Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Haberler Motosiklet Hakkındaki Güncel Haberler.

Tags: , , , , ,

Yanıtla
Eski 22-03-2007, 09:22   #1 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Morpheus kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2006
Morpheus kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Motorsiklet kazaları beyin cerrahlarını çileden çıkarıyor

Motorsiklet satışları ile birlikte kazaları da arttı.

Sadece İzmir Yeşilyurt Hastanesi'ne haftada 4�5 kaza yapan vatandaşın geldiğini ifade eden Beyin Cerrahisi Bölümü Şefi Prof. Dr. Şevket Tektaş, motorsiklet kullanıcılarının eğitimsizliğinden şikâyetçi oldu. İzmir'de kayıtlı 25 bin motorsiklete karşılık 2 bin 500 ehliyet bulunduğunu öğrendiğini ifade eden Prof. Dr. Tektaş, devletin eğitime ve motorsiklet kullanıcılarına ait altyapı ve yollar yapması gerektiğini ifade etti. Kaskın da yeterli olmadığını hatırlatan Tektaş, "Kask sadece kafayı koruyor. Boynunu, sırtını neyle koruyacaksın." dedi. Motorların ucuzlaması ve taksitle 1�2 bin YTL'ye alınmasının kazaların artışına neden olduğunu ifade eden Tektaş, motor sürücülerinin aldığı eğitimin masaya yatırılmasını istedi. "Motor sürücü kursu nerede veriliyor? Kim veriyor? Kim denetliyor? Bunların sıkı bir şekilde kontrol edilmesi gerekli." şeklinde konuşan Tektaş, "Ben bunu emniyet yetkilileriyle de görüştüm. Bir otomobili kullanan kişi trafik sigortası, kasko yaptırıyor. Ama motorsiklette kasko yaptıran hiçbir sigorta yokmuş. Ben İçişleri Bakanlığı yetkilisi olsam, özel sağlık sigortası yaptırmadan kimseyi motora bindirmem." dedi.

Tektaş'ın verdiği bilgilere göre, motor kazalarının faturası devlete çıkıyor. Çünkü hastaneye gelenlerin büyük çoğunluğu Yeşil Kart'lı. İlaç ve tedavi masrafları milyarlarca lirayı buluyor. Ayrıca 2022 sayılı yasaya göre sakatlık maaşı almak suretiyle devlete bir yük daha biniyor. Prof. Dr. Şevket Tektaş, bu konuda şunları söyledi: "Örneğin bir hastanın 12. sırt omuru kırık, felç olmuş, plak vida koyuyoruz. Yani yıkılan bir binanın o taşını yeniliyoruz. Omiriliğe bir yararı yok. Çünkü yaralanan omurilik bir daha iyileşmiyor. Fizik tedavinin arkasından sakat arabaları alınıyor bunun ardından sakatlık maaşı bağlattırılıyor."

Işık Sigorta Ege Bölge Müdürü Fatih Çetin, çoğu sigorta şirketinin motorsiklete kasko yapmadığını, yapsa bile teminatını vermediğini belirterek, "Risk olduğu için sigorta sektörü bu işi yapmak istiyor. Ya yüksek rakam söylüyorlar ya da 'hiç yapmıyoruz' diyorlar. Hasar frekansının yüksek olması, çalınmaya açık olması, kullananlarda olması gereken ehliyetin bulunmayışı zaten zararda olan sigorta sektörünün bu konudan uzak durmasına neden oluyor." dedi.

Şerif Erdikici/Mustafa Kuşen

Alıntı:
Zaman gazetesinden alıntıdır.
Eski 22-03-2007, 09:28   #2 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

selçuk333 kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2006
selçuk333 kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Paylaşım için teşekkürler , gerçekler bunlar...
Sonra bir gün o çiçeğin özüne bir arı konacak!
Belki o arı ben olacağım!
selçuk333 is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-03-2007, 09:41   #3 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

WindRider kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2006
WindRider kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
hemde acı gerçek
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-03-2007, 09:56   #4 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
iki hastanın sırtına disk koydular diyemi bu isyan? yemişim öyle cerrahı da doktoruda.... işi neymiş acaba ? yada devlete ödenen vergi niye ödeniyormuş acaba ? yeşil kartlı insan değilmiymiş acaba?

my bikez
Şu an mertmertmert kişi online.  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-03-2007, 11:31   #5 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

numan_tas kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
numan_tas kullanıcısına ICQ aracılığı ile mesaj yolla numan_tas kullanıcısına AIM aracılığı ile mesaj yolla numan_tas kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla numan_tas kullanıcısına Yahoo aracılığı ile mesaj yolla Send a message via Skype™ to numan_tas
paylaşım için teşekkürler.
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-03-2007, 11:53   #6 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

seref kullanıcısının avatarı

Giriş: Sep 2006
omur iliğine hasta zaten zevk için koyuyor platini dermiş gibi oldu doktor beyin açıklaması bence kim sakat yaşamak ister.Abesle iştikal
Eski 22-03-2007, 11:59   #7 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

numan_tas kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
numan_tas kullanıcısına ICQ aracılığı ile mesaj yolla numan_tas kullanıcısına AIM aracılığı ile mesaj yolla numan_tas kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla numan_tas kullanıcısına Yahoo aracılığı ile mesaj yolla Send a message via Skype™ to numan_tas
KASKIMIZI TAKALIM,TAKMAYANLARI UYARALIM...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-03-2007, 13:17   #8 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

necropolis kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2007
Arkadaşlar doktorumuz haklı. Sadece maliyetlere yaptığı vurguya takılmayın ki o konuda da haklı. Şunu diyor; hem insanlarımız sakat kalıyor hem de başkalarının yapması gerekeni yapmaması dolayısıyla (25.000 motosiklete karşılık 2.500 ehliyet olmasının sorumlusu, eğitim vermeyen kurslar, 3 kuruşa scooterlarla servise gönderilen -%99'u yeşil kartlı çocuklar...vs)

Ben de doktorum ve bu yaşa kadar cesaret edememmin nedeni hep bu örnekler. Tabii ki mantık çerçevesinde azaltılabilir bir risk ama sıfırlamak ya da otomobil seviyesine indirmek zor. Doktorum dedim ama 7 yıldır bir sigorta şirketinde çalışıyordum. Bir çok şirket sağlık sigortalarında motosiklet kazalrını teminat dışı bırakır veya ek prim talep eder. Sigorta bir istatistik işi olduğuna göre haklı gerekçeleri olduğunu anlamak zor değil.

Sonuçta ben de bu konun son derece önemli olduğunu ve ilk aşamada şunların yapılması gerektiğini düşünüyorum; (naçizane kişisel ve bir araştırmaya dayanmayan görüşlerim)

- Servis yapan çocuklar kesinlikle önlenmeli, örneğin 21 yaşından küçükler bu tür işlerde çalıştırılamaz gibi bir düzenleme..
-Ehliyet kontrolleri motoskletlere karşı son derece sıkı olmalı,
- Motosiklet ehliyeti için eğitimler ve sınavlar düzene konmalı, avrupada örneklerinde olduğu gibi motor tipi tecrübe yılı oranı getirilmeli.

Son olarak forum yöneticilerine öneri, Tabip Odasından motosiklet kullanıcılarına yönelik bir metin istenebilir ki onlar da muhtemelen ilgili uzmanlık derneğinden isterler ve hiç aklınıza gelmeyecek, tecrübelerle, vaka görmekle oluşmuş bilgiler edinilebilir. Tabii Diş Hekimleri Odasını da unutmamak lazım ki onların da kasksız ya da açık kasklarla yapılmış kazalar sonucu oluşan diş hasarlarıyla ilgili önemli uyarıları olacağını sanıyorum.

Selamlar,
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-03-2007, 13:21   #9 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ameno kullanıcısının avatarı

ameno kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
O "Doktor", muayenehanesinde yapacağı işlemler için bu kadar kederlenir mi acaba devlet için ? Hiç sanmam.
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-03-2007, 14:22   #10 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ODUNCU kullanıcısının avatarı

Örnektede görüldügü gibi doktorların kafası para işlerine saglıktan daha fazla çalışıyor.

SAKARYA
ODUNCU is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları