Valentino Rossi, Türkiye Grand Prix'sinin ilk bölümünde temas yaşadığı Toni Elias'ı ağır şekilde eleştirdi.
Elias, pistin son bölümünde girdikleri mücadelede Rossi'yi geride bırakmış ve ikinciliğe yükselmişti ancak geçiş anında iki motosikletin teması yaşanmıştı.
Rossi yarıştan sonra: "Elias'ın hareketinden dolayı hayal kırıklığına uğradım çünkü adil olmayan şekilde davrandı. Ne olursa olsun hepimiz yarışıyoruz fakat beni geçerken benim üstüme doğru gelmeye başladı ve dışarı itti ve bunu kasıtlı olarak yaptı.
Bu davranışının adil olduğunu düşünmüyorum. "Spormenlik dışından" daha fazla kelimeler de aklımda var ancak onları kafamda kurmak dahi istemiyorum.
Damalı bayrak sallandıktan sonra özür dilemek için geldi. Bense daha fazla şey söylemedim her şeyi Çin'de göreceğiz.
Bence herkesten daha sportmenlik dışı sürüyor. Beni zaten geçiyordu dışarı atmasına ihtiyacı yoktu. Bu tür şeylerin pilotlar arasında olduğunu biliyoruz. Fakat şunu da bilelim ki bir sonraki karşılaşmamızda nasıl davranacağımızı da göreceksiniz.
ROSSI'NIN LASTİĞİ SORUŞTURMADA
Michelin, Valentino Rossi'nin Türkiye Grand Prix'sinde sorun çıkartan arka lastiğini soruşturmak için Clermont Ferrand'daki merkezine gönderdi.
Yamaha pilotu yarış boyunca sıkıntı çekmişti ve daha sonra yaptığı açıklamada arka lastiğindeki performanstan şikayetçi olmuştu.
"Sıcak havadan kaynaklandığını düşündüm fakat sonrasında bütün yarış boyunca kayma sorunu yaşadım. Lastiğin sağ tarafında birşeyler sorunlu gidiyordu ve bize sürekli problem çıkardı."
Michelin'den Pierre Alves, geçen yıl Laguna Seca'da yaşanan problem gibi lastiğin iç tarafında çıkan baloncuk yüzünden olduğunu söyledi.
www.otomotorspor.com dan alıntıdır