Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Haberler Motosiklet Hakkındaki Güncel Haberler.

Tags: , ,

Yanıtla
Eski 16-10-2009, 15:52   #1 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

eroskali kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2007
ArtÇi Yasak

Hürriyet internet sayfasındaki habere göre artçı taşımak yasak

"MOTORLU taşıtların trafik tescil belgeleri, AB uyum çalışmaları kapsamında yenileniyor. Eski tescil belgelerinde sürücü hariç taşınacak yolcu kapasitesinin yazıldığı “İstihap Haddi” bölümü, yeni belgelerde sürücü dahil “Koltuk Sayısı” olarak yer aldı. Yeni belgeler hazırlanırken, eski belgelerdeki bilgiler aynen yazılınca motosikletler tek kişilik oldu. Yanlışlık düzeltilmeyince motosikletinde artçı taşıyanlara peş peşe cezalar gelmeye başladı."

Ruhsatlar değişti, cezalar peş peşe geliyor - Hürriyet
eroskali is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-10-2009, 15:56   #2 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

federal kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
federal kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Büyük depremlerden sonra oluşan artçı şoklar içinde devletimiz yasak diyebilirmi ? üzücü gercekten...

bu kalp seni unuturmu ? canım kardeşim !
federal is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-10-2009, 15:56   #3 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
deveye sormuşlar boynun neden eğri ?
nerem doğru ki demiş....

bizim hangi işimiz doğru ki arkadaş ? çok şaşırmadım açıkçası.

my bikez
mertmertmert is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-10-2009, 16:17   #4 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ağırabi kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2008
şimdi ruhsata baktım.
yeni tescil oldu yeni ruhsat çıktı.
sürücü dahil bir koltuk yazıyor.inanılır gibi değil.
bütün yunus ekipleri 2 kişi biniyor önce kendi ekiptekilerine ceza yazsınlar bir görelim sonrada bize.
herhalde bu motosikletleri trafkten toptan yasaklayacaklar önce caydırma yoluna gidiyorlar.
ağırabi is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-10-2009, 16:39   #5 (permalink)
Administrator

Biscuit kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
Biscuit kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Bu haber daha öncede gündeme geldi, Avrupa birliği adına yavaş yavaş kısıtlamalara gidiyorlar. Benim tahminim bu konuda ki kural için esnek olacakları yönünde zaten sadece ilk baharda motosikleri kontrole çıkan trafik teşkilatımızın çoksa baskısı olmayacaktır.
Biscuit is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-10-2009, 18:55   #6 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

mniz kullanıcısının avatarı

Giriş: Jul 2006
mniz kullanıcısına Yahoo aracılığı ile mesaj yolla
1 kişi

Alıntı:
ağırabi tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
şimdi ruhsata baktım.
yeni tescil oldu yeni ruhsat çıktı.
sürücü dahil bir koltuk yazıyor.inanılır gibi değil.
bütün yunus ekipleri 2 kişi biniyor önce kendi ekiptekilerine ceza yazsınlar bir görelim sonrada bize.
herhalde bu motosikletleri trafkten toptan yasaklayacaklar önce caydırma yoluna gidiyorlar.
Değerli Adaşım,
Önce hoşgeldin.Bu durumdaTrafik Şb.nin yolu görünüyor sana yine.Her evrak değişikliğinde başlangıcta böyle yorum hataları oluyor.Senin yeni ruhsat için doldurduğun EK-1 formunda istihab haddi 1 kişi yazıyor.Memur da sürücü dahil kısmına 1 yazıyor.Buradaki ifadelerin farklı olduğuna dikkat etmiyor veya önceleri muayene süresinde olduğu gibi genelge istiyorlar.Dilekçe eski,ruhsat yeni.Herhalde bir dilekçe ile Trafik Şb.ye gidilecek.Bir rakamının üzerine 2 rakamı yapıştırıp yaniden asetatlıyacaklar.Benim muayene süresi için böyle yapmışlardı.
Yeniden hoşgeldin,görüşmek üzere.
mniz is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-10-2009, 19:58   #7 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Kont kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
Bir çok arkadaşımızın ruhsatında istihap haddi 1 kişi yazar ve buna dayanarak ilgili kolluk güçleri trafik kontrollerinde artçı varsa ilgili kanun maddesini bilmediklerinden bizleri cezaya tabi tutarlar bir çoğumuzunda başına gelmiştir bu durum..Önerim bu maddeyi bir kağıda yazdırıp ruhsatın arasına koymanız böyle bir durum karşısındada görevliye ibraz edip durumdan sıyırmanızdır...

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU
Kanun Numarası : 2918
Kabul Tarihi : 13/10/1983
Yayımlandığı R. Gazete : Tarih : 18/10/1983 Sayı : 18195

BİRİNCİ KISIM
Genel Esaslar

Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücüleri ile ilgili kurallar:

Madde 66 ? Bisiklet,motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerine aşağıdaki kurallar uygulanır.

a) Ayrı bisiklet yolu varsa, bisiklet ve motorlu bisikletlerin taşıt yolunda,

Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerin yayaların kullanmasına ayrılmış yerlerde,

Bunlardan ikiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinde yan yana,

Sürülmesi yasaktır.

b) Bisiklet sürenlerin en az bir elleri, motorlu bisiklet sürenlerin manevra için işaret verme hali dışında iki elleri ve motosiklet sürenlerin devamlı iki eller ile taşıtlarını sürmeleri ve yönetmelikte belirtilen güvenlik şartlarına uymaları zorunludur.

c) Bisiklet, motorlu bisiklet ve sepetsiz motosiklet sürücülerinin, sürücü arkasında yeterli bir oturma yeri olmadıkça başka kişileri bindirmeleri ve yönetmelikte belirtilen sınırdan fazla yük taşımaları yasaktır.

Sürücü arkasında ayrı oturma yeri olan bisiklet, motorlu bisiklet ve sepetsiz motosikletlerle bir kişiden fazlası taşınamaz.

(Değişik: 21/5/1997 - 4262/4 md.) Bu madde
hükümlerine uymayan sürücüler ............YTL para cezası ile cezalandırılırlar.

^^KALBIMIZDESIN ^^
Kont is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-10-2009, 20:20   #8 (permalink)
the
Moderator

the kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
the kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
arabada da 4 kişi yazıyor, bi seferinde halısaha maçı sonrası arkadaşlarla yol alırken polis çevirmişti, hiç bir eksik belge bulamamıştı ama kafaya koymuştu bikere boş geçirmeyecekti bizi...
eksik belge bulamayında ruhsata baktı, burda 4 kişi yazıyor siz 6 kişi binmişsiniz ceza kesecem demişti, sonra...
sonrasını anladınız...

motosiklete 2 kişi binemez olayı bence ya yanlış anlamadır, ya da düzeltilir...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-10-2009, 13:57   #9 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
motor satışlarını artırmak maksatlı da yapılıo olabilir bu uygulama
her artçı gitsin kendine bi motor alsın falan şeklinde...

my bikez
mertmertmert is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları