Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Haberler Motosiklet Hakkındaki Güncel Haberler.

Tags: , , , ,

Yanıtla
Eski 06-09-2006, 11:51   #1 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

muhbir kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2006
Exclamation yasa yerli üretimi teşvik edecekmi?

Çin Halk Cumhuriyeti'nden ithal edilen motosikletlerle ilgili olarak 15 Ağustos 2006 tarihinde, Bakanlar Kurulu Kararı ile Resmi Gazete'de yayınlanan, "İthalatta Geçici Koruma Önlemi Uygulaması" kararına, ithalatçı firmaların bazıları destek verirken, bazıları da bu uygulamanın kaldırılmasını istiyor.

İthal edilen ürünlerin büyüklüğüne göre 200 ila 300 dolar ek teminat ve ilaveten Katma Değer Vergisi (KDV) yükümlülüğü getirilirken, ayrıca yüzde 22 oranındaki Özel Tüketim Vergisi'nin de (ÖTV) bu uygulamayla, gümrüklerde peşin olarak tahsil edilmesi gerekiyor.

Ülkenin önde gelen motosiklet ithalatçılarından olan Osmanlı Motor Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Gülbaş, uygulamayla ilgili olarak, aynı gün yayınlanıp ve aynı gün yürürlüğe giren bu kararı, haksız ve hukuksuz bulduklarını açıkladı.

Gülbaş, ithalatçılar olarak, söz konusu uygulamaya karşı çıktıklarını söyledi. 15 Ağustos 2006'da yürürlüğe giren karar öncesi, 14 Ağustos'ta bazı firmaların, gümrükten 250 konteynır motosiklet geçirdiğini iddia eden Gülbaş, "Acaba bu bir tesadüf mü? Yerli üretimi ve yerleşik markaları korumak gayesiyle bu yasa çıkarılmıştır. Türkiye'de yerli üretim nerede varmış? Varolan 2 firma, yıllardır Çin'den ithal ettikleri ürünlerini, pahalı fiyatlara satıyorlardı?" dedi.

Feyzi Gülbaş, yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararının ardından şekillenen ithalat uygulamasının, "Şu anda ithalatçı, bir malı alabilmek için fatura, artı navlun, artı yurt içi masrafları, artı yüzde 8 gümrük vergisi, artı yüzde 22 ÖTV, artı yüzde 18 KDV, artı ürün başına 200-300 dolar arasında teminat, artı bu teminatın yüzde 18 KDV'sini ödemek zorunda.

Böyle acımasız bir vergi sistemi, dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. Ayrıca satışlardan elde edilen kar üzerinden de yüzde 18 KDV ve yüzde 30 gelir vergisi de alınacak" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın ithal edilen her motosiklet için 200-300 dolar ek vergi yetirmesini öngören kararnamesiyle birlikte, yerli motosiklet üretiminin artacağını beyan eden Soysal Grup Asya Motor Koordinatörü İhsan Bakırcı ise sektördeki ithalatçı sayısının, giderek düşeceğini ve üretime ağırlık verileceğini söyledi.

Bakanlığın, ithalatı kısıtlamaktan çok faaliyetleri kontrol altına alma niyetinde olduğuna değinen Bakırcı, "Biz istemedik, ancak dışa bağımlığın engellenmesi için, bu uygulamanın iyi olacağı görüşündeyim. Firma projeksiyonumuzda, asıl olarak ihracat vardı. Alınan bu karar, iç piyasada, bize de ciddi yarar sağlayacak. Bu sektörde istikrar, ancak iyi bir planlama ve iyi bir pazarlama politikasıyla sağlanabilir. Bu, bir bayrak yarışı, yarışı başarıyla sürdürenler, dünya markası olma yolunda ilerleyecektir" ifadelerini kullandı.
Eski 06-09-2006, 11:52   #2 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

federal kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
federal kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
okumadım ama bizim için hayırlısı ne ise o olsun

bu kalp seni unuturmu ? canım kardeşim !
federal is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-09-2006, 11:56   #3 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

taglis kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2006
arkadaşlar bizim yerli üretim markamız nedir?...çinden gelen makinanın ön aksamını monte etmek üretimden mi sayılıyor?..
bence bu olay düpedüz suikast...
bir eylem şart derim..
Güzellik Yüzde değil Yürekte Olmalı...
taglis is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-09-2006, 11:59   #4 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ODUNCU kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
Bugüne kadar neredeydi yerli üreticiler. Ben çinliler gelene kadar niye hurdası çıkmış java ya mz mecburdum.

SAKARYA
ODUNCU is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-09-2006, 12:14   #5 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

fesfes54 kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2006
walla son iki mesaja da katılıyorum..yerli üretim var da biz mi bilmiyoruz Türkiyede..
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-09-2006, 12:16   #6 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Giriş: Nov 2005
e_erdun kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
motosiklete çelme üstüne çelme..
bide milleti kandıracaklar yerli üretim varmış sanki memleketimizde ...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-09-2006, 13:24   #7 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ikoli kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
Politik bunun cevabı sadece politik, vergi ile adam soyma diyede adlandırabiliriz nitekim ithalatçılara uygulanacak vergi artışları bizede bişekilde yansıyacak, artı yerli üretim bu ülkede 1920-1980 yıllarına kadar desteklenen birşeydi nezaman IMF, AB idi demeye başladık yerli üretim mümkün gözükmüyor..
haaa yerli üretimden benim kastım tamamıyla yerli yoksa çoğu parçalarını yurtdışından getirip burda 1-2 parça ekleyip montaja yerli üretim diyorsanız başka... ben demiyorum büyük ihtimal de bu olur aynı kanuniyi nasıl bize yerli malı diye yutturmaya çalışılıyorsa bu halk bu kafayla daha çok soyulur daha çok uyutulur...

Eski 06-09-2006, 13:26   #8 (permalink)
the
Moderator

the kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
the kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
hayırlısı neyse o olsun...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-09-2006, 13:36   #9 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

erbayxp kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2006
yaw hükümet kayırıyor yerli markayı işte.. ne olcak ya başka... yerli markaların markası belli zaten..

yine ellerimiz bağlı oturacaz değilmi.. yippuuu. yaşasın sessizlik... seneye seçimlere kadar bakalım neler neler olacak...

erbayxp is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-09-2006, 13:46   #10 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

corvus34 kullanıcısının avatarı

Giriş: Sep 2006
corvus34 kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
ya adamlar ürüyorlar ama üretiyorlar.bizim gibi yatmıyorlar.ben çin sanayiini araştırdım kimse küçümsemesin.bizde biliriz iyi markalara binmesini,ama kesemize göre herşey.
corvus34 is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları