Hollanda'nın Assen pistindeki yarışı da kazanan Kenan Sofuoğlu, beşinci yarışında 120 puan çıkarak en yakın rakibi Foret ile 53 puanlık fark yarattı. Yarışı başından sonuna kadar domine eden pilotumuz yüzümüzü bir kez daha güldürdü.
Yarıştan sonra takımının sitesine açıklamalarda bulanan Sofuoğlu:
"Gerçekten çok çok mutluyum. Pol pozisyonu kazanmam çok iyi bir başlangıçtı. Sıralamalarda pek çok hızlı pilot da vardı ve biraz daha zor geçeceğini biliyordum. Yarışın da zor geçmesini bekliyordum. Başlangıçta kendi kendime çok da hızlı olmamayı söyledim. Kendime bir şans verdim ve arkamdan gelenleri kontrol ettim daha sonra biraz daha zorladım. Ne zaman diğer pilotlar farkı kapattı o zaman kendime "evet şimdi gitmem gerek dedim ve farkı açtım. 15. turumda en hızlı turu attım ve bundan da memnunum. Bugün sadece iyi bir sonuç almadık. Assen benim ilk kazandığım yer ve takımımın da evi bu yüzden özel bir başarı elde ettik. Benim için bugünden daha iyi olamazdı."
Kenan Sofuoğlu'nun yarıştığı takım olan Hanspree Ten Kate patronu Ronald Ten Kate ise pilotumuz için her zaman olduğu gibi övgü dolu sözler sarfetti ve yarışı değerlendirdi.
"Yarışın başında üç pilotumuzla en önde mükemmel gidiyorduk. Her neyse aldığımız sonuçtan daha fazla mutlu olamazdım. Kenan yine görkemli bir başarı kazandı. Bu pist onunla gelişmeye başladığımızın ilk sonucunu aldığımız pistti. Şu anda görünen şey mükemmel bir yarışçının yetiştiği. Andrew yine kanatlanarak mükemmel bir iş çıkardı. Son turlarda Fabien Foretle biraz savaşsa da galip gelmeyi bildi. Sebastien yarışın başında çok cesaretliydi fakat yarışın sonuna doğru bir kaç problem yaşadı. Her şeye rağmen gidişiyle ne kadar iyi bir pilot olduğunu gösterdi. Bir sonraki yarışta onu tekrar tepede göreceğiz."
Supersport Dünya Şampiyonası'na 13 Mayıs'ta İtalya'nın Monza pistinde devam edilecek.
www.otomotorspor.com dan alıntıdır