Yarış sonuçları
1 - Kenan Sofuoglu Ten Kate 38'08.523
2 - Andrew Pitt Ten Kate 38'13.434
3 - Gianluca Nannelli - Team Caracchi 38'13.723
4 - Fabien Foret - Team Gil 38'14.142
5 - Broc Parkes - Yamaha SSP 38'21.299
6 - David Salom -Yamaha Spain 38'23.436
Puan Durumu
--------------------------------------------------------
SOFUOĞLU:FAZLA ZORLAMADIM 15.04.2007
Türk pilot, Kenan Sofuoğlu'nun yarıştığı Ten Kate Honda takımı bugün yapılan Dünya Superspoer Şampiyonası'nın dördüncü ayağını domine etti. Valencia'daki yarışta Kenan zafere ulaşırken, Pitt de ikinci olarak büyük başarı gösterdi. Sofuoğlu böylece 95 puana yükselerek en yakın rakibi Foretle arasındaki farkı 44 puana çıkardı.
Ronald Ten Kate
Supersport için hareketli ve heyecanlı bir yarış geçirdik. Biz şanslıydık çünkü Kenan yarışın erken turlarında liderliği eline aldı ve ardındaki grubu çekişmeye bıraktı. Andrew ikincilik için diğerleriyle mücadele ederken üç pilot kaza yapınca işi oldukça rahatladı. Yarışı mükemmel bir pozisyonda tamamladık. Büyük övgüleri Kenan'a vermeliyim çünkü yine olgun bir yarış çıkardı. Strese girmeden liderliği elinde tutmasını bildi. Andrew bize mükemmel bir hediye verdi ve bir kez daha ne kadar kapasiteli bir pilot olduğunu herkese gösterdi. Sonuç sadece mükemmel söylecek tanımlayacak söz bulamıyorum.
Kenan Sofuoğlu
Çok mutluyum. Kuru hava
koşulları bana fazlasıyla yardım etti. Benim için önemli olan yarış boyunca yerimi korumamdı. Üç pilot kaza yapıp yarış dışı kalınca farkın yeterli olduğunu düşündüm ve fazla zorlamadım. İsteseydim farkı daha fazla açabilirdim ancak buna ihtiyacım yoktu. Farkın ne kadar olduğunu görüyordum ve zorlayabileceklerini düşünmedim bu yüzden zorlamadım. Her ne olursa olsun yine kazandığım için mutluyum. Takımıma tekrar kazanmamda yardımcı oldukları ve çok çalıştıkları için teşekkür ederim. Onlar her zaman benim arkamda ve ben de yapabileceğimin en iyisini onlara vermeye çalışıyorum.
www.otomotorspor.com (Alıntıdır)