PEDROSA İSTANBUL'U UNUTTU
İspanyol Dani Pedrosa, hayal kırıklığı ile geçen Türkiye Grand Prix'sinin ardından Çin'de çıkışa geçmek istiyor.
Repsol Honda pilotu, İstanbul Park'ta yapılan yarışın henüz başında kazaya karışmış ve yarış dışı kalmıştı. Daha sonra pistte yapılan testlere de kazada aldığı yaralar nedeniyle katılamamıştı ve Barcelona'da tedaviye gitmişti.
Sakatlıktan tamamen çıkan Pedrosa %100 hazır olduğunu ve ilk MotoGP zaferine ulaştığı Çin'de iyi bir sonuç almayı hedefliyor.
"Önüme yani Çin'e bakıyorum ve Türkiye'de yaşanan yakın olayları tamamen geride bıraktım. Boynumda ufak bir sıkıntı var ve göğsümde rahatsızlık veriyor fakat Cuma günü yapılacak ilk antremana kadar hazır olacağım.
Türkiye'de yaşadığımız utanç verici fakat bu tür şeyler yavaş bir virajda çok motosikletin olduğu yerlerde mümkün hepsi yarışın parçası.
Tabii ki geçen yıl Çin'de ilk zaferimi elde ettiğim için güzel anılarım var. Hava yağmurlu olabilir. 800cc motosikletlerin Çin'deki uzun düzlüklerdeki performansı ilginç olacak."
ŞANGAY'DA HEDEF PODYUM
John Hopkins, sezonun ilk podyumunu Türkiye'deki başarılı yarışının ardından Çin'de yakalamak istiyor.
Yarış boyunca üçüncülük ile altıncılık arasında savaşan Suzuki pilotu, takımın ve Bridgestone'un bu yıl gösterdiği başarıdan memnun.
"2005'te ön sırada başladım ve geçen yıl podyum için çok zorladım. Bu yıl ki gelişimimizi de göz önüne alırsak bir üst basamağa çıkabiliriz diye düşünüyorum.
Motosikletimiz çok iyi durumda ve lastiklerimizin Türkiye'de büyük bir atılım yaptığını gördük. Önümüzde Çin var ve orada podyuma çıkmayı umuyorum."
ILMOR DÜKKANI KAPATTI
Ilmor, MotoGP takımına motor geliştirme çalışmalarına daha fazla konsantre olmak için 2007 yarış programına resmen son verdi. Takımın pilotları Pitt ve McWilliams böylece serbest kaldı.
Takım patronu Mario Ilien yaptığı açıklamada: "Geçici olarak yarış programına son vermiş bir takım adına çalışmak pilotlar için saçma bir durumdu."
Ilien yine de önümüzdeki sene geri dönebileceklerinin sinyalini verdi.
"Daha güçlü ve yenilmez olarak finansal bir destek bulup geri döneceğimize inanıyorum. Şu anda asıl işimiz küçük çapa dönüp motor geliştirmek.
Andrew ve Jeremy Ilmor GP için zor şartlarda çok iyi işler çıkardı. Her ikisine de anlayışları için teşekkür ederim.
İnanılmaz bir durum olur da mali bir kaynak bulursak dönmekten memnuniyet duyarız."
www.otomotorspor.com dan alıntıdır...