinin basına cok azda olsa gelmistir.. onun icin teknede misinayı kalın kullanmaktan yanayız... kasnagımıza 100 metrelik 0.70mm veya 0.80mm misina doluyoruz.. ilk once rapala'ın sahte balıkları ile oltamızın nasıl yapıldıgını anlatayım ondan sonra kasık ve suni yapay yemlerle nasıl yakalandıgını anlatayım sizlere.. misinamıza 100gr veya 200gr gezer kursun takıyoruz sulara gore ayarlıyabilirsiniz.. ondan sonra gezer kursunun onune 1 adet buyuk boy fırdondu baglıyoruz bagladıktan sonra fırdondunun diger ucuna aynı kalınlıkta 1.5 , 2 metre misina baglıyoruz ve bu misinanın en ucuna 1 adet rapala sahte balık takıyoruz... "Not: Dugumleri yaparken cok dikkat edin! eger cok az biliyorsak 1 kac kez dugumu baglamadan once alıstırma yapın" eger hic bilmiyorsak bu ise kalkısmayalım en yakın balık avı malzemesi satan kisiye saglam sekilde yaptırabilirsiniz.. ve oltamızı tamamlamıs oluyoruz oltamızın nasıl olması gerektigini asagıda resimlerde belirttim... "Not: Eger gece avlanıcaksanız fosforlu urunleri tercih etmelisiniz"
Tekneden Avlananlar için Yapay Balıklı Olta.


Ornek Resim. Rapala yapay balıklar 1 az pahalı tabiki ama dedigim gibi acık denizlerde cok iyi sonuc veriyor ama baska yontemlerlede avlamamız mumkun ornegin kasık veya suni yemler ilede avlayabiliriz... bu ürünler fiyat bakımından daha ekonomik ve iyi sonuçlar almanız mümkün. Ben suni yemler ve kasıklarda coklu yaparım mesela 3'Lu kasık veya 5'Li , 6'Lı yapay yemler gibi... bu sekildede iyi sonuclar almak mumkun bu tur olta yapıcaksak olta takımını yukardaki karadan olta atma yonteminin coklusu oluyor 2 , 2,5 kiloluk levrekler icin 1,2 numara kasık yeterlidir daha buyukleri icin 3,4,5 numaralı kasıklar isinizi rahatlıkla gorur. Bunlar suyun icinde cok hareketli olup cogu balıgı avlama imkanı saglar... misina kalınlıgı ; 0.40mm den , 0.60mm ye kadar avlanacak balıgın buyuklugune gore ayarlanabilir yine 100gr veya 200gr gezer kursun kullanılabilir gezer kursunun onune buyuk boy 1 fırdondu ve diger ucuna 1.5 , 2 metre aynı kalınlıkta misina baglanıp ucuna kasik takılabilir... asagıda yine orneklerini verdim herzamanki gibi 1 goz atın...
Damla Tipli Kaşıklar
Desenli Kaşıklar
Tekneden Avlananlar için Yapay Yemli Olta.


Ornek Resim. Tekneden Avlananlar için Kaşıklı Olta.
__________________
motosikletlerim
mertmertmert is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-01-2007, 13:50   #22 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı
 
federal kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Nov 2005
Yaş: 37
Mesaj: 5,099
federal kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
öff levrek buglama süper olur, tadından yenmez varya ...
__________________

bu kalp seni unuturmu ? canım kardeşim !
federal is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-01-2007, 13:54   #23 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı
 
Giriş: Aug 2006
Mesaj: 413
mert aga bide kalkan balıgını anlatırsan tam olacak sezonuymuşda tutmaya gidecez
boncuk is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-01-2007, 13:55   #24 (permalink)
Moderator
 
mertmertmert kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Dec 2005
Mesaj: 11,505
levreği tuzda yemenizi tavsiye ederim.
tepsi içine yatırılmış 3-4 adet levreğin üzeri , takriben 5 kg tuz ile örtülüp , fırına verilir. fırından çıktığında şef garson tarafından artistik hareketlerle tuzun içinden ayıklanan levrek servis yapılır.....
__________________
motosikletlerim
mertmertmert is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-01-2007, 14:03   #25 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı
 
Giriş: Aug 2006
Mesaj: 413
Alıntı:
federal tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
gel gel istanbul da avcılar da cok cıkıyor, orda tutarsın .
federal cebeci taraflarında cok cıkıyomuş hafta sonu oraya gitmeyi planlıyoruz ama nası tutuldugunu bilmiyoruz
boncuk is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-01-2007, 14:03   #26 (permalink)
Moderator
 
mertmertmert kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Dec 2005
Mesaj: 11,505
Alıntı:
boncuk tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
mert aga bide kalkan balıgını anlatırsan tam olacak sezonuymuşda tutmaya gidecez

sizin o taraflarda çıkmaz bundan boncuk. boşuna uğraşmayın bence. tatlısubalıklarına yönelin derim.
__________________
motosikletlerim
mertmertmert is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-01-2007, 14:05   #27 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı
 
Giriş: Aug 2006
Mesaj: 413
Alıntı:
mertmertmert tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
sizin o taraflarda çıkmaz bundan boncuk. boşuna uğraşmayın bence. tatlısubalıklarına yönelin derim.
yaw sen anlatda işde belki cıkar

cumartesi günü gittik zaten göletlere az sonra zaten atacam fotoları

ama biz kalkana gitmeye diye niyetlendik bakalım
boncuk is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-01-2007, 14:10   #28 (permalink)
Moderator
 
mertmertmert kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Dec 2005
Mesaj: 11,505
KALKAN AVI


Psetta maeotica familyasından olup, yassı balıklardandır. Yuvarlak ve hafif bombelidir. Yüzgeçleri baş tarafından karın ve sırtı hizasında kuyruğa kadar giden yumuşak yüzgeçlerdir. Sol yanı, koyu veya açık kahverengi, yer yer harelidir. Sağ yanı beyazdır. Rengini, bulunduğu bölgeye göre değiştirebilir. Çakıllık yerlerde çakıl rengi, kumluk yerlerde kum rengi alır. Böylece düşmanlarından korunur. Dipte, sağ yanına yatar, gözleri, yassı bedenin sol yanında, başının üstündedir. Her iki yanında kemik yapılı düğmemsi çıkıntıları vardır. Ağırlığı, 1 kilodan 7-8 kiloya kadar çıkabilir. 25-30 yıl yaşar.
Dipte yatarak avlanır. Üzerini yalnız gözleri görünecek şekilde kumla örter ve yemini bekler. İstavrit, izmarit, mezgit, uskumru, tekir, aterina gibi balıklar çevresine gelince atik bir şekilde yerinden fırlar ve büyük ağzı ile avını kapar. Ayrıca ölü balıkları da yer. Düşmanı köpek balıkları ve foktur. Fok, kalkanın kuma gömülüp saklanma numarasını yutmaz ve onu kumdan çıkararak suyun üzerine taşır ve orada parçalayarak yer. Karadeniz vatanıdır. Ancak Marmara'ya da iner. Ege ve Akdeniz'de çok seyrek bulunur.
Bir dişi kalkan yaklaşık on milyon yumurta döker.
Kalkan Karadeniz balığı olduğu için Boğazda ya da Marmara ‘da ticari değerde yakalanması söz konusu olamaz. Ancak, öteden beri Beykoz Kalkanı diye satılan kalkanın makbul sayılması, kalkanlarının sürekli olarak Beykoz kalkanı diye satılmasından kaynaklanmaktadır. Yoksa kalkanın hepsi Karadeniz kalkanıdır, Beykoz Kalkanı diye bir kalkan yoktur. Öylesine yoktur ki şu anda Karadenizde Türk karasularında bile kalkan kalmamıştır. Kalkan avı ancak Karadenizde kıyısı olan Romanya, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya federasyonu gibi ülkelerin karasularında yapılabilmektedir. Bizim balıkçılarımız da oralara gidip kalkan avlamak için canlarından olmaktadır. Oysa bizim sularımızda kalkanın kökünü kurutan da balığın yumurtlama dönemini, yavru dönemini, balık avının yasak dönemini bilmeden, alabildiğine bilinçsiz bir şekilde avlanan gene bizim balıkçılarımız olmuştur.
Yumurta dökmeleri kış ortalarından haziran ayına kadar devam eder.



AVCILIĞI
Şubattan hazirana kadar süren zaman içinde avcılığı yapılır. Dip ağları ve 1500-2500 iğneli parakete ile yapılır. Bu kadar iğneli paraketeyi yemlemek çok zahmetli bir iştir. Saatlerce sürer. Keza bu paraketeyi derin sulardan toplamak da bir o kadar zor iştir. Karadeniz'in Rusya federasyonu, Romanya ve Bulgaristan'ın kara sularına yakın açık denizlerde, derin sulara ağ bırakıp, ağ bastırmak da çok zor bir iştir. Onun için gerek ağla olsun, gerek parakete ile olsun kalkan avcılığı en zor avcılıklardan birisidir.
Amatörler için kalkan avcılığı söz konusu değildir. Ancak, bazan havalar ısınınca 10 metre kıyalara kadar sokulurlar. Böyle zamanlarda yemli oltaların ucundaki yeme, ya da çaparinin iğnesindeki balığa atlayarak sürpriz yapabilirler. Bu durumda acele etmemek birden çalınmamak, yavaş yavaş çekip bırakarak balığı yorup, kepçe ile içeri almak gerekir.


YEMEKLERİ
Eti beyaz ve son derece lezzetlidir. Düğmeleri az olan dişileri hem daha büyük olur, hem de eti daha makbul sayılır. Yumurtlama döneminde ise yumurtası olan balıklar alınmamalıdır. Çünkü eti büyük ölçüde azalmış ve yavaşlamış olur.


TAVASI: Bol ve kızgın yağda, una bulanarak yapılan tavası en lezzetli yemeğidir. İyice yıkanıp, temizlenen ve özel usulü ile balıkçılar tarafından porsiyonluk parçalara bölünen balık, üstünü örtecek kadar kızgın yağın içine konur ve iki tarafı çevrilerek pişirilir.



KÂĞIT KEBABI: Porsiyonluk parçalar yıkanır, 15 dakika kadar bir tencerede haşlanır. Daha sonra etler kılçıklarından ve kemiklerinden ayrılarak ayrı bir kaba alınır. Piyazlık doğranmış 2-3 soğan tuzla oğulur. İnce kıyılmış bir demet maydonazla karıştırılır. Üç adet domatesin kabukları soyulur ve çekirdekleri çıkarılarak halka halka kesilir. 4-5 adet de sivri biber üçer, dörder parçaya bölünür. Çift kat yağlı kâğıt alınarak içi sıvıyağ ile yağlanır. Üstüne, yapılan soğan piyazından bir parça konur. Balık parçaları piyazın üzerine dizilir. Balıkların üstüne sırasıyla soğan piyazı, domates dilimleri ve biberler konur, karabiber, kırmızıbiber serpilir. Yağlı kâğıt sıkıca ve balıkların üzerini örtecek şekilde sarılıp fırına verilir. Pişirme müddeti 25 dakikadır.
Haşlaması, buğulaması ve ızgarası diğer balıklarınki gibi yapılır.
__________________
motosikletlerim
mertmertmert is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-01-2007, 14:26   #29 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı
 
Giriş: Aug 2006
Mesaj: 413
sagol mert aga

cumartesi günü gittigimiz turna balık fotoları (vanhel54,viceroy,boncuk)
Balıkları tuttugumuz yer

vanhel54 ve viceroy

boncuk

ve balıklar


turna balıgı bu aylarda tutulması yasaktır.Cünkü balıklar havyar döküyolardır.ama illada tutacam diyosanız o ayrı..
bu aylarda canlı balıklara daha aktiftir.Hava kararmak üzere iken balık daha saldırgandır.Eyer etrafınızda bogazlar varsa oralara atmakdan fayda vardır.

Eyer akşam dolunay varsa turna balıgını tutmanız iyice zorlaşır.Dolunay oldugu zaman turna balıgı geceden yemlenir ve diyer güne kadar 1 veya 2 tane yem yer oda size denk gelirmi bilmem

SAYGILAR
boncuk is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-01-2007, 14:41   #30 (permalink)
Moderator
 
mertmertmert kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Dec 2005
Mesaj: 11,505
mengütay abimizde sanırım balıkçı abilerimizden.....
__________________
motosikletlerim
mertmertmert is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks


Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları

Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Saat 00:16. Powered by vBulletin Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

TR Çeviri : organik81




1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51