Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Tags:

Yanıtla
Eski 27-10-2008, 05:04   #1 (permalink)
the
Moderator

the kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
the kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Post Emniyetimi geri istiyorum!

D100 (E5), emniyet şeridinin kaldırılmasıyla Türkiye’nin en tehlikeli yolu haline geldi

Adı üstünde emniyet şeridi; bir sığınak. Bazı ülkelerin bazı yollarında, sağda ve solda çift emniyet şeridi var.
Ve İstanbul trafiğini yöneten beyinler, kent trafiği tarihinde en çok kazanın gerçekleştiği ve en çok insanın öldüğü D100’ün (eski E5) büyük bölümünde emniyet şeridini kaldırdı.
Hafta içinde Mehmet Y. Yılmaz, Hürriyet’teki köşesinde bir kazayı örnekleyerek durumun vahametini vurguladı.
D100’de bir kamyon arızalanmış ve en sağ şeritte durmuştu. Suçun kimde olduğu hiç önemli değil; bir motosikletçi de arkadan kamyona çarparak ölmüştü. Kamyonun bir saat önce çevirmede yük haddini aştığı için ruhsatına el konulmasına rağmen trafiğe tekrar salınması ve bunun sorumlularının ceza alıp almayacakları da ayrı bir yazı konusu.
Metrobüsü eleştirmiyorum ancak bu sistemi saçma bulanları, neden metro ya da raylı sistemler denenmediğini sorgulayanları da hatırlatmadan geçemeyeceğim.
Şu an derdimiz ortadan yok olan emniyet şeridi!
Geçen pazar periyodik 29 Ekim provası yüzünden yollar kapatılmış ve yine fazladan 15 km yapmıştım; büyük bölümünü genellikle uzak durduğum D100’den kat ederek... Çukurlarla bezeli yol boyunca emniyet şeridi görememek bile en azından benim kanımı donduruyor.
Mehmet Y. Yılmaz diyor ki, “Otoyolda emniyet şeridini yok ettiğini bilen bir otorite, bu yoldaki olası tehlikeli durumları önlemek için arızalara anında müdahale edecek çekici araçları da hazır bulundurmalıydı.”
Öyle metrobüs yollarında artistik pozlar vererek hava atmaya benzemez bu iş. Söz konusu olan benim canım.
Eski MOTED, şu an “Harley Sahipleri Cemiyeti” (HOG) Başkanı Ferruh Tanay’ın bu ay Motorbike’ta yayımlanan yazısı da aynı konuya dikkat çekiyor. Tanay bana yazdığı mektupta da daha birkaç ay önce emniyet şeridine yerleştirilen EDS kameralarının bu kez kaldırılmasını hatırlatıyor ve metrobüs yolunu işaret ederek “Hızla, plansız bir şekilde köprüye doğru ilerliyor” diyor.
Trafik böyle yönetilince, motosiklet şeridi gibi fikirler hayal anlamına mı geliyor?
Bu arada Tanay, birkaç hafta önce yazımda yer verdiğim Emrah Soyuer’in Fransa’daki motosiklet şeridi örneğinin kökenine inerek, motosikletçilerin bu hattı zorla elde ettiğini, ikinci ve üçüncü şerit arasını motosiklet şeridi ilan ettiklerini söylüyor.

YouTube anarşistin sonu oldu

Son zamanlarda beni en çok güldüren haber şuydu: İngiltere’de saatte 200 km’nin üzerinde hızlara çıkarak, tehlikeli hareketler sergileyen ve bu görüntülerden oluşan videoları YouTube’da yayımlayan Sandor Ferenci (28) isimli motosikletçi 12 hafta hapis cezasına çarptırıldı.
Ferenci’nin Banbury yakınlarında aşırı hızla ters yönde giderken tek teker ve slalom yaparken çekilmiş videosu en çok hit alanıymış. Suçunu kabul eden arkadaş kodesten çıktıktan sonra da iki yıl yollardan men edilmiş. Ferenci’nin tekrar trafiğe çıkabilmesi için yeni ve genişletilmiş bir trafik kursuna da gitmesi gerekecek. Bu gibi suç ve ceza haberlerini bir gün Türkiye’de de duyabilecek miyiz? Ama daha bir YouTube’umuz bile yok ki!...

Menderes ÖZEL
Motosiklet Günlüğü - Menderes Özel'in Yazıları Milliyet Gazetesi Cumartesi Ekinde Yayınlanır.

Bu mesaj en son " 24-11-2008 " tarihinde saat 01:32 itibariyle Biscuit tarafından düzenlenmiştir....
the is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-10-2008, 17:12   #2 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ağırabi kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2008
başka ülkede olsa böyle bir şeyi yapamazlar ambulans etfaiye polis nasıl gidecek emniyet şeridi olmayan yol olurmu bizde olur şu ana kadarda muhakemeye giden olmadı sabahları beylikdüzü avcılar tam bir saat sürüyor neymiş metrobüs diğer araçlar ne olacak belediye kazansın yeter evi yanan adam etfaiyenin trafik yüzünden geç gelmesi ile ilgili dava açsa başka ülkede kazanır bizde kaybeder hiç bir şey iyi gitmiyor sadece ben kızıyorum boşuna
ağırabi is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-10-2008, 17:16   #3 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

mösyö kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2007
mösyö kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
abi emniyet şeridide vardı bu yolda .ama biz kulanmasını biliyormuyduk.radyolarda anons yapıyolar emniyet şeridinden giden hayvandır diye .ama adam hayvan.ne zaman elimizden bişiler gidiyo ozaman akıllanıyoruz

BENİ BİLEN BİLİR,BİLMEYEN KENDİ BİLİR
mösyö is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-10-2008, 17:30   #4 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

zuhalist kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2008
bir varmııış,bir yokmuş...Antikalar diyarı diye bir yer varmış,bu yerde yollar inanılmazmış. araçlar yaya kaldırımına park eder;yayalar ise yolun ortasında yürürmüş.bi de bu diyarda emniyet şeridi çok elzem olmadığı düşünülerek kaldırılmış.....arkadşlar bu yorumsuz konuya,ve konuya ilham olan masalın boşluk kısmına dilediğinizi ekleyebilirsiniz.saygılar
zuhalist is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-10-2008, 18:02   #5 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

WOLF® kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
WOLF® kullanıcısına ICQ aracılığı ile mesaj yolla WOLF® kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Alice Antikalar Diyarında...
Geçen Tv de izledim adamlar kasırgadan kaçıyolar otobanda trafik durmuş ve
kilometrelerce kuyruk ama emniyet şeridinde bi Allah'ın kulu yok..
Biz emniyet şeridi kullananlar olarak şeridimizi geri istiyoruz...

Bu Ne Şiddet..Bu Ne Celal..
WOLF® is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-10-2008, 23:56   #6 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

kuroscu kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2007
hem 70 km hız limiti verecen hemde emniyet şeridini yasaklıyacan bu motorlar nerden gidecek bu hızlarda kamyonlar 100 altına inmezken sagdan kim gidebilir hadi gittin diyelim adamlar zaten uzun yol dan geliyor oyun ister oynamak ister ve işte fırsat yavaş giden motosikletlerle dalga geçmek ha çarptı motorcu öldü yada sakat kaldı kamyoncuya ne olabilirki olan bizlere oluyor bu ülkede bu yüzden bazı kanunları çıkartırken lütfen diyorum biz motosiklet kullanıcılarınıda düşünün magdur etmeyin bide motosiklet taksiden hızlıdır hem kalkışta hemde yolda gidişiyle bizim hız limitimiz 70 olmamalı taksiyle aynı limitlerde olmalı yetkililerin gerekeni yapacagını düşünüyorum

kuroscu is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 28-10-2008, 01:06   #7 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

MoToCross kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2008
şiddetle gülüyorum
K orur ...
Kafanı Değil Kask'ını Kullan
MoToCross is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları