Geçen hafta MET kardeşimle Kızıltoprak Honda Servise bakım için gittiğimizde;
2 teker test plotları, muhabirleri ve Japon Heyeti ile karşılaştık.
2008 1000 RR' ın yağ yakma problemi ile ilgili testler yaptılar ve yağ yaktığını tesbit ettiler.
Böyle bir durumda Motoru geri alıp yenisini verdiklerini duyumsadık.
Bu tür problemi olan 2008 1000 RR kullanan arkadaşlara küpe olsun..
Bu aşağıdaki yazıyıda motosiklet.net'ten alıntı yaptım.
''2008 HONDA CBR 1000 RR alacak veya niyetlenen arkadaşların bu yazıyı okumalarını özellikle istiyorum.. paralarını ve zamanlarını kaybetmemeleri için.
2 ay önce 2008 sıfır CBR 1000 RR aldım (Karar verene kadar bayağı cebelleştim kendimle tipi pek hoş değildi) 700 km ilk bakıma girdim yağ değiştirdim. 2030 km yağlanbası yandı Servise gittim ( ikinci yağ değişimi 6000 km yapılacaktı ) yağ ölçümünde çıkan sonuç 0,83 lite yani 2,9 litre yağ yoktu Servisteki arkadaşlar motorun yağ yakmasından emin olmak için motorun yağını değiştirilmesini istediler ok dedik. yağı değiştirdik, bakımını yaptık yollara koyulduk .. 2800 km gibi yağ lanbas tekrar yandı soluğu serviste aldık. yağ kontrollerin de bukez çıkan sonuç 1 litire idi buda 1000 km motor 2,7 litre yağ yakmış anlamına geliyordu. Servis bana motoru bırakmamı ve Honda fabrikanın motorda inceleme yapacağını söylediler. olur dedik daha sonra honda müşteri hizmetlerinden telefonla arandım . motorumun sökülmesi gerekli dediler ,ben kabul etmedim. Servisteki arkadaşlar bir kaç motorda aynı problemin yaşandığını söylediler, daha sonra kedi gözlerimle başka bir serviste 2008 1000 RR ın komple motor değiştirildiğine şahit oldum.
Honda hala bana bir cevap vermiş değil, bende yasal yollarda hakkımı arıyorum..
1000 RR alacak veya düşünenlere SAKIN HATA YAPMAYIN diyorum..''