Valentino Rossi, Yamaha'nın yeni M1 için daha fazla güç bulmadan Ducati ile yarışamayacağını ve Jerez'de de aradaki farkın kapanmasını beklemediğini söyledi.
Cumartesi günü yapılan yarışta Casey Stoner'ın Ducati'si, Rossi'nin Yamaha'sını defalarca düzlükte rüzgar gibi geçerek Katar'da galibiyete ulaşmıştı.
Daha fazla güce ihtiyacımız var diyen Rossi, Yamaha'nın Katar'da hiç bir zaman düzlükte Ducati'den hızlı olamadığından yakındı.
"Hızlı virajlarda daha çeviktik fakat Stonerla savaşmak için farkı azaltmaya ihtiyacımız var. Aradaki farkın Jerez'de kapanabileceğini sanmıyorum. Belki biraz daha geç, ne zaman olacağını bilmiyorum ama bir an önce yeni şeyler denememiz gerekiyor."
"Bu şartlar altında rekabet etmek zor fakat virajlarda Ducati'den hızlıydım bu sayede bazı sektörlerde daha iyi zamanlar yaptım."
İtalyan pilot, Ducati'nin performansıyla ilgili espriler de yaptı: "Ducati Bayliss ile 2006'daki son 1000cc yarışını kazanmıştı ve şimdi 800cc'deki ilk yarışı kazandılar. Yani durum değişmedi acaba gerçekten motorlarını değiştirmediler mi?"dedi.
Rossi, sadece Ducati'nin gücüne şaşırmadığına aynı zamanda Bridgestonelar'ın performansından da etkilendiğini, çünkü testlerde Bridgestonler'ın gözle görülür sorunları olduğunu sözlerine ekledi.
"Bridgestone'un bu kadar iyi olmasını beklemiyordum. İyi bir taktikle kendilerini gizlemeyi başarmışlar. Yarışın sonlarına doğru Bridgestonelar'ın daha sorunlu olacağını düşünmüştük ancak yanılmışız."
"Geleneksel olarak Stoner çok fazla hatalar yapan bir pilottu. Fakat Katar'da şampiyon gibi sürdğ. Hiç hata yapmadı ve iyi bir ritim yakaladı. Ducati ve Stoner sanki başka gezegenden gelmiş gibiydi. Yarışın sonunda en hızlı turu yapmaları beni gerçekten çok şaşırttı."
www.otomotorspor.com dan alıntıdır.