Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Haberler Motosiklet Hakkındaki Güncel Haberler.

Tags: , , ,

Yanıtla
Eski 21-12-2006, 14:38   #1 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ikoli kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
Otoban ve Köprü Geçiş Ücretleri!!

(2005-09-18)

Motosiklet kullananlar, Boğaz köprüleri ile otoyol gişelerinde otomobil, minibüs ve kamyonetlerle aynı ücreti ödeten tarifeye karşı açtıkları davayı kazandılar.

Enduro Motosiklet Kulübü (EMOK) üyesi ve Hürriyet Gazetesi Hukuk Müdürü Avukat Erem Yücel, köprü ve otoyol gişelerinde, motosikletlerle, ağırlığı 3 tonu bulan otomobil, minibüs ile kamyonetlere aynı ücreti öngören tarifeyi hazırlayan Karayolları Genel Müdürlüğü'ne açtığı davayı kazandı.

Ankara 3. İdare Mahkemesi, motosikletlerin kapladığı alan ve boyut ile kullanış şekli itibariyle otomobil, minibüs, kamyonet ve kamyon sınıflandırmasına dahil edilemeyeceğine karar verdi.

Karayolları Genel Müdürlüğü, 9 Şubat 2003 tarihinde Otoyollar ile Boğaziçi ve Fatih Sultan mehmet Köprüleri geçiş ücretlerini yeniden düzenleyerek motosikletleri 2 akslı araçlar sınıfına dahil etmiş, böylece motosikletler gişelerde otomobil, minibüs ve kamyonetlerle aynı ücreti, (3 YTL) ödemeye başlamışlardı.

İdari Yargılama Usulü Kanunu gereğince Karayolları Genel Müdürlüğü en geç 30 gün içinde karar doğrultusunda işlem yapmak zorunda. Müdürlük bu süre içinde kararı temyiz edip Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı alamaz ise bu süreden sonra motosikletlerden otomobil tarifesi alınmaması gerekiyor. Bu haksız uygulama buna rağmen sürdürüldüğü takdirde ise hem Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinin cezai sorumluluğu doğacak, hem de uğranan zarardan şahsen sorumlu olacaklar.

Burda dikkat ettiyseniz Tarih 2005 .... Şuan Köprü ve Otoyol gişelerinde Motosiklet ve Otomobiller'den hala aynı ücret alınmaktadır.

Otoyol için 2 Ytl Köprü Geçişleri için 4 Ytl...

Benim atladığım ; Bu tarihten sonra çıkan yeni bir yasa mı var ; Otomobiller ve Motosikletler için Geçişlerde Aynı Ücret geçerlidir diye...Yok bu kanun geçerli ise neden hala aynı muameleye tabiyiz ??

Ben bulamadım bilgisi olan varsa buyursun....

Eski 21-12-2006, 14:44   #2 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
alikıran başkesen olmuşsa devlet , ne gelir elinden 3 5 motorcunun ???

my bikez
mertmertmert is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-12-2006, 14:44   #3 (permalink)
Super Moderator

conqueror kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
Motosiklet için olan KGS ile otomabillerden biraz daha ucuza köprüden geçiyoruz ikoli ama haklısın hemen hemen aynı oluyor çünkü çok az bir ücret farkı var.
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-12-2006, 14:46   #4 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Devlet'in kanunları mı geçerli yoksa bunu uygulamayanların mı acaba kim yönetiyor bizi...

17 Aralık 2004 tarihindeki Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafınden Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na otoyol ve köprü geçişleri ücretleri hakkında gönderilmiş mektup....

Sayı: B021 GSM 0.00.00.00/807
Tarih: 17/12/2004
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na;
Bakanlığın himayesindeki Motosiklet Federasyonumuz sportif hizmetlerinin yanı sıra ülkemizdeki motosiklet kullanıcılarının artmasına ve bu vesile ile ülke ekonomisine katkıda bulunma amacına yönelik olarak gerekli sosyal hizmetleri de gerçekleştirmektedir.

Ülkemizdeki motosiklet kullanıcılarının tüm sosyal alanlarda olduğu gibi Avrupa Birliği standartlarındaki hizmetlerden faydalanabilmesi için bir dizi çalışma yapılmaktadır.

Bu amaçla Motosiklet kullanıcılardan Otoyol kullanımlarında ve İstanbul köprü geçişlerinde geçmiş yıllarda olduğu gibi sosyal adalet ilkesinin bir gereği olarak indirimli ücret alınmasının ülkemizde motosiklet sporunun gelişmesinde çok büyük destek sağlayacağı düşünülmektedir.

Bu hizmet motosiklet kullanımını teşvik edeceği gibi; bu vesile ile büyük şehirlerimizdeki trafik ve park sorununu yakıt tasarrufuna dolayısıyla çevre temizliğinde de büyük katkı sağlayacaktır.

Bu nedenle mevcut otoyol ve köprülerde Motosiklet kullanıcılardan indirimli ücret alınmasının ülkemiz sporuna ve ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Bakanlığınızca da uygun görülmesi halinde düzenlemelerin yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Mehmet Ali Şahin
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcı

Eski 21-12-2006, 14:46   #5 (permalink)
MV Teknik & Test Team

tippex kullanıcısının avatarı

tippex kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
yaw sız motor kgs nı nerden aldınız yaw bana araba ıcın olandan verdıler cok mutessırım....adama motor ıcın ıstıom dıe ozellıkle soledım yok ıllakı araba ruhsatı ıstedı bende araba ıcın olandan aldım ama motorla gecıoz ısallah bı sorun cıkmaz cokkkkkkk mutessırııımmm coook.

--can kuslar ocaktan berıdır gemılerdeyım ınternet var ama yogunluk gıremıyorum ulasmak ısteyen olursa cepten (uluslararası sularda acmam)--hepınızı cooook ozledım
tippex is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-12-2006, 14:48   #6 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Alıntı:
tippex tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
yaw sız motor kgs nı nerden aldınız yaw bana araba ıcın olandan verdıler cok mutessırım....adama motor ıcın ıstıom dıe ozellıkle soledım yok ıllakı araba ruhsatı ıstedı bende araba ıcın olandan aldım ama motorla gecıoz ısallah bı sorun cıkmaz cokkkkkkk mutessırııımmm coook.
Ziraat bankasından 6. sınıf dedinmi alıyorsun veya Kredi kartı ile İşbankasından
sorun çıkmaz da ilerde bi uygulama değişirse yada düzelirse sen otomobiller le aynı devam edersin

Eski 21-12-2006, 14:53   #7 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

dimitraki kullanıcısının avatarı

dimitraki kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
abi burası Turkiye herkez kendi kafasına gore işlem yapıyor ona bakarsanız kopruler yapıldıgında bisure sonra ucretsiz olucak deniyodu ama halla ucretli

dimitraki is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-12-2006, 14:57   #8 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Ne zaman 2027' demi !!!

T.C.
BAŞBAKANLIK
GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKİYE MOTOSİKLET FEDERASYONU
TÜRKİYE MOTOSİKLET FEDERASYONU 14/12/2004 BASIN AÇIKLAMASI

MOTOSiKLETÇiLERDEN ÖNEMLi BiR ADIM. İSTANBULU'UN TÜM ANA ARTERLERiNDE MOTOSiKLETLERE ÖZEL PARK YERLERi YAPILACAK.

Avrupanın tüm metropollerinde motosiklet yoğun trafiğe alternatif bir çözüm olarak görülüyor ve yerel yönetimlerce destekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığından motosiklet konusunda büyük adım:

İstanbul'un 1000 km yi bulan tüm ana arterlerinde ve kaldırımlarda motosikletler için özel park yerleri yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaştırma Daire başkanı Rafet Erdoğan ile Türkiye Motosiklet federasyonu adına H.O.G başkanı Emrah Soyuer 14 Aralık günü yaptıkları görüşmede bu konuda tamamen mutabık kaldılar.

Pilot Bölge Bağdat caddesi: Bağdat caddesinde tarafların bir araya gelmesi ile bu uygulama hemen başlatılacak ve 2005 yılı içinde tüm İstanbul ana arterlerine yaygınlaştırılacak.

Eski 21-12-2006, 15:02   #9 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ChatnoiR kullanıcısının avatarı

yüz yılın geyiği olmaya aday bir konudur bu, geyik avcılarını göreve davet ediyorum

polemiğe girmiyoruz dövüyoruz... deliler no :2 elimizde zincirler popomuzda deri pantolon hayatta kask takmayız herkesi döveriz döverkende polemiğe girmeyiz. yolda yürüyen yayalara zincirle vururuz neden mi çünkü hem saygısız hemde deliyiz...
ChatnoiR is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-12-2006, 15:08   #10 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Yıllara Dikkat Arkadaşlar Bide şuan bulunduğumuz yılı dikkate alalım birde bu geçen zaman diliminde neler yapıldı onu düşünelim...

T.C.
BAŞBAKANLIK
GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKİYE MOTOSİKLET FEDERASYONU
TÜRKİYE MOTOSİKLET FEDERASYONU 02/12/2004 BASIN AÇIKLAMASI

BOŞUNA UĞRAŞMADIK
Yaklaşık üç yıldır hiçbir şekilde yer almadıkları Trafik Yasa'sında değişiklik yapmaya çalışan motosikletçilerintüm önerileri kabul edildi.

Mecliste görüşülen Trafik Yasasının yürürlüğe girmesi ile motosikletçiler rahat nefes alacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonu başkanı Bekir Yunus Uçar ve Süleyman Memnun, Fuat Domaniç, Emrah Soyuer'den oluşan heyet TBMM Trafik komisyonu başkanı Yalova milletvekili Şükrü Önder ile 30 Kasım günü Mecliste görüştü. Görüşmeye Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı yetkilisi Emniyet Müdürleri de katıldılar. Motosikletçilerin tüm talepleri haklı, yerinde ve Avrupa yasalarına uygun bulundu.

TBMM Trafik komisyonu başkanı Şükrü Önder eski motosikletçi çıktı. Şükrü Önder'in motosiklet Akrobasi sertifikası bile var.

Türkiye Motosiklet Federasyonu heyeti 1 Aralık günü Trafik Daire başkanlığında uyum yasaları ile seminer vermek için Genel Müdürlükte bulunan İngiliz uzmanlar ile de görüştü, uzmanlar TMF'nin taleplerinin Avrupa yasalarına uygun olduğunu belirttiler.

-TBMM de yeni trafik yasasının kabulu ile motosiklet konusunda çok önemli değişimler gündeme geliyor.

Motosiklet hız limitleri otomobiller ile aynı seviyeye çıkıyor.
Geçiş üstünlüğü sıralamasında motosiklet ilk sırayı alıyor.
Her yıl trafik muayene zorunluluğu olan motosikletler tıpkı otomobiller gibi ilk alındığında üç yıl,devamında her iki yılda bir muayeneye tabi tutulacak.
Motosiklet farları sürekli açık olacak ve kasklara standart gelecek.
50cc. motorbisikletler ehliyetsiz kullanılabilecek.
Motosiklet ehliyetleri 125 cc ye kadar A1, 125 cc üzeri A diye sınıflandırılacak.
A1 Sınıfı küçük motosikletler otomobil ehliyeti ile kullanılabilecek

daha gelicek...............

Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları