2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır.
Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz.
MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.
Hemen Üye Olun!
MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.
Motosiklet kazalarının ardında çok vahim bir tablo yatıyor
Devletin resmi rakamlarına göre neredeyse her dört motosiklet sürücüsünden üçü ehliyetsiz. Özellikle kırsal kesimlerde kullanılan, trafiğe kaydı olmayan binlerce motosiklet de hesaba katılırsa tablo daha da ürkütücü bir boyut kazanıyor.
Bülent OVACIK / HÜRRİYET
TÜRKİYE’de geçen yıl 25 bin 870 motosiklet kazaya karıştı. 2009’un ilk 7 ayında kazaya karışan motosiklet sayısı 9 bin 491. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün istatistiklerine göre 2008’de trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı 2 milyon 181 bin 383’e ulaşırken, motosiklet kullanmak için A-2 sınıfı ehliyet alanların sayısı 660 bin 817’de kaldı.
Kademeli sistem gerekli
Motosikletin otomobile hiç benzemeyen, farklı tekniklerle kullanılan bir araç olduğunu söyleyen Enduro Motosiklet Kulübü eski Başkanı Avukat Erem Yücel, ehliyetin de belli bir eğitim sürecinden sonra verilmesi gerektiğini savunuyor. Erem Yücel, şu andaki ehliyet alma sürecinin tamamen sağlıksız olduğu görüşünde. A-2 ehliyet alan bir sürücünün, yol ve sürüş tecrübesi olmadan yüksek hacimli motorlar kullanmasının da tehlikeyi davet edeceğini söyleyen Erem Yücel şu çözümü öneriyor: “AB ülkelerinde kademeli sistem uygulanıyor. Motosiklet ehliyetini yeni alanlar önce stajer sürücü olarak, düşük hacimli motosikletler kullanıyor. Tecrübesi arttıkça yüksek hacimli motosikletleri kullanmaya hak kazanıyor.”
Riski azaltmak mümkün
“Motosiklet sektörünün önde gelen firmaları, motosiklet dernekleri, sürücüler için profesyonel eğitmenlerin yer aldığı kurslar düzenliyor. İki günlük kurslar, seviyesine göre 750 ile 280 lira arasında değişiyor. Kask, korumalı mont ve pantolon ile özel botlar da, güvenli sürüş için motosiklet kullanıcılarının olmazsa olmazlarının başında geliyor.”
A-2 ehliyeti 515 lira
A-2 ehliyetin görünür maliyetini 250 lira kurs ücreti, 50 lira direksiyon sınav harcı, 40 lira yazılı sınav harcı, 40 lira sağlık raporu, 135 lira harç ve ehliyet kartı ücreti oluşturuyor. 18 yaşından gün alan, ortaokul ya da 8 yıllık temel eğitimini tamamlamış olanlar A-2 ehliyeti için başvurabiliyor. Adaylar, trafik, motor, ilkyardım ve direksiyon sınavlarına giriyorlar. B tipi ehliyeti olanlar, sadece motor ve direksiyon sınavına giriyor. Kursların çoğunda köklü bir motosiklet eğitimi verilmiyor. Motosikletin direksiyon sınavı da çok hafife alınmış. 4 kuka arasından motosikletle “S” çizerek gidip gelen sürücü sınavı geçiyor.
- motoru elliyet diil sürücü kullanır hocam ,elliyet olmasa da olur
- benim ilk motorum 1000RR dı, pert ettim
- bizim dayıoğluyla burdan gaza bi oturduk, 1de redlayn, 2de redlayn, 3te redlayn... 4 dahhada mejdiyeköy...
- elliyete gerek yok yaw, çeğürme olmuyo zaten..
- ruhsat olsun yeter olm, araya kıstırdımmıydına 20-30 , iş teğamdır..
imza: anonim
bi motor görünce içim eriyor ama çok korkuyorum bi taraflarımı dağıtacam diye...
Bazı ehliyetlilerde motorsuz
11 yıllık ehliyetim var alamadım bi kelepir
bi motor görünce içim eriyor ama çok korkuyorum bi taraflarımı dağıtacam diye...
efendimm ortalığı biraz karıştırmak lazım.evet araçları sürücü belgesi kullanmaz insanlar kullanır.
ama benim ülkemin insanları yeteneksizdir bu işi beceremezler.
üstüne başını sürücü belgesiyle sarıp öyle araç kullansalarda yine memlekete giderkene veya dönerkene yollarda ölüşüp dururlar.
onun için türkiyede çok fazla kaza olmaktadır.
eskiden almanyadan dönen araçlarda kaza yaptığında içinden bir adet tuğla çıkarmış aramışlar sormuşlar bu tuğla niye şöçförün ayaklarının dibinden çıkıyor diye.
meğerse sürücü ayağı yorulmasın diye gaz pedalının üstüne koyarmış ne akıl dimi
düne kadar evde lpg tüpünü değiştirip kipritle gaz kaçağı yapan ülkenin çoçuklarıyız daha ne bekliyorsunuzki..
adamın biri türk milletinin %60 şöyledir %40 böyledir demişti halbukidoğrusu
%40 şöyledir %60 böyledir demiş olsa en doğrusunu söylemiş olur
buraya kadar hep 4 tekerle ilgili yazdık.
2 teker çok ama çok akıllı işidir öyle başka bişiye benzemez..
herkez heveslenmesin birde motosiklet kullanırkene ağzını açmasın
önce 5 yıl 4 teker kullanılmalı sonra 250 cc kullanma izni daha sonrada 250 cc ne geçiş için izin verilmeli yoksa bu iş olmaz bekleyin nisandan itibaren yeni kazaları.
insan bu kazalardan ders çıkarmazmı benim halkım çıkarmaz ilk alacağı 1000cc rr olur.
niye böyledir.bunuda sosyologlar açıklasın.
yeteneksiziz vesselam başka başka bir sebeb yok..
doğrusu 250 cc üstüne geçiş izni verilmelidir olacak
Bu mesaj en son " 14-01-2010 " tarihinde saat 17:10 itibariyle ağırabi tarafından düzenlenmiştir....
Neden: Automerged Doublepost
efendimm ortalığı biraz karıştırmak lazım.evet araçları sürücü belgesi kullanmaz insanlar kullanır.
ama benim ülkemin insanları yeteneksizdir bu işi beceremezler.
üstüne başını sürücü belgesiyle sarıp öyle araç kullansalarda yine memlekete giderkene veya dönerkene yollarda ölüşüp dururlar.
onun için türkiyede çok fazla kaza olmaktadır.
eskiden almanyadan dönen araçlarda kaza yaptığında içinden bir adet tuğla çıkarmış aramışlar sormuşlar bu tuğla niye şöçförün ayaklarının dibinden çıkıyor diye.
meğerse sürücü ayağı yorulmasın diye gaz pedalının üstüne koyarmış ne akıl dimi
düne kadar evde lpg tüpünü değiştirip kipritle gaz kaçağı yapan ülkenin çoçuklarıyız daha ne bekliyorsunuzki..
adamın biri türk milletinin %60 şöyledir %40 böyledir demişti halbukidoğrusu
%40 şöyledir %60 böyledir demiş olsa en doğrusunu söylemiş olur
buraya kadar hep 4 tekerle ilgili yazdık.
2 teker çok ama çok akıllı işidir öyle başka bişiye benzemez..
herkez heveslenmesin birde motosiklet kullanırkene ağzını açmasın
önce 5 yıl 4 teker kullanılmalı sonra 250 cc kullanma izni daha sonrada 250 cc ne geçiş için izin verilmeli yoksa bu iş olmaz bekleyin nisandan itibaren yeni kazaları.
insan bu kazalardan ders çıkarmazmı benim halkım çıkarmaz ilk alacağı 1000cc rr olur.
niye böyledir.bunuda sosyologlar açıklasın.
yeteneksiziz vesselam başka başka bir sebeb yok..
doğrusu 250 cc üstüne geçiş izni verilmelidir olacak
yaw bazen ne kadar güzel ve doğru şeyler yazmışım kendime çiçek veriyorum.