Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Haberler Motosiklet Hakkındaki Güncel Haberler.

Tags:

Anket Sonuçlarını Görüntüle: 18yaşından küçük çocukların ; motora sürücü yada artçı olarak binmesi bence
Doğrudur , ben izin veririm. artçıda alırım , sürücü olarakta kullandırtırım. tekniğiyle yapıldığında olabilir bence.. çocukluktan aşılanmalıdır motor olayı. 7 21.21%
Yanlıştır, asla yapmam - yaptırmam . bu işin hiçbir mantığı yoktur , saçmalıktır. çocuk motora binmemelidir. 25 75.76%
herhangi bir fikrim yok.... o derece yani... 1 3.03%
Oylayanlar: 33. Bu ankette oy kullanamazsınız

Yanıtla
Eski 25-04-2008, 08:59   #1 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

selçuk333 kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2006
selçuk333 kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Motosiklet ve Çocuk

10 Önemli Tavsiye

"Motosiklete bin oğlum" şiirini pek çoğumuz bilir. Oğlunuz ya da kızınız, ilk motor deneyimleri bizlerin arkasında olur. Çocuklarınız motosiklete çok hevesli olabilir ve siz büyükler de onları gezdirmekten keyif alırsınız. İşte siz çocuklarını motosikleti ile gezdirmek isteyen büyüklere / ebeveynlere 10 önemli tavsiye :

1. Çocuğa uygun giyim, kuşam, koruma temin edin : Bot, korumalı mont ve pantolon ama hepsinden önemlisi ona uygun bir kask. (Sizin veya eşinizin eski kaskları hiçbir işe yaramaz.)

2. Çocuk kaskı tercih edin : Onların boyunları çok daha az dirençli olduğu için çocuklara özel çok daha hafif kaskları tercih edin. Jet tipi tabir edilen kasklar hafif olduğu gibi geniş ve şeffaf vizörüyle çocuklar için çok uygundur.

. Çocuğunuzun ayağı mutlaka ayak dayama yerlerine erişebilmeli ve buradan ayrılmamalı.

4. Çocuğunuzu önünüze alarak gezdirmek hem tehlikeli hem de kanunlara aykırıdır (Fransa kanunları). Muhtemel tehlikeler arasında; çocuğun gidonu tutması ve gidon kontrolünü zorlaştırması, motorun sıcak yerlerine temas etmesi ve kaza anında çocuğun çok daha büyük risk altında olması sayılabilir.

5. Sakin bir sürüş şarttır : Çoğu zaman çocuklar motosiklet üzerinde "baba hadi daha hızlı, daha hızlı" diye diretir. Onu eğlendirmek tabi ki güzel olur ama çocuğun "gazına gelip" yolda motosiklet kullanmanın oyun olmadığını, hızlanırken onun çok daha az bir güçle sizi tuttuğunu, ani hızlanmalarda düşebileceğini unutmayın.

6. İletişim yöntemi belirleyin : Çocuğun varsa problemini, isteğini anlatabilmesi için varsa intercom, yoksa işaret ve uyarı metodunu önceden belirleyin ve denemesini yapın. Sizden sonra ve sizin işaretinizle motora binsin, durunca yine sizin işaretinizle motordan insin.

7. Alışık olmadıkları ve vücut yapılarına henüz uygun olmadığı için uzun mesafeler yerine kısa gezileri tercih edin.

8. Çocuğun başlangıçta korkabileceğini, gerileceğini, sizin hareketinizi zorlaştırabileceğini ve en önemlisi tehlikeli bir durum yaşaması durumunda tamiri mümkün olmayan korkuların yerleşebileceğini unutmayın.

9. Zamanlama : İlk sürüşü kesinlikle ama kesinlikle uzun mangal partisinden sonra Pazar akşam üzerine sıkıştırmayın. İlk sürüşte yanınızda/arkanızda güvenlik için takip edecek birileri olsun.

10. İçecek (özellikle su) ve ihtiyaç molalarını düzenli verin. Veee sürüşün keyfini çıkarın, ona motosikleti sevdirin.
Sonra bir gün o çiçeğin özüne bir arı konacak!
Belki o arı ben olacağım!

Bu mesaj en son " 25-04-2008 " tarihinde saat 09:02 itibariyle selçuk333 tarafından düzenlenmiştir....
selçuk333 is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-04-2008, 09:42   #2 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
akıl karı bir iş değil......
çocuk motora binmemeli.

my bikez
Şu an mertmertmert kişi online.  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-04-2008, 09:44   #3 (permalink)
MV Teknik & Test Team

tippex kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
tippex kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
bende cocugun motora bındırılmesıne karsıyım herhangı bır dususte bos cuval gıbı asfalta yapısması hos olmaz,cocuklara motosıklet kullandırılma kısmınada karsıyım en az 18 yasına kadar bısıklette pedal cevırmesı kas gelısımı ıcın ıdeal olucaktır.

--can kuslar ocaktan berıdır gemılerdeyım ınternet var ama yogunluk gıremıyorum ulasmak ısteyen olursa cepten (uluslararası sularda acmam)--hepınızı cooook ozledım
tippex is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-04-2008, 10:06   #4 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Kont kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
hep boyle babalar yuzunden yas 25 den sonra motor sahibi olabildik
teşekkürler türkiye...

^^KALBIMIZDESIN ^^
Kont is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-04-2008, 12:32   #5 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Giriş: Apr 2007
bundan sonra bende çocuğumu bindirmeme kararı aldım.Hem boyu 1.90 oldu hemde ağırlaştı bana bile kompleks gelmeye başladı.Bisiklete binsin bundan sonra eşşek herif.
Eski 25-04-2008, 13:03   #6 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Caesar kullanıcısının avatarı

çocuk motora binmez, binmemeli de pisiklete binsin büyüyünce zaten motora binecek çocuğun yok ama olsa da bindirmem fekat başlığın faideli olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim efenim
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-04-2008, 13:13   #7 (permalink)
Moderator

esmercem kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2006
esmercem kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla Send a message via Skype™ to esmercem
arkadaşlarıma katılıyorum .... binemez ..

ama şuda bi gerçekki bende çok küçük yaşta motor kullanmaya başladım hatta ayaklarım bile yre deymiyordu

esmercem is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-04-2008, 20:23   #8 (permalink)
MV Teknik & Test Team

Alıntı:
Kont tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
hep boyle babalar yuzunden yas 25 den sonra motor sahibi olabildik
teşekkürler türkiye...
o yuzden hayattasında da bınebılıyorsunda denılebılır.

--can kuslar ocaktan berıdır gemılerdeyım ınternet var ama yogunluk gıremıyorum ulasmak ısteyen olursa cepten (uluslararası sularda acmam)--hepınızı cooook ozledım
tippex is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-04-2008, 22:40   #9 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

bal gibide biner.ilerdede sofuoğlu gibi birisi çıkar bu memleketten...yazdıklarınıza pek katılamayacağım,gayetde sağlıklıdır yukarda sayılan maddelere riayet edilirse

Bu mesaj en son " 25-04-2008 " tarihinde saat 22:50 itibariyle Potenza tarafından düzenlenmiştir....
Potenza is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-04-2008, 22:47   #10 (permalink)
MV Teknik & Test Team

binemez dıyen olmadı poticim bınmesı ne kadar saglıklıdır denılmek ıstendı tarafımdan dıgerlerı ne dedı bılmem

tippex is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları