Superbike sezonu bu haftasonu Katar'da açılıyor. Kenan Sofuoğlu'nun yarıştığı Hanspree Ten Kate takımı da sezona ve yarışa hazır.
Bu sezon 5 kıtada 15 yarışın
koşulacağı Superbike'ta Ten Kate 3 pilotla yarışacak. Geçen sezon James Toseland ile şampiyonluğa ulaşan Ten Kate, Carlos Checa, Ryuichi Kyonari ve Kenan Sofuoğlu ile yeniden şampiyonluk için mücadele edecek.
Honda motoru ile yarışacak Ten Kate sezon öncesi hazırlıklarında biraz şanssızdı. Honda'nın yeni CBR1000RR Fireblade motoru beklenenden biraz daha geç hazırlandı ve takım yalnızca bir test yapabildi. Buna rağmen Hollanda merkezli takım motosikletine ve pilotlarına güveniyor ve Katar'da sezona iyi başlayabileceği konusunda kendinden emin.
Takım menajeri Ronald Ten Kate: "Yeni CBR1000RR Fireblade'in elimize geç ulaşması hazırlıklar için bize biraz zaman kaybettirdi fakat takımda genel hissimiz başarı için pozitif. İlk test olan Almeria'da yeni motosiklet daha hızlı olabileceğini pilotların her turda artan dereceler yapmasıyla ispatladı. İlk yarıştan itibaren geliştirmelerimiz de sürecek fakat yarış için kendimize güvenimiz tam bu sezon bizi daha büyük rekabet bekliyor.
Pilotumuz Kenan Sofuoğlu ise Superbike'ta ilk yarışına çıkmaya hazırlanıyor. Geçen sezon Katar'da Supersportla kazanan Sofuoğlu yeni sezon ve ilk yarış öncesi şöyle konuştu:
"Bu haftasonu benim Superbike'ta ilk yarışım olacak ve benim için heyecan verici bir durum. Bu sezon Superbike'ta yarışacak olmak benim rüyamdı. Çocukken televizyonda bu yarışları izlerdim ve Bayliss, Haga, Biaggi gibi pilotların rekabetine görürdüm. Şimdiyse onlarla yarışacağım. İlk start benim için zor olacak çünkü halen yeni CBR1000RR'ye alışmaya çalışıyorum fakat kendimi ayarlamaya ve üstesinden gelmeye hazırım."
Superbike ve Kenan Sofuoğlu hakkında geniş ve güncel haberleri gerek bu haftasonu gerekse sezon boyunca OtoMotorSpor'dan takip edebilirsiniz.
www.otomotorspor.com dan alıntıdır