Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Haberler Motosiklet Hakkındaki Güncel Haberler.

Tags:

Yanıtla
Eski 11-07-2008, 23:21   #1 (permalink)
Motosiklet Kullanıcısı

Giriş: Jul 2008
Exclamation MARMOK Marmaris motosiklet kulübü hakkında bilinmesi gerekenler

Tüm motorcu kardeşlerimize öncelikle marmaristen selam olsun. MARMOK marmaris motosiklet kulübü 2006 yılında kurulmuş ve ilk motosiklet festivalini marmaris günnücek milli parkında yapmıştır.Tabiki bu tür birlikteliklerin ilki her zaman zordur ve o dönemde dernek üyesi arkadaşlarımızın maddi manevi fedakarlıklarıyla bu festival gerçekleştirilmiş büyük zararlar olduğu halde bu tertipleyen arkadaşlar tarafından sineye çekilmiştir.Festival sonrasında dernek ilk genel kurulunda o zamanki başkan Güneş karaçetin tarafından çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle kapatılmıştır,buna rağmen 2007 de yapılan 2. marmok festivali kapatılan marmok üyesi arkadaşlarımız tarafından desteklenmiş ve inanılmaz fedakarlıklarla 2. marmok festivalide motorcu arkadaşlarımız adına organize edilmiş ve büyük başarı sağlanmıştır. Bu festival sonrasında tüm marmaris motorsiklet kulübü kurucu üyesi arkadaşlarımız Güneş karaçetin tarafından safdışı bırakılmıştır.operasyona internet sitelerinin şifreleri değiştirilerek el konmuş ve bununlada yetinmeyen bu kişi marmok adını patent bürosundan kendi üzerine kaydını yaptırmış ve üçüncü marmok festivaline tüm marmok motosikletçilerinin üzerine basarak bu festivalden nemalanmak adına, tescilini üzerine yaptırdığı marmok ismi ile sahip çıkmaya kalkmıştır.Bu yıl üçüncüsü yapılan marmok festivali marmaris motosikletçilerinin olmaktan çıkarak Güneş karaçetin festivali olmuştur. Amaçta ticaret olunca büyük bir fiyasko ile sonuçlanmıştır. El koyduğu sitemize giren tüm motorcu arkadaşlarımızı motosiklet kulübü gerçek üyesi gibi göstererek sponsor firmaları ve tüm motosiklet camiasını yanıltmayı sürdürmektedir.Bu tür motosiklet festivalleri, birliktelikleri motosiklet kulüplerinin işidir kulüplerin gurupların birleşmesi kaynaşması adına yapılan güzel organizasyonlardır ve motorcu arkadaşlarımız bunların en güzeline layıktır. Bizlerin marmaris motosikletçileri olarak daha ilk festivalde amacımız buydu motorcu arkadaşlarımız adına güzel birliktelikler yaratmak ilkemizdi ve bunun için o dönemde her şeyi göze almıştık.Motosiklete binmek, motosikletçi olabilmek ve motosikletçi ruhunu taşıyabilmek öncelikle güzel insan olmayı gerektirir.Fakat bunun tersine bu işten çıkar sağlamak adına tüm motosiklet camiasına bütün yapılan bu yanlış davranış biçimlerinden sonra ben marmok marmaris motosiklet kulübü başkanıyım diyebilmek ve bu yalanını sürdürebilmek, motosikletçi ruhuyla bağdaşmayan ve motosiklet ahlak ve terbiyesine uymayan bir davranıştır hiçte etik değildir.Çevresinde bir tek motosikletçi olmayan Güneş karaçetin denen kişinin her türlü engellemelerine rağmen bizler marmaris motosikletçileri olarak tekrar kulübümüzü kurduk, kuruluş aşamasında aynı kişi tarafından marmaris kaymakamlığına verilen engelleme dilekçesinide istendiği takdirde buradan motorcu arkadaşlarımıza yayınlayabilirim .dilekçesinde marmok isminin tesçilini aldığını ve marmokun sahibi olduğunu belirten bu arkadaşımızı marmaris motosikletçileri olarak esefle kınıyoruz. Tabiki bizler bu tesçil hilesini bizlere yaşatan bu kişiden dolayı marmok ismimizin sonuna bir D (dernek) harfi ilave etmek zorunda kaldık ayrıca internet sitemizede el koyduğundan sitemizi marmok.net olarak almak zorunda kaldık. Bundan rahatsızmıyız kesinlikle hayır önemli olan tesçili alınan isim değil bu birlikteliğin sizlerin kulüplerinizde olduğu gibi ruhudur.Çok yakında www.marmok.net olarak internet sitemiz devreye girecek ve tüm motorcu kardeşlerimizle kucaklaşacaktır.Bunları marmaris motosikletçileri kulübü derneği başkanı olarak sizlere yazdım çünkü marmokta güneş karaçetin tarafından oynanan çirkin oyunları bilmenizi istedim.Bizler marmaris motosikletçileri olarak motorcu kardeşlerimiz adına yapılan hiçbir şeye karşı değiliz,tam tersine motorcu arkadaşlarımızın her şeye layık olduğuna inanan bir gurubuz ve marmaristeki tüm motorcu arkadaşlarımız üyemizdir.Aslında bu derneğin başkanı olarak böylesine bir yazı yazmaktan hicap duyuyorum fakat art niyetli ve beyni sürekli kötülüğe çalışan bu insanı tüm motosiklet camiasının tanıması gerekiyordu bu görevde bu kulübün başkanı olarak bana düştü.
her şeye rağmen tesçili hileyle alınsada marmok marmaris motosikletçilerinindir ve ismimizin kısaltılmışıdır önemli olan bu olayın ruhudur. Bizler severek ismimizin sonuna D harfini ekledik bu olay bizleri motosiklet camiasında layık olduğumuz yere koyacaktır. Bizler bu kişiyle her türlü hukuk mücadelesine hazırız bu festivale gelen tüm motorcu arkadaşlarımız bu kişinin gerçek yüzünü görmüştür ve ticari tezgahın farkına varmıştır.Yaptıklarından dolayı bu motorcu olduğunu sanan kişiyide marmaris motosikletçileri olarak affediyoruz insanlar hata yapabilir diye düşünüyoruz. Bilinmesini istediğimiz tek şey bu arkadaşımızın marmok marmaris motosiklet kulübü başkanı olmadığı ve kulübümüzün üyesi dahi olmadığıdır. Bu noktadan sonra bu kişinin motosiklet sitelerinde kendisini eleştirenlerle tartışmak yerine tüm motosiklet camiasından özür dilemelidir çünkü bizler marmaris motosikletçileri olarak festivalde hayal kırıklıkları yaşayan yaklaşık 500 motosikletçi kardeşimizi marmariste misafir ettik ve buradan güzel dostluklarla ayrılmalarını sağladık Allah izin verirse önümüzdeki sezon 4. marmaris motosiklet festivali marmaris yat limanında yapılacaktır hiçbir ücret talebimizde olmayacaktır ve festival marmaris motosiklet kulübüne ait olacaktır. Yazdıklarımı zaman ayırarak sabırla okuduğunuz için tüm marmaris motosikletçileri adına hepinize binlerce defa teşekkür ediyorum Allah yolunuzu açık etsin tekeriniz düz bassın.

Marmaris motosikletçileri kulübü derneği kurucu üyeleri adına
Başkan
Erdoğan ŞAHİN

(Eski marmok motosiklet kulübü başkan yardımcısı)
orsa1600 is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-07-2008, 19:12   #2 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Steven Tyler kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
Steven Tyler kullanıcısına AIM aracılığı ile mesaj yolla Steven Tyler kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla Steven Tyler kullanıcısına Yahoo aracılığı ile mesaj yolla Send a message via Skype™ to Steven Tyler
enteresan....
bu gibi entrikalar üzücü...
hiç kimseyi savunmuyorum..
ne güneş beyi ne de Marmaris motosikletçileri kulübü derneği kurucu üyeleri adına Erdoğan beyi.....

ama şu durum üzücü bir durum
Steven Tyler is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-07-2008, 19:44   #3 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

Giriş: Aug 2006
URFALI kullanıcısına ICQ aracılığı ile mesaj yolla URFALI kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla URFALI kullanıcısına Yahoo aracılığı ile mesaj yolla
sabah marmoktaki marmok olayını okudum bu ne rezillik böyle 2 tarafta kendisini haklı göstermeye calışıyo kim haklı belli değil
URFALI is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-07-2008, 01:02   #4 (permalink)
the
Moderator

the kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
the kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
motosiklet gruplarına para kazanmak için girenlerden ,
veya ne de olsa eğlenmek için dahil oldum böyle bir gruba hadi bu çevreyi paraya çevireyim diye düşünen akıllılardan bir kaçını sallandıracaksın taxim meydanında gör bak daha giren oluyormu...
işin içine ticaret girdimi ne gezi kalır ne dostluk
bence herkes kendi işini yapmalı,
3 5 örnek verebilirim...
tabi zaten işi motosiklet ile ilgiliyse ona bişi demem...

Bu mesaj en son " 13-07-2008 " tarihinde saat 01:06 itibariyle the tarafından düzenlenmiştir....
the is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 13-07-2008, 01:24   #5 (permalink)
Motosiklet Kullanıcısı

Varadero kullanıcısının avatarı

Her iki taraf da birbiri için veryansın yazıp duruyor, tehditler savuruyor, adli makamların devreye gireceğini söylüyor.

Ne bitmez entrikalar, ayak oyunları, alicengizler varmış be arkadaşım.
Ben motorcuyum; organizasyon ve kişiler beni bağlamaz, rüzgarımı kesen ilr tekerime çivi sokan ile işim olmaz.
Alın başınıza çalın Marmok'unuzu da, organizasyonuzu da, rantınızı da.
Nihayet açtınız pandoranın kutusunu, helal olsun size.

Benim açımdan sonuç: Allah'ın cezası marmok'a bir daha katılırsam çölde kutup ayısıyla uyuyayım.
Varadero is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-07-2008, 08:50   #6 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
hakkında çok yazıldı , çok çizildi.
benimse konuyla ilgili tek bir fikrim var:
"parayla katılınan bir motosiklet festivalinde hayatta işim olmaz..."
arkadaşlar hem sponsorlardan kazanıcak, hem kiraladığı standlardan kazanıcak, hem ben bi de gidip para vericem

paralı motor festivali olmaz arkadaş.....
parasız yapan en kralını yapabiliyorsa , paralı olan benim için değildir..

my bikez
Şu an mertmertmert kişi online.  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-07-2008, 12:05   #7 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

Giriş: Nov 2006
motorcucelebi kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Sevgili arkadaşlar,

Web sitenizde, bu tip polemiklerin yapılmasını, Marko paşaya gider gibi sıkıntısı olanların dertlerini burada anlatmalarını ve bu tip iç sorunların yargı yoluyla halledilmesi varken internet dedikoduculuğu gibi bir tavırla sunulması hiç te yakışık almıyor. Bu bakımdan hakkımda yapılan suçlamalara cevap verdikten ve gerçekleri bu sitede anlatabildiğim kadar anlattıktan sonra bir daha bu tip tartışmalara girmeyeceğimi,( çünkü kimseyi bu konular ilgilendirmiyor ve ilgilendirmez aksine haklıyı tutanla haklı sandığı tarafı tutan arkadaşlar arasında, tartışmalara yol açmaktadır). bildiriyorum.

Eleştiri yapmak, eleştirilen insanları her zaman daha ileriye götüren bir olgudur. Bunu zaten kabul ediyorum ve yapıcı eleştirici yapan insanlara çok teşekkür ediyorum.
Yanlız benim burada anlamadığım, benim ilk festivalimde ortağım olan Erdoğan Şahin'in ilk festivalden sonra zarar edince ikinci festivale katılmamak üzere karar vermesiydi. Buna rağmen ben ikinci festivali yaparken kendisine fun kulüp olarak tekrar festival yapacağımı, arzu ederse festival yönetimine katılabileceğini söyledim. Önce kabul etti ve biz 5 kişi olarak yola çıktık, daha sonra işyerime gelerek bu işi yapamayacağını söyledi, bize başarılar diledi ve gitti. Geçen seneki festival başarısın sanırım, bu kadar beklemiyordu. Bu başarı onu yalan yanlış ve aslı astarı olmayan bir takım iftiralarla aynı yerde yaşamamıza rağmen( Bu da internet ortamında hakaret, karalama, ticari itibarı sarsma, yanıltma ve iftiranın hukuk yoluyla çözümüne gidilecektir.). internet ortamında karşıma çıkardı.
İşin detayı
1* Marmok motosiklet derneğinin kurucusu ve kurucu başkanı benim,
2* Erdoğan beyi de yardımcım olarak dernekte ben önerdim.
3* www.marmok.com adlı sitenin ilk sahibi ve 10 yıllığına kiralayan da benim. Dolayısıyle Erdoğan beyin bahsettiği gibi bir şifre ele geçirme karmaşası bulunmamaktadır. Eğer öğle olsaydı marmok.com u kiralayan kiraladığı yere başvurur yeni şifreler alır ve yoluna devam ederdi.
4* Marmok derneğinin olağan kurul toplantısına, malesef 20 kişilik kulüp üyelerinden 7 kişi geldiği için dernekler masası kabul etmedi ve feshine karar verildi.
5* Ben tüm bunlara rağmen inandığım bir davada geçen yıl İhsan ve Altay arkadaşımla yine gece gündüz çalışarak ve yine bir çok engelleri aşarak, 2. marmok'u büyük bir başarıya ulaştırdık. Daha sonra fun kulüp başkan yardımcısı Altay arkadaşım festivalin organizasyonunun yoğunluğunu görünce, bana bir daha sakın festival kelimesi etmeyin gözüm motor bile görmek istemiyor diye 3. festivale katılmayacağını belirtti. İhsan arkadaşım da, Marmariste bir derici dükkanı olduğu için, abi ben marmokla uğraşırken çok müşteri kaybettim 3. marmokta benden hayır bekleme dedi. Ayrıca da abi başarılı bir festival çıkardık. sen olmassan MARMOK olmaz bunu herkese de söylüyorum bence MARMOK ismini tescil ettir dedi. o ana kadar aklımda olmayan bu fikir bana da mantıklı geldi. ve festival sonrası 10 temmuz 2007 de MARMOK ismini koruma altına aldırdım. ve yaklaşık bir yıl sonra 24 nisan 2008 de markamız tescil oldu. Bunu bir fun kulübün adına tescil ettiremeyeceğimiz için de Marmok un kurucu başkanı, ve finansörü olarak kendi adıma tescil ettirdim. Bunda hiçte abes bir şey görmüyorum. Marmok 2008 için benimle beraber çalışacak işi ,gücü olmayan ve festival öncesi ciddi miktarda tanıtım ve masraflar için maddi yatırım yapacak ve bol zamanı olan birini bulamadığım için ,(malesef ki bu işlerde zaman, finansörlük ve çevre çok önemlidir), ekim 2008 den itibaren tek başıma çalışmaya başladım .Çünkü büyük bir istekle kurduğum bu kulübe, her yıl çıta atlaması için çok çaba sarfetmem gerekiyordu. Tüm site yapılanmasından, dizaynından, tanıtımlar için şehir şehir tek başıma dolaşmadan tutun, gelen her maile tek tek cevap vermekten, sponsor görüşmeleri için onlarca kez istanbul ve izmire gidip gelmekten, afiş ve flayer tasarımlarına kadar , fuar tanıtımında ki çalışmalara ve festival alanındaki her standın kurulmasından her kablonun çekilmesine kadar, üstüne üstlük benim bu çabalarımı baltalamaya çalışan insanlara rağmen gece gündüz sabahlara kadar 9 ay çalıştım.
Bu arada en acı olan şeyde yanımda kardeşim gibi gördüğüm ve çok sevdiğim bazı arkadaşlarımın beni arkamdan vurmaları idi. Eğer tarafımdan bilmeden yapılmış bir hata varsa bunu yüzüme delikanlı gibi söylemeleri gerekiyordu. Çünkü hiç bir insan hatasız olamaz.
Bu yıl, fuarda bana yardıma gelen bazı arkadaşların hiç aklıma gelmeyen ve de ummadığım beklentilerini karşılamadığımdan dolayı, İstanbul fuarından itibaren içimizde beklentileri olanlar kulis faaliyetleri yürütmeye başladılar. Bu her toplulukda mevcuttur insan kişiliğinin değişmez öğesidir. Buna da bir şey demedim tercihleridir dedim. Birilerinin başarısını hazmedememek, demekki rant beklentisinde olan insanları bu hale getiriyor.
Aldığım istihbaratlarda marmok adı ile bir dernek kuracaklarını öğrenince gerçekten de marmok için verdiğim emekleri haketmeyen insanlarla paylaşmamak için, kaymakamlığa verdiğim dilekçe ile bu ismin tescilli olduğunu bu bakımdan kullanılamayacağını belirttim. Kendilerine, ve de bahsettikleri motosikletçi ruhuna gerçekten güveniyorlarsa, neden başka bir isim altında değil de illa marmok gölgesi altında yapılanmaya çalışıyorlar. İhsan ve altay haricinde kimsenin marmokun büyümesine bir katkısı olmamıştır. Benim de zaten ne İhsanla ne de Altayla hiç bir sorunum bulunmamaktadır.

Tescilli bir ismin, kendisinin, benzerinin ve takılı halinin kullanılamayacağı konusunda, Sn. Erdoğan Şahin’in tecrübeleri oldukça fazladır !!!!!! Ama maalesef, yargı yolunda onunla beraber bu hatalı yola çıkan eski arkadaşlarımın da zarar göreceği kanısındayım. Ben marmariste başka bir kulüp kurulmasına karşı değilim , festival yapılmasına da karşı değilim. Yapılsın ki iyisi kötüsü ortaya çıksın, rekabet kaliteyi arttırır. Ama belli bir emek sonucu bir yerlere getirilmiş ve marka olmuş bir ismin arkasına, ekler takarak çaba göstermeden fayda sağlamak fikrine karşıyım.
Benim kişiliğimi ve çok temiz geçmişimi ve de bu tip festivallere ihtiyaç duymayacak kadar iyi olan mali durumumu bana sponsor desteği sağlayan büyük firma yöneticileri ve çevrem de çok iyi biliyor. Yine tekrarlıyorum; MARMOK, üye sayısı 1100 e yaklaşan bir FUN kulüptür. DERNEK değildir. Festivali organize ettiğim şirket te 15 yıllık, mazisi temiz devlete ve vatandaşa, 1 kuruş borcu olmayan temiz bir işletmedir. Ama festival organizasyonu içindeki hatalar yapıcı eleştirilerle düzeltilebilir. Buna da her zaman açığım.

Beni karalama yoluna giden insanlar, kendilerinden ve geçmişlerinden, bu kadar açık ve rahat bahsedebilirlermi. ?????
Hayatımda ilk defa bu kadar, gerçek dışı suçlamalara, hakaret ve karalamalara tabi tutulduğum için böyle detaylı bir açıklama yapmak zorunda kaldığım için hepinizden özür dilerim.
Ama hukukun tartışılmaz doğruluğu karşısında taşlar yerine oturacaktır.
Yukarıda belirttiğim gibi, web sitesinizin bu tip kişisel tartışmalara alet olmaması için başka bir açıklama yapmayı da düşünmüyorum.

Saygılarımla
Marmaristen sevgiler
motorcucelebi is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-07-2008, 12:20   #8 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Steven Tyler kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
Steven Tyler kullanıcısına AIM aracılığı ile mesaj yolla Steven Tyler kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla Steven Tyler kullanıcısına Yahoo aracılığı ile mesaj yolla Send a message via Skype™ to Steven Tyler
Yukarıdaki yazıyı, aşağıdaki satırları okuduktan sonra kesinlikle ve kesinlikle okumadım.
Kimseye haklı ya da haksız demiyorum ama kimseyi ilgilendirmeyecek bir konuda yazı yazıyorsanız ben de ilgilenmem.....

Alıntı:
motorcucelebi tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Sevgili arkadaşlar,

Web sitenizde, bu tip polemiklerin yapılmasını, Marko paşaya gider gibi sıkıntısı olanların dertlerini burada anlatmalarını ve bu tip iç sorunların yargı yoluyla halledilmesi varken internet dedikoduculuğu gibi bir tavırla sunulması hiç te yakışık almıyor. Bu bakımdan hakkımda yapılan suçlamalara cevap verdikten ve gerçekleri bu sitede anlatabildiğim kadar anlattıktan sonra bir daha bu tip tartışmalara girmeyeceğimi, (çünkü kimseyi bu konular ilgilendirmiyor ve ilgilendirmez ......................
Ve sanırım tüm bu üzücü entrikalardan sonra bir daha MARMOK'a gitmeyiz
Benim gözümde iki taraf da haklı değil...
Herkes birbirine çamur atıp kendini haklı çıkarmaya çalışıyor....
Motosiklet camiasını, MARMOK'u, güzelim Marmaris'i düşünen yok.....
YAZIK!!!

Bu mesaj en son " 21-07-2008 " tarihinde saat 12:59 itibariyle Steven Tyler tarafından düzenlenmiştir....
Steven Tyler is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-07-2008, 12:27   #9 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
araya para meftumu girince bunlar yaşanır , normal şeyler bunlar...

my bikez
Şu an mertmertmert kişi online.  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-07-2008, 12:53   #10 (permalink)
Motosiklet Kullanıcısı

Varadero kullanıcısının avatarı

Hey, Festivalin gerçek sahibi olan 2 taraf!!!

Katılımcısı olmayan festivalinizi ne yapacaksınız.
İğrendirdiniz bizi bitmeyen karalamalarınızdan, birbirinize çemkirmenizden, ayak oyunlarınızdan.
Sizlerin yüzünden Datça'nın Marmaris'in adını duymaz olmayı ister olduk.

Sizlerden, bitmek tükenmez bilmeyen ayak oyunlarınızdan, birbirinize attığınız çamurdan, biribirinizi karalamanızdan bıktık usandık artık. Ne sizi ne de yandaşlarınızı görmek, okumak istemiyorum.
Pis kokunuzla gelip burayı da kirletmeyin, uzayın bir hava alın belki oksijen gelir hastalıklı beyinlerinize.

Kendi adıma: Marmok festivaline katılırsam çöldeki en yakın arkadaşım kutup ayısı olsun.

Bu mesaj en son " 21-07-2008 " tarihinde saat 15:04 itibariyle Varadero tarafından düzenlenmiştir....
Varadero is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları