ROSSI İSTANBUL'DAN ÇEKİNİYOR
MotoGP'nin ilk iki yarışına istediği noktada başlayan Fiat Yamaha ve Rossi önümüzdeki haftasonu İstanbul Park'ta yapılacak yarıştan çekiniyor.
Özellikle lastik kuralının değişmesinden sonra test yapılmamış ilk pistte yarışacak olan Yamahalar, beygir gücünün de ön planda olduğu İstanbul Park öncesi daha ihtiyatlı konuşuyor.
Daha önce İstanbul'da yapılan iki yarışı da kazanamayan ve şanssızlıklar yaşayan Rossi:
"Önümüzdeki iki yarış Türkiye ve Çin benim pek sevmediğim yarışlar. Zaten Türkiye'de daha önce hiç kazanamadım fakat çok güzel bir pist ve özellikle hızlı virajlara sahip. Eğer motosiklet iyi iş çıkartırsa çok eğlenceli bir yarış geçireceğimizi düşünüyorum. Geçen yıl ben orada bir hata yaptım ve podyum şansımı yitirdim fakat bu sezon aynı hatayı yapmayacağım. Şu anda şampiyonayı lider götürüyoruz fakat sezon uzun ve benim her yarışta podyuma çıkmam gerekiyor.
Önümüzdeki iki yarışta bizim için zor olan şey beygir gücünün ön planda olması çünkü İstanbul ve Çin pistleri uzun düzlüklere sahip. Jerez'de kendimizi bu alanda da geliştirmek için yeni birkaç parça denedik. Biliyorum ki Japonya'da mühendislerimiz de bu alanda çok çalışıyorlar. Umuyorum Türkiye'de bu farkı az da olsa kapatacağız. Diğer önemli konu da lastikler. Yeni kuralların uygulandığı 2007'de ilk kez test yapmadığımız bir piste çıkacağız. Lastik seçimimizin doğru olması çok önemli."
PEDROSA:LASTİK SEÇİMİ ANAHTAR

Dani Pedrosa herkesin Türkiye Grand Prix'si Perşembe akşamı lastik seçiminin en önemli konusu olacağına inanıyor.
Sezonun üçünc yarışına ev sahipliği yapacak olan İstanbul, yeni lastik kurallarının uygulandığı 2007'de test yapılmamış ilk yer olarak MotoGP pilotlarının karşısında.
Jerez ve Losail'deki yarışlardan önce takımlar kış testlerinin bir bölümünü bu pistlerde yapmıştı.
Şampiyonada Rossi'nin ardında ikinci sırada olan Pedrosa: "Perşembe günü Michelinle buluştuğumuzda konuşacak çok şeyimiz olacak. Lastik planımızı biraz da hava durumuna göre ayarlayacağız. Riskli durumlardan çok güvenliğe önem vereceğiz."
Pedrosa geçen yıl Türkiye'de lider giderken kaza yapmış ve gerilere düşmüştü. İspanyol pilot 250cc ile katıldığı 2005 sezonunda ise 250cc İstanbul Park rekorunu kırmıştı.
"Kendimi bu yarışa hazır hissediyorum. Burada yeni motosikletlerimizle test yapmadık ama bu hepimiz için geçerli bir durum. Hepimiz burada kendimize, motosikletimizden iyi sonuç almak için ne yapmalıyız, hangi lastikleri seçmeliyiz ve bütün ayarlarımız nasıl olmalı gibi soruları soruyoruz. Yeni lastik kuralı İstanbul'da bir şeyleri önceden öngörmemize engel. Bizim için ilginç bir haftasonu olacak."
MOTOGP'DE MASRAF HOMURTULARI
Geçtiğimiz ay, Ilmor'un sponsor bulamaması nedeniyle MotoGP'den çekilmesinden sonra Team Roberts takımının patronu Kenny Roberts Sr da masraflardan yakınmış ve böyle giderse yaşamalarının çok zor olduğunu söylemişti.
Mario Ilien ve Kenny Roberts'a bir destek de Konica Minolta Honda patronu Gianluca Montiron'dan geldi. Montiron giderlerin MotoGP'nin gelirlerinin yanında artmaya başladığını ve üreticilerin destek vermesi gerektiğini söyledi.
Pek çok takımın maddi zorluklarla uğraştığını geleceklerinin zor durumda olduğunu kaydeden Montiron, kendilerinin isim sponsoru olduğu için çok da kötü durumda olmadığını ancak özel takımların geleceklerinin çok da iyi olmadığını belirtti.
Çıkış yolu da ortaya koyan Minolta patronu, üreticilerin motosikleti satmak yerine takımlara kiralaması gerektiğini ve testlerin üreticiler tarafından karşılanabileceğini dile getirdi. MotoGP organizatörü Dorna'nın takımlara bu yıl yardım edeceğini ve özel takımlarla üreticiler arasında bir orta yol bulacağına inandığını kaydetti.
YAMAHA'NIN GELECEĞİ LORENZO
Yamaha takım patronu Lin Jarvis, 250cc şampiyonu Jorge Lorenzo ile gelecekte kendi MotoGP takımlarında yarışması konusunda görüştüklerini söyledi.
İspanyol pilot sezonun ilk iki 250cc yarışını rahatlıkla kazanmayı başarmıştı.
Jarvis: “Pek çok noktada küçük görüşmeler yaptık. Hatırlancağı gibi Altadis Yamaha’ya sponsorken Lorenzo’ya da sponsorluk yapıyordu yani birkaç kez karşılaştık.”
Yamaha’nın Amerikalı pilotu Colin Edwards’ın Japon takımla sözleşmesinin son yılı ve 2008’de Rossi’nin de kontratı sona eriyor. Yani takımın gelecekle ilgili düşünmesi gereken konular var. Takım tecrübe mi gelecek mi konusunda ciddi bir karar verme eşiğinde.Jarvis’in söylediğine göre Yamaha geleceğine odaklanmış durumda ve Lorenzo dışında da birkaç pilotu dikkatle izliyor.
”Lorenzo, en ilginç pilotlardan biri ve biz de geleceğimizle ilgili planlar yapıyoruz. Biz her zaman yeni pilotları izleriz. Lorenzo dışında mesal Dovizioso da ilgimizi çekiyor. 250cc dışındaki yerleri de izliyoruz.”
www.otomotorspor.com dan alıntıdır