Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Tags: , , , , , ,

Yanıtla
Eski 16-07-2006, 15:00   #1 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

muhbir kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2006
Türk'ün motosiklet tutkusu İtalyan efsanesine umut oldu

4 yılda satışları 20'ye katlanan motosiklet sektöründeki canlılık, efsane İtalyan markaları Vespa ve Piaggio'ya umut oldu. Şirketin Başkan Yardımcısı Colaninno, "Türkiye, durağan Avrupa'nın yeni fırsatı" dedi.

Son 4 yılda kullanımı önemli ölçüde artan motosiklet pazarı bugün yıllık satışı 400 binleri, büyüklüğü 1.5 milyar doları aşan bir pazar haline geldi. Özellikle ucuz Çin mallarının fiyatları düşürmesi ve yarattığı alışkanlıkla pazarı büyütmesiyle hız kazanan motosiklet sektörünün yüzde 95'i Çin markalarının elinde olsa da, motosikletin efsane markaları da Türkiye'deki bu hızlı büyümeden oldukça memnun.

İtalyanlar'ın 100 yıllık efsane markası Vespa ve Piaggio'nun üreticisi 1.5 milyar Euro cirolu Piaggio'nun Başkan Yardımcısı Matteo Colaninno, Avrupa'daki en büyük motosiklet pazarının İtalya olduğu söylerken, "Ancak Avrupa pazarının geneline baktığımızda durağanlık söz konusu" dedi. Bu noktada yeni pazarlara açılmanın önemine işaret eden Colaninno, Türkiye'nin büyüme hızı ve potansiyeliyle Avrupa pazarının yeni umudu olabileceğini belirtti. Avrupa'da yılda 1.5 milyon adet motosiklet satışı olduğunu kaydeden Colaninno, "Artık fazla büyümeyen bu rakamı Çin, Hindistan gibi büyük pazarlar ile Türkiye gibi büyüme potansiyeli olan pazarlarla canlandırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE ÜRETİM YOK
Üretimlerini İtalya, İspanya, Hindistan ve Çin'de yaptıklarını dile getiren Colaninno, Türkiye'de ise henüz üretim yapmayı düşünmediklerini açıkladı. Çin rekabetinden rahatsız olmadıklarını ifade eden Colaninno, şöyle devam etti: "Bizim markalarımız Türkiye'de tanınan ve güvenilen markalar. Motosiklet hevesine bir şekilde bulaşmış olanlar eninde sonunda efsane markalara dönerler. Motosiklet marka duygusunun gelişmiş olduğu bir alan. Türkiye'de de aynı kuralın geçerli olacağına inanıyorum."

BUNLARI BİLİYORMUYUZ

1)Marka sayısı 220'ye çıktı

2004 yılında BMW, Yamaha, Honda, Suzuki, Kymco, Kanuni, Kawasaki, Vespa gibi 10 büyük markanın yer aldığı pazarda bugün 220'ye yakın marka var. Bu artışta, özellikle Çin'den ithalat yapan firmalar etkili oldu. Servis, yedek parça ve satış sonrası destek eksikliği nedeniyle sorun çıkarsa da, Çin malı motosikletler kullanımı önemli ölçüde artırıyor

2)610 bin araç üretiyor

1884 yılında Rinaldo Piaggio tarafından kurulan Piaggio Group, motosikletin en ünlü ve eski markalarından olan Vespa'nın üreticisi. 2000 yılından bu yana yaptığı satın almalarla hızlı bir büyüme sürecine giren şirket, bugün Avrupa motosiklet pazarının lideri konumunda. Yılda 610 bin motosiklet üretme kapasitesine sahip olan şirket, geçen hafta Milano Borsası'na açıldı. 50 ülkede faaliyet gösteren Piaggio Group'un 6 bin 300 çalışanı bulunuyor

KAYNAK: http://www.sabah.com.tr

Bu mesaj en son " 16-07-2006 " tarihinde saat 20:01 itibariyle muhbir tarafından düzenlenmiştir....
muhbir is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-07-2006, 16:48   #2 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

kaanmoto kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
zamanla herkes kalıteyı anlıcak zaten cın malları sadece gecıs ıcın alınıyor buda buyuk fırmaların ısıne gelıyor o yuzden cın malları ıkı sene daha TÜRKİYE de kalır sonra nakavt zaten dokulmeye basladı
Eski 16-07-2006, 17:18   #3 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

federal kullanıcısının avatarı

federal kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
hatta büyük firmaların gizlice çin markalarını finanse ettiğini bile duymuştum..

bu kalp seni unuturmu ? canım kardeşim !
federal is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-07-2006, 17:22   #4 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

soparcan kullanıcısının avatarı

soparcan kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
http://www.metacafe.com/watch/124993...a_with_750ccm/

vespanın yeni modeli
Eski 16-07-2006, 17:36   #5 (permalink)
MV Teknik & Test Team

tippex kullanıcısının avatarı

tippex kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Alıntı:
kaanmoto tafarından gönderildi
zamanla herkes kalıteyı anlıcak zaten cın malları sadece gecıs ıcın alınıyor buda buyuk fırmaların ısıne gelıyor o yuzden cın malları ıkı sene daha TÜRKİYE de kalır sonra nakavt zaten dokulmeye basladı
abi bu gorusune kesınlıkle katılıyorum

--can kuslar ocaktan berıdır gemılerdeyım ınternet var ama yogunluk gıremıyorum ulasmak ısteyen olursa cepten (uluslararası sularda acmam)--hepınızı cooook ozledım
tippex is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-07-2006, 17:39   #6 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

erhan_41 kullanıcısının avatarı

erhan_41 kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
ben de katılıyorum kaanmoto ya
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-07-2006, 19:30   #7 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
kaan abi dorado çinli diilmi aga napıosun sen , esnaf adamsın böyle söylemlerde bulunma

vespayada burdan bi çif sözüm olcak! indirin fiyatları herkes alsın kardeşim!! ne o ööle 8milyara 150cc sukutır satmalar falan!!!

my bikez

Bu mesaj en son " 16-07-2006 " tarihinde saat 19:33 itibariyle mertmertmert tarafından düzenlenmiştir....
mertmertmert is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-07-2006, 19:37   #8 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Giriş: May 2006
bencede vespa indirim yapsın felaket sevıyorum ama çok pahalı

polemiğe girmiyoruz dövüyoruz... deliler no 2: elimizde zincirler popomuzda deri pantolon hayatta kask takmayız herkesi döveriz döverkende polemiğe girmeyiz. yolda yürüyen yayalara zincirle vururuz neden mi çünkü hem saygısız hemde deliyiz...
bukii is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-07-2006, 19:45   #9 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

erbayxp kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2006
çinli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı

erbayxp is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-07-2006, 21:10   #10 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

muhbir kullanıcısının avatarı

motosiklete ilgi duyan bir çok kişi, fiyatı cazip gelen bir çok motosiklet markasından birini alıyor.Sonrasında yaşanan problemler çözüme ulaşmayınca kadar, bir çok sıkıntı patlak veriyor..
Geçen gün Basri(İrfan) Sofuoğlu ile bir haber yapmıştım...kendisininde dile getirdiği ve vurguladığı en önemli şey, "motosiklet satan çok ama yedek parça ve servis yok"
bir çok beyaz eşya mağazası, mobilya mağazası önünde motosiklet satılmaya başladı..

kalitesi yüksek olan motosikletlerin makul fiyat avantajaları sunması ve motosiklet sevenlerin yaygınlaşmas dileğiyle:-)))
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları