Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Haberler Motosiklet Hakkındaki Güncel Haberler.

Tags:

Yanıtla
Eski 10-08-2009, 09:17   #1 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
Post Motosikletli genç kız TIR’a çarpıp öldü

Motosikletli genç kız TIR’a çarpıp öldü

Hakan ÇELİKBAŞ / DHA10 Ağustos 2009

MOTOSİKLETİYLE Karadeniz turuna çıkan Gökçen Yılmaz (25), hatalı sollama yapınca karşı yönden gelen TIR’a çarparak öldü.

Kaza, dün gece 20.30 sıralarında, Ankara - Samsun karayolunun Samsun yakınlarındaki Toptepe Mevkii’nde meydana geldi. İstanbul’dan tek başına Karadeniz turuna çıkan Gökçen Yılmaz, 34 AS 2224 plakalı motosikletiyle Samsun’a yaklaştığı sırada, önünde giden bir aracı solladı. Gökçen Yılmaz, bu sırada karşı yönden gelen Şefik Akbulut yönetimindeki 01 RS 988 plakalı TIR’a çarptı. Ağır yaralanan genç kız, kaldırıldığı hastanede öldü. Çevresinde ‘maceraperest’ olarak tanınan Gökçen Yılmaz’ın, cenazesi memleketi Edirne’de toprağa verilmek üzere yakınları tarafından alındı.

www.hurriyet.com.tr den alıntıdır

my bikez

Bu mesaj en son " 10-08-2009 " tarihinde saat 11:24 itibariyle mertmertmert tarafından düzenlenmiştir....
mertmertmert is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-08-2009, 09:28   #2 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

tolgakarala kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2008
allah rahmet eylesin...
tolgakarala is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-08-2009, 09:29   #3 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

mösyö kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2007
mösyö kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
maceraperest kardeşime rahmet ailesine sabır diliyorum

BENİ BİLEN BİLİR,BİLMEYEN KENDİ BİLİR
mösyö is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-08-2009, 10:47   #4 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Bu kazayı diğer bir kaç internet sitesinden daha da okudum.
Allah rahmet eylesin,çok üzücü bir durum hele de ailesi için.
Fakat o geziye tek başına çıkmıyor arkadaş.Yanında 2 motor daha var.Kullandığı motor f650.Kimilerine göre çok tecrübesiz,kimilerine göre de şöyle böyle..Olmuş bitmiş zaten.
Toptepe mevkiini çok iyi bilirim.Eskiden menemen yemeye giderdik oralara,Samsun a çk yakın.Zaten Samsun-Kavak arasında yol genişletme çalışmaları devam ediyor.Kaza yapmamak için şu günlerde cambaz olmak gerek..Oldum olası Toptepe geçişi hep kazalara sebep olmuştur.Çünkü virajlı ve yokuş çıkılan bir mevkii.
Allah günahlarını affetsin,cenazesi bugün Edirne/meriç köyünde kalkacaktı sanırım...
Potenza is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-08-2009, 11:04   #5 (permalink)
Moderator

bu linkten, hurriyet.com.tr deki bazı yarım akıllıların "kıt,bağnaz ve ezik" yorumlarını görebilirsiniz....

tıkla

Alıntı:
murat özel (Tüm Yorumları) 10.08.2009 04:35:21
HiC ACIMADIM DOGRUSU, NE YALAN SÖYLEYEYiM.
Alıntı:
Orhan Cevher (Tüm Yorumları) 10.08.2009 07:08:12
Motosiklet kullananlarin kacinilmaz sonu. Motosiklet kullaniminin sadece trafige kapali alanlarda yapilan musabakalarla sinirlandirilmasi gerekiyor. Hem kendilerine, hem de baskalarina zarar veriyorlar.

my bikez

Bu mesaj en son " 10-08-2009 " tarihinde saat 11:25 itibariyle mertmertmert tarafından düzenlenmiştir....
mertmertmert is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-08-2009, 11:37   #6 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

DERİNNCE kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2007
çok üzücü allah yakınlarına sabır versin.

Kas gücümüz yok ama Kask gücümüz var alimallah...
DERİNNCE is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-08-2009, 11:52   #7 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

WOLF® kullanıcısının avatarı

WOLF® kullanıcısına ICQ aracılığı ile mesaj yolla WOLF® kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Olay üzücü...Yorumlar daha çok üzücü..Allah Rahmet Eylesin...

Bu Ne Şiddet..Bu Ne Celal..
WOLF® is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-08-2009, 16:18   #8 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

Giriş: Sep 2008
Tarih 10 Ağustos 2009, günlerden pazartesi, saat 09.00'ı gösterirken sürekli olarak takip ettiğim motosiklet forumuna giriyorum. Zaten sürekli olarak takip ettiğim iki forum var. İlk forumu çabukca geçiyorum, ikinciye gelince internette sorun oluşuyor ve siteye bir türlü ulaşamıyorum. Nedense garip bir hisle siteye bir an önce girmek istiyorum. Saatler 09.20'ye gelirken siteye ulaşıyorum ve o başlığı görüyorum: "Acı kaybımız Gökçen Yılmaz"...

Bu sefer olay ne E5'te oluyor, ne Bağdat Caddesi'nde... Samsun'a yakın bir yerde... Milliyet'in internet sitesinde yazdığına göre dün akşam saat 20.30 civarlarında. Bir aracı sollayan Gökçen YILMAZ karşıdan gelen tıra çarparak ağır yaralanıyor ve hastaneye kaldırılıyor. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamıyor.

Nice canlar kaybettik, nice arkadaşlar, nice yoldaşlar yitirdik biz bu yollarda. Bu zamana kadar çok canımız acıdı. Onur SUAL'le, Uğur EZER'le, Tuğper UZEL'le... Şimdi de Gökçen YILMAZ ile... Tanımıyordum hiçbirini belki ama yine de aramızda bir bağ vardı... Hepimiz seviyorduk motosikleti... Motosiklet üzerinde olmak büyük keyifti, yaşam tarzıydı... Aslında onları kaybetmedik, onlar hala bizimle... Motosiklet üzerine binen herkesin onların ruhlarını da yanlarında götürdüğüne inanıyorum... Ve onlarında bedenlerinin motosiklet üzerinde mutlu bir şekilde bu dünyadaki son yolculuklarını yaptığına inanıyorum...

Metrobüs bariyerleri kullanılarak, bizden vakitsizce ayrılan arkadaşlarımız için sesimizi duyurmaya çalıştık, belki elimizden geleni yapamadık ama elinden gelecek şeyleri yapmayanlar da var... Metrobüs denilen, onca para dökülen ulaşım sisteminin bariyerleri hala motosikletçiler için tehlikeli, hala yollar tehlikeli motosikletliler için. Hala sürücüler bilinçsiz. Hala bir taşıt olarak görülmüyor çoğu kişi tarafından motosiklet.

Metrobüs bariyerlerinde Onur SUAL'i ve Uğur EZER'i kaybettik. Hem de çok kısa aralıklarla. Daha sonra birileri çıkıp metrobüs denen, aslında çoğu sadece otobüsten ibaret olan araçların trafiğe karışmaması için gerekli bunlar dedi. Birde yalancı, samimi olmayan ifadelerle içimiz yanıyor dendi. Onların içi yansaydı metrobüs hattında durum geçen günlere, haftalara, aylara rağmen bu olmazdı...

Bağdat Caddesi'nde ise Tuğper UZEL'i iki kendini bilmez arabalının yarışı yüzünden kaybettik.

Onur abi 27 yaşındaydı, Uğur abi 26 yaşındaydı, Tuğper ise 21 yaşındaydı daha. Benden iki yaş büyüktü sadece... Gökçen abla ise 25 yaşındaydı dün gece bedeni bu dünyaya veda ettiğinde... Neden kaybediyoruz bu kadar canı, neden göz yumuluyor hala bunlara, neden hala birşey yapmıyor sözde yetkililer... Aslında cevabı kendim verdim onlar sadece sözde yetkililer...

Bu olaylar bütün motosiklet camiasını derinden etkiledi. Beni de etkiledi tabii ki de ancak motosiklet sevdamdan hiç vazgeçmedim ve vazgeçmiyeceğim. Eğer bu sevdadan vazgeçersem onların bizlere bıraktığı mücadeleyi de bırakmış olurum.

Ruhun şad olsun Tuğper,
Ruhun şad olsun Onur Abi,
Ruhun şad olsun Uğur Abi,
Ruhun şad olsun Gökçen Abla,
Ruhunuz şad olsun yoldaşlar...

Umarım yazıdan sebep birilerini üzmemişimdir. Hatam olduysa affola...
dgkncoder is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-08-2009, 17:30   #9 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

erolkutlu kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2008
Haberi başka kaynaklarda da okuyunca, bu genç ve güzel kardeşimizin vefatına çok üzüldüm.! Ancak beni daha da üzen Mert'in işaret ettiği gibi yapılan Yarım Akıllı ve Önyargılı yorumlar!

Motosiklet Kullanmak Ciddir bir Eylemdir ve Asla Şakaya Gelmiyor.
Bununla ilgili Honda A.Ş 2007 Yılında "Motosiklete Dair" adlı Çok Ama Çok Faydalı bir kitap Yayınladı!
Kitabı zannedersem honda bayilerinden temine debilirsiniz (10 TL gibi bir tutarı olacaktı). Bu yazdıklarım bir reklam değil! Bu kitapta Sayfa 132'de yer alan "Kazalarla İlgili Bilinmesi Gerekenler" başlığından bazı notları sizinle paylaşmak istiyorum, ki böyle haberleri bir daha mümkün ise okumak zorunda kalmayalım!

* Kazalarda asıl zararı veren araçtan düşmek değil, sert bir cisme çarpmak ya da motosiklet ile asfalt ya da başka bir araç ile sert cisim arasında kalmaktır. Bu bilgiden alınacak mesaj ise açıktır: Kaza esnasında motosikletten olabildiğince çabuk uzaklaşmaktır
* Birçok kaza, sürücü fren yapma becerisini geliştirebilmiş olsaydı önlenebilirdi.
* Ölümcül sonuçlar doğurmayan kazaların çoğunda kalıcı hasarların oluştuğu bölgeler, ayak, ayak bileği ve bacaklar olmaktadır.
* Sürüş öncesi kontrolleri, birçok kazayı önleyebilir durumdadır.
* Kavşaklar, özellikle de karşınızdan gelen araç sola dönmek istediğinde oldukça tehlikeli mekanlar haline gelmektedir.
* Onaylanmış kasklar, ölümcül kazaları ve sakatlanmaları önemli ölçüde engellemektedir.
* Kask takan sürücülerin boyunları, takmayanlara oranla daha az sakatlanmaktadır.
* Sürüş eğitimi almak, kazayı önleyebilme ihtimalini arttırmaktadır.
* Sürekli kaçınma manevrası antrenmanı yapmak faydalıdır, çünkü motosiklet sürücüleri kaza anında sıklıkla gidonu yanlış yöne kırmaktadır.
* Sürekli sert Frenleme antrenmanı yapmak kazaya karışma ihtimalini azaltır.
* Açık ve canlı renk kıyafet, görünürlüğü arttırarak kaza ihtimalini azaltır.
* Yola çıktıktan sonraki 10 km, özellikle de her gün motosiklet kullanmayan kişiler için en riskli süreci oluşturur.
* Motosiklet kullanmaya başladıktan sonraki ilk 6 ay ve kullanma sürecinin ikinci yarısında risk yükselir!
* Kazaların temel sebebi uygun olmayan durumlardaki aşırı hızdır!
* Tek aracın karıştığı kazalarda önemli sebeplerden biri de yüzey koşullarıdır.
* Ölümcül kazaların yarısında alkol rol almıştır
* Gerçekleşen kazaların çoğunda motosikletin sürati 45km/h’den daha düşüktür. Bu süratlerde kasklar hem baş yaralanmalarının riskini hem de yaralanmanın derecesini yarıya indirebilmektedir.
* Aynı zamanda otomobil sürücüsü olan sürücüler “karşı” tarafı daha iyi tanıdıklarından daha az risk taşımaktadırlar.
* Motosiklet kazalarının 3/4 ‘ü diğer bir araçla çarpışma şeklinde olur.
* İki aracın karıştığı kazaların 2/3’ü diğer araç motosikletin geçiş üstünlüğünü ihlal etmiştir.
* Kaza yapan motosiklet sürücülerinin %92’si sürüş eğitimi almamış, kullanmayı kendi kendine ya da arkadaşlarından öğrenmiştir.
* Kazalarda yaralanma ihtimali çok yüksektir, Birden fazla aracın karıştığı kazaların %98’inde, tek araçlı kazaların %96’sında sürücü yaralanmıştır. Bunların %45’i ciddi yaralanmalardır
* Kazaların %72’sinde sürücülerin gözleri gözlük ya da vizör ile korunur durumda değildir. Bunun rüzgar yüzünden kazayı geç fark etmelerine sebep olduğu düşünülebilir…

Kitap bunları aşmanın yolunun Ders Almak ve Sürekli Gelişimi sağlamaktan geçtiğini anlatarak devam ediyor…

Tüm motosiklet kullanan arkadaşlar Lütfen daha fazla dikkat!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 10-08-2009, 17:48   #10 (permalink)
Moderator

hurriyetteki yeni haber için TIKLAYINIZ

my bikez
mertmertmert is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları