Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Haberler Motosiklet Hakkındaki Güncel Haberler.

Tags: , , ,

Yanıtla
Eski 24-01-2006, 02:37   #1 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ChatnoiR kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
Boğaziçi Köprüsü Geçişinde OGS-KGS

Arkadaşlar, çoğunuzun haberi vardır; Nisan ayından sonra Boğaziçi Köprüsünden OGS veya KGS si olmayan araçlar geçiş yapamayacaklar. Yani nakit para ile geçmemiz mümkün olmayacak.
Şimdi benim aklıma takılan soru şu: bildiğim kadarıyla motorlara OGS-KGS vermiyorlar, bu durumda motor kullanıcıları ne yapacaklar???

1- Avrupa yakasından Asya yakasına geçişde Fatih S.M. köprüsünü kullanacaklar
2- Otomobillerinde kullandıkları OGS veya KGS yi motorlarında kullanacaklar
3- Yanlarında her daim siyah poşet ve koli bandı taşıyacaklar, köprü geçişinden önce plaka bi güzel kapatılıp beleşe geçecekler.

Nethaber.com dan alıntıdır.

İstanbul'da yapılan Ulaştırma Zirvesi'nde önemli kararlar çıktı. Boğaziçi Köprüsü'nden paralı geçişler kalkıyor. 3 Nisan'dan itibaren sadece OGS ve KGS'li araçlar geçebilecek.
(21 Ocak 2006 Cumartesi)

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nden, 3 Nisan 2006'dan itibaren sadece OGS ve KGS'li araçların geçebileceğini, nakit ödeme gişelerinin kaldırılacağını bildirdi.

Yıldırım, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la birlikte, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen 'Ulaştırma Zirvesi'nin sonuçlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda alınan kararlara ilişkin bilgi veren Yıldırım, köprü trafiğinde gişeler nedeniyle aksama yaşandığını belirtti. Yıldırım, Boğaziçi Köprüsü'nden, 3 Nisan 2006 tarihinden itibaren sadece OGS ve KGS'li araçların geçeceğini, nakit ödeme gişelerinin ise kaldırılacağını bildirdi.

Aynı tarihten itibaren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ise 4 nakit ödeme gişesinin açık tutulacağını belirten Yıldırım, diğerlerinin ise OGS'li olacağını söyledi.

Yıldırım, ulaşım sistemleri arasında koordinasyon sağlanacağını, bunun için tüm hatların ulaşım türlerine göre tekrar gözden geçirileceğini, birbiriyle rekabet etmeyen, türler arasında entegrasyonu sağlayan kombine sisteme geçiş çalışmalarının başlatılacağını anlattı.

Binali Yıldırım, 1 Şubat 2006 tarihinden itibaren, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkisinde bulunan toplu taşıma araçlarında tek bilet uygulamasına geçileceğini bildirdi.

Konu hakkında güzel, polemiksiz ve akla yatkın fikirlerinizi canı gönülden bekliyorum...

polemiğe girmiyoruz dövüyoruz... deliler no :2 elimizde zincirler popomuzda deri pantolon hayatta kask takmayız herkesi döveriz döverkende polemiğe girmeyiz. yolda yürüyen yayalara zincirle vururuz neden mi çünkü hem saygısız hemde deliyiz...
ChatnoiR is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-01-2006, 02:48   #2 (permalink)
the
Moderator

the kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
the kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
en mantıklısı kgs vermeleri olur,
bu işi bende anlamadım istanbul dışından edirneden gelip ankaraya giden adam ne yapacak ogs mi alacak? bence bu iş yatar, 1 gişe de olsa nakit geçiş kalacaktır...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-01-2006, 02:52   #3 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ChatnoiR kullanıcısının avatarı

şehirlerarası geçiş yapanları İstanbul içine sokmamak ve TEM i kullanmalarını sağlamak için yapıyorlar bence bunu (yani bir sebebi de budur) ama şöyle bir durum var, dediğin gibi durumdan haberi olmayan biri (motorsiklet veya başka araç, hatta yazın tatile gelen yurtdışında çalışan vatandaşlar) köprüye girerse gişelerden adamı gerimi çevirecekler yoksa oracıkta adama OGS mi satacaklar (kakalayacaklar) ??

polemiğe girmiyoruz dövüyoruz... deliler no :2 elimizde zincirler popomuzda deri pantolon hayatta kask takmayız herkesi döveriz döverkende polemiğe girmeyiz. yolda yürüyen yayalara zincirle vururuz neden mi çünkü hem saygısız hemde deliyiz...
ChatnoiR is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-01-2006, 02:59   #4 (permalink)
the
Moderator

the kullanıcısının avatarı

the kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
pardon ya ben yanlış anlamışım sadece boğaziçi köprüsü yazmışsın, ben her iki köprüdede nakit olmayacak anlamıştım, ozaman mantıklı tabi, motorcularda PGS ile geçerler artık...
ayrıca biraz konu dışı olacak ama bişey merak ediyordum hazır alakalı konu açılmışken sorayım, köprüde OGS den geçen bir araba veya jipin arkasına çok fazla yaklaşarak OGS den geçersek ne olur yine de ötermi alarm?, benim ehliyet henüz olmadığından dolayı (sertifikam cebimde en kısa sürede alınacaktır) deneyemedim, paşa paşa durup 3YTLmi ödüyorum...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-01-2006, 11:08   #5 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

aLess kullanıcısının avatarı

aLess kullanıcısına ICQ aracılığı ile mesaj yolla aLess kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla aLess kullanıcısına Yahoo aracılığı ile mesaj yolla

kgs olsun. olsun ama arabalarla aynı fiyattan olmasin.. bunun icin ne yapmak gerek acep bilmiorum ama (bise yapilmas sanirim) en ii fikir bu gibime gelio

Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-01-2006, 13:03   #6 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Giriş: Dec 2005
Ben sanırım arabada kullandığım ogs yi kullanıcam motorda
Potenza is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-01-2006, 13:10   #7 (permalink)
Motosiklet Kullanıcısı

Motora beleş olsun bi de bizi kartla OGS ile uğraştırmasınlar

seth777 is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-01-2006, 16:16   #8 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

e_erdun kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
mecburen kart alacağız artık
aslında ogs de vermeleri lazım köprüden geçeceğimizde motorun ön camına yapıştırıp geçeriz
hiç durmadan daha iyi de neden düşünmüyorlar motoru araçyerine koymuyorlar bide köprü geçişinde aynı araç parası alıyorlar
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-01-2006, 16:34   #9 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

siyah naylon en iisi gibi gözüküo..... ama gişeden geçtiğin anda polis çevirirse yalan olma ihtimali yüksek onunda......

my bikez
Şu an mertmertmert kişi online.  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-01-2006, 18:51   #10 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

cenkmenderes kullanıcısının avatarı

distinto, bir aracın dibinden geçme riskine girme. OGS tarafından tespit edilmemek istiyorsan geçerken en sağa iyice yanaş, hızlı olman da gerekmiyor. Ben bir cok OGS'de denedim kesinlikle kaçak geçiş olarak alarm vermiyor yani seni okumuyor.

Ayrıca doğrudur değildir polemiğine girmeyeceğim ama ben zaten otoyol ve köprü geçişlerinde şimdi de ücret ödemiyordum yine ödemeyeceğim. Motosiklet ile olduğumda beni bağlayan bir konu değil. Ama arabama OGS almak zorunda kalacağım.

Every soul has a price, name yours ?
cenkmenderes is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları