Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Haberler Motosiklet Hakkındaki Güncel Haberler.

Tags: , ,

Yanıtla
Eski 20-10-2007, 16:18   #1 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Djhaylaz kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2006
Djhaylaz kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Daglara taşlara utanıyorum

Vatan yazarı Haşmet Babaoğlu’ndan bir gün sonra, aynı gazetenin yazarı Tuğçe Baran da köşesinde motosiklet kazalarına yer verdi. Yazısına, “Sarp’ı öldüren taksi şoförleri duyuyorlar mı vicdan denilen o azabı?” sorusuyla başlayan Tuğçe Baran, tepkisini şöyle sürdürdü: “Benim sevgilim de motosiklet kullanıyor. Ne lüzum ediyorsa takıyor, bağlıyor, dikkat ediyor... Da hangi kemer, hangi kask ‘yerde yatan yaralı birinin üzerinden geçebilecek kadar vahşi bir zihniyete’ karşı koruyabilir ki insanı…”

İşte Vatan yazarı Tuğçe Baran’ın
“Dağlara taşlara utanıyorum” başlıklı yazısı:

Virajlı yolları hızla kat ediyorum. Yollar o kadar boş ki hızımı zor ayarlıyorum.
Sağ yanım orman, sol yanım nefis Turunç sahili. Kendisi kötü ama yolu çok güzel.. Benden başka ortada bir Allah’ın kulu yok. Bir ben bir de sincaplar.. Deli gibi koşturuyorlar asfaltta!
Sincapları ezmeyeyim diye yavaşlıyorum..
Ezilmezler biliyorum ama olur da biri şaşırsa, orman yerine arabamın altına girse ölürüm vicdan azabından..
Ben sincap derdine düşmüşken taksi şoförü ne yapıyor acaba şimdi? Sarp’ı öldüren taksi şoförleri? Duyuyorlar mı vicdan denilen o azabı?

Gözümün önüme sevgilimin ölü yüzü geliyor. Motosikletli o güzel çocuk Barbaros Bulvarı’nda öldüğünden (veya DÜPEDÜZ ÖLDÜRÜLDÜĞÜNDEN mi demeli) düşünüp duruyorum.
Zira benim güzel sevgilim de motosiklet kullanıyor. Ne lüzum ediyorsa takıyor, bağlıyor, dikkat ediyor...
Da hangi kemer, hangi kask “yerde yatan yaralı birinin üzerinden geçebilecek kadar vahşi bir zihniyete” karşı koruyabilir ki insanı..
Ne biçim bir ülkeyiz biz?
Ne biçim insanlarımız var bizim?
Bu insanları mı seveceğiz?
Bu insanlar için mi gerekirse canımızı vereceğiz?
Bu insanlar için mi doktor, öğretmen yetiştireceğiz?
Sarp, beyaz Türk idi, güzeldi, yakışıklıydı, tanınıyordu, zengindi.. Gazetelere o yüzden çıktı. Ama bu “vahşi” oluşumuzu değiştirmiyor. Türkiye her gün bir sürü motosikletli öl-dü-rü-lü-yor! Düpedüz katlediliyor.
Bizim de başımıza geldi. Yine bir taksici yoldan atmaya çalıştı. Az sonra kırmızı ışıklarda yakaladık: “Ne yapıyorsun?” dedik. “Çekilseydiniz” dedi. “Ne yani öldürecek miydin çekilmedik diye?” dedik. Adam gayet soğukkanlılıkla “Olabilir” dedi, “çekilseydin”.
Bu kadar. Bastı gaza gitti.
Ciddiydi. Hem de gayet ciddiydi. Yapacaktı.. Hiç düşünmeden..
Ne biçim insanlarımız var bizim?
Nasıl bir toplumuz biz?

“Yaz bunu” diyor telefonda. “Yaz” diyor.
Yazayım. Haşmet de yazdı dün.
Ne olacak?
Ne değişecek?
Barbaros Bulvarında ölen/öldürülen çocuk son mu olacak?
Okuyacak mı bunu motosikletli avcıları? Bir taraflarına değecek mi? Dokunacak mı?
“Türkler kadar kan dökmeye meraklı bir millet yok” deyip durur tanıdığım bir tarih sever. Okuduğu binlerce tarih kitabından çıkardığı özet bu.
Evet. “Özetimiz” bu.. Önceleri savaşlarda, sonra suikastlarda, şimdi trafikte.
Kimiz biz? Bu dünyaya ne için gönderildik? Kan dökmeye mi? Başkalarını, olmazsa birbirimizi öldürmeye mi?
Misyonumuz bu mudur?

Öğreniyorum ki Sarp da çok severmiş Turunç’u.
Buraya getirmişler cenazesini.. Burada gömmüşler.. Sincaplar diyarında uğurlamışlar onu.
Utanıyorum. Dağlara taşlara karşı utanıyorum.
Sonbaharın güzel güneşine karşı utanıyorum. Sincapların neşesine karşı utanıyorum.
Kimse yemiyor bizi. Biz birbirimizi yiyoruz sadece...

KAYNAK:MOTOHABER
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-10-2007, 19:57   #2 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

MeRCuRy kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2007
MeRCuRy kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Çok güzel ve bir okadar da dokunaklı bir yazı kötü oluyorum okuduğumda ama bir yanda da gündeme getirmeleri iyi teşekkür ederim paylaşımın için

MeRCuRy is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-10-2007, 20:04   #3 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

WindRider kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2006
WindRider kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
çok mükkemel bi yazi
paylasim için tsk ederim
takisiciyi burdan kucakliyorum
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-10-2007, 20:12   #4 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

sastuning39 kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2007
sastuning39 kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
gerçekten çok güzel bi yazı ama burası türkiye burası istanbul herkesin acelesi olduğu istanbul trafiğinde insan hayatının değeri azalıyor işte
Eski 20-10-2007, 20:18   #5 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

micerinos46 kullanıcısının avatarı

Giriş: Jun 2006
micerinos46 kullanıcısına ICQ aracılığı ile mesaj yolla micerinos46 kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla

ne denılebılırkı gercekten cok guzel yazılmıs satırlar umarım taksıcı bunları okur(teslım olur) umarım motosıklet lı arkadaslarımıza saygı bıraz daha artar trafıkte bızlerınde oldugu daha dıkkatlı olunması gerekıldıgı ogrenılır

Bu mesaj en son " 21-10-2007 " tarihinde saat 00:39 itibariyle micerinos46 tarafından düzenlenmiştir....
micerinos46 is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-10-2007, 20:50   #6 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

schatzi kullanıcısının avatarı

Giriş: Jul 2007
hay Allahım ne güzel yazmış...ne diyimki okurken tüylerim bile diken diken oldu...ki içimdekinin öfkemi, kızgınlıkmı yoksa acımı olduğunu nasıl anlatayım...

lanet olsun içimdeki MOTOR sevgisine

Seni hiç unutmayacağım ABİM...FIRAT (KİNGOFRİDER)
schatzi is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-10-2007, 21:57   #7 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

sastuning kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2006
sastuning kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
taksiciler minübüsçüler bunlar problem, insan hayatını çok kolay tehlikeye atan şahıslar bunların birçogu.
sastuning is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-10-2007, 03:24   #8 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Djhaylaz kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2006
Djhaylaz kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Bir insan başka bir insanı ölüme nasıl terk edip kaçabilir aklım bir türlü almıyo
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-10-2007, 06:27   #9 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

cenkmenderes kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
Tuğçe Baran'ı uzun zamandır okuyorum ve sevdiğim bir köşe yazarıdır.. Yazısını da okumuştum zaten.. Buradan kendisine tekrar teşekkür ediyorum bizler adına yazdığı bu yazı için.. Bir gün umarım gerçekten insanlar motosikletlerin de gerçekten onların 4 tekerli araçları gibi yol hakkı olan araçlar olduğunu anlayabilirler..Trafikte her gün yaşadığımız binlerce sorunu buraya yazmaya kalksak sanırım sayfalar yetmez.. Daha bugün bir araba üstüme çıkacaktı, kendi halimde E-5 de seyrederken aynamdan arkamdan bir aracı sağlamaya çalışan bir aracı fark ettim ve bana doğru hızla geliyordu, sanırım kurtulmamın tek nedeni de sevgili motorum oldu. Çünkü 90 km/h gibi bir hızla ben giderken tahmini 130-140 ile sağdan arkamdan gelen o araç eğer ben onun hızlarına aniden çıkamasam arkadan bana çarpacaktı, cunku sagladıgı araç da hızını arttırmıstı. Bu nedenledirki diyorum her zaman, yolda araçlardan seri bir motorunuzun olması sizin hayatınızı her zaman kurtarır..

Aynı şekilde bir gün öncesinde ve defalarca yaşadığım olaylardan olan siz normal bir suratle sollama yaparken arkadan gelen aracın motorunuza birkaç karış mesafe kadar yakaşıp devamlı selektör yapması.. Bu gibi durumda altınızda yeterince guclu bir motor yok ise arkanızdaki insanın insafına kalıyorsunuz. Acemi bir çok arkadaşımız var, boyle bir durumda en ufak bir denge kaybında direk aracın altında ezilebilir. Bunu araba suruculeri sanırım idrak edemiyorlar. Tamponuna vurabileceğin bir araç değildir motosiklet. Dokunursan ve düşerse sürücüsü altında kalır. Ama bunu ya anlamıyorlar ya da umursamıyorlar. Birincisi cehalet ikincisi ise olsa olsa katillik olabilir. Neden ne olursa olsun neticede riske giren insan için birşey fark etmiyor. Tuğçe'nin de dediği gibi, kan akıtmayı seven bir toplumuz. Arkadaşlar, sizlere de öneririm, özellikle güçlü motorlu arkadaşlara. Arkadanızdan birisi bunları yapınca motorum guclu deyip gazı açıp kaçmak yerine o adama yanlışını hatırlatın. Ben bu güne kadar bunu yapmanın bir ters reaksiyonunu almadım. Ne yapıyorsun derseniz, basit.. ARkamdan bir karış girmiş adam, sağ elim zaten gazda ve her an açmaya hazır, sol elim ile adama yavaşla ve arkama bu kadar girme diye işaret ediyorum. Şimdiye kadar %90 kadar olumlu yaklaşım aldım. Araba yavaşlıyor ve arayı açıyor. Sonrasında ise şov yapmıyorum yol açılınca sağa geçip yol veriyorum ve yarısına yakını korna ile teşekkür ediyor. Bizlerin de kuralları ile sürdüğümüzü anlatmalıyız. Bizim arkamıza girene bunun yanlış olduğunu anlatmalıyız.

Every soul has a price, name yours ?

Bu mesaj en son " 21-10-2007 " tarihinde saat 06:35 itibariyle cenkmenderes tarafından düzenlenmiştir....
cenkmenderes is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-10-2007, 12:04   #10 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

mikrop kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2006
Alıntı:
Barbaros Bulvarında ölen/öldürülen çocuk son mu olacak?
Okuyacak mı bunu motosikletli avcıları? Bir taraflarına değecek mi? Dokunacak mı?
elbet okumayacak zaten biraz okuyan bir millet olsalar bunlar olmazdı.
mikrop is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları