2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır.
Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz.
MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.
Hemen Üye Olun!
MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.
TBMM Genel Kurulunda, ilkokul mezunlarının da sürücü belgesi alabilmesini öngören teklif, yasalaşarak kabul edildi.
TBMM Genel Kurulunda, görüşmeler sırasında, teklifte 6 ay olan, İçişleri Komisyonunda 2 yıla yükseltilen ilkokul mezunlarının ehliyet alma süresi, AK Parti ve CHP'lilerin verdikleri ortak önergeyle 5 yıla yükseltildi.
Buna göre, A1, A2, B, C, D ve E sınıfı sürücü belgesi alacak olanlarda aranan en az ortaokulu veya 8 yıllık temel eğitimi bitirmiş olma şartı, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle aranmayacak ve ilkokul mezunu olmaları yeterli sayılacak.
Sağlık şartları bakımından kimlere, hangi sürücü belgesi verileceği, yönetmelikle düzenlenecek. Sürücü belgesi alacak kişilerin, ilgili yönetmelikte belirtilen hekimden, “Sürücü olur” raporu almaları zorunlu olacak. Bu yönetmelik, İçişleri ve Sağlık bakanlıklarınca ortak hazırlanacak.
Teklif sahibi AK Parti İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz, ehliyet alamayan ilkokul mezunlarının yurtdışına giderek, 2 bin-2 bin 500 dolara ehliyet aldıklarını, bu ehliyetlerini de Türkiye'de değiştirdiklerini söyledi.
İlkokul mezunu olan ehliyet sahibi bir çok vatandaş bulunduğunu ifade eden Topuz, “Ancak bu durum, şu anda ilkokul mezunu olup da ehliyet alamayan kişilere karşı haksızlık oluşturmaktadır. Kanun, bu haksızlığı giderecektir” dedi.
CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, daha geniş kapsamlı olan Karayolları Trafik Kanunu Tasarısının da Genel Kurulda ele alınmasını istedi. TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, teklifin yasalaşmasının ardından, saat 14.00'de toplanmak üzere birleşimi kapattı.
Eğitim öenmlidir arkadaşlar.. İlkoğretimdeki temel eğitim bittikten sonra akıl yürütme geliştirici bir takım dersler daha sonradan öğrenciye verilir. Lisede başlar buuu, üniverstede devaam edeer... şimdi, yüksek lisans , doktora yapan adamlar daha mı farklı üniversite mezunlarından demek komik çünkü ilköğretim mezunu biriyle üniversite mezunu arasındaki farktan çok daha faklılardır.. Konuyu abartmayın...
Lisede ve üniversitede insanın hiç yoktan analitik zekası gelişir.. herkesde var olan bi zeka değildir bu ve gelişmesi üç boyutlu nesnelerin dünya üzerindeki hareketlerini çok daha rahat algılamasını sağlar.. bu trafiğe direk etkilidir.. ilkokul mezunlarında yokmudur bu? vardır elbetteki ama ne kadar...
herkes motor kullanır ama eğitimini alan daha bir başka kullanır...
eğitim almasına rağmen hanzoların hala varolması ise eğitim sistemimizdeki "ezberle geç" yönteminin kusursuz uygulanmasıdır. bu , halkımızın getirilmek istendiği hale getiren en başarılı yöntemdir.. İngilizlerin bazı sömürgelerinde ayaklanma çıkmasını engellemek, insanların yaratıcılığını köreltmek ve istenileni hemen yapması için çarpım tablolarını ezberlettiklerini okumuştum... 1000X1000 lik matrisler halinde... bu hanzolarında trafikte yaptıkları ortada... daha geçen gün biri çarptı plakamdan ve suçlu olmasına rağmen bağırıp çağırdı.. neyseki açıkladım durumuda arkadaşları sakinleştirdi uzaktan adamakıllı görünen hanzoyu... gelip adamakıllı konuşmak, haksızsa özür dilemek, karşıdakini dinlemek,sıran gelince konuşmak.. bunlar okul sıralarında bizlere öğretilenlerdir arkadaşlar.. bunları sokakta öğrenmek çook zordur hatta imkansızdır.. ortaokulda bi kısım elmayı bi kısım armutu savunurdu ve biz bu masum kavgalarda öğrendik tartışmanın konuşmanın adabını...
bence ilköğretim mezunlarından başlanmalı kısıtlamaya, 65 yaş sınırı ile devam etmeli.. adamakıllı denetlenen kurslar, test olmadan pratik sınavlar,2 sene geçici ehliyet sistemi gibi yöntemlere devam edilmeli bu sistemdeki problemin çözümüne...
memlekette bariz bir sömürü var.. dün radyoda dinledim adam 50ytl ye ehliyet dağıtıyor pendikte.. vermiyor adam yaw, resmen dağıtıyor.. sırf para için yapılınca bu işler trafikte öğreniyor insan neyin ne olduğunu.. üstelik oy sıkıntısı içine düşen büyüklerimizde doğal olarak böyle yöntemlere başvuruyor.. üniversite, cezaevi aflarıda hep bu çarpık düzenin meyveleridir.. gazatelerde okuyoruz(okuyorsak tabi(!) ) adam af ile çıkıyor dışarı 1 hafta sonra cinayetten tekrar içeri giriyor... bunun önüne eğitimle geçilir ama adamakıllı bir eğitimle...
peki erbay sence düzelir mi tümm bunlar?? cevap : hayır...
neden düzelmez ? cevap : ...... sessizlikten gibi geliyor......
bence oldukça sevindirici bir haber bu...
ehliyet işi yada trafikte araç kullanma işi ilk okul yada üniversite mezuniyetine bakacak bir şey değil...önemli olan trafikte bilinçli araç kullanmakta...
trafikte o kadar çok üniversite mezunu kazma yollarda ki....
ama bizim insanımızda insana saygı ve sabır yok...
eğitim durumu ne olursa olsun......
kardeşler bırakın bu geyikleri elimde 500 tane ehliyet almayı bekleyen ilkokul mezunu var)))deli deli konuşmayın şunlar bi çıksın aradan zaten seneye zorunlu 8 yıllıklar başlıo artık bu son ilkokul furyası............ama tabiiki kazalar,kavgalar,motor üstüne sürenler artıcak hiç şüpheniz olmasın.................
vaaaay burda polemiğin kralı varmışda ben kaçırmışım, neyse sağlık olsun bi yerinden yakaladık ya bunada şükür hehehe, bence herkese ehliyet verilsin ama sağlık muaynesinde dna kontrolü yapılsın. dna sında öküzlük, ayılık, eşeklik, koyunluk, geyiklik vs. çıkanlara ehliyet verilmesin eee şimdi ehliyetleri geri nereye teslim etcez???
__________________ polemiğe girmiyoruz dövüyoruz... deliler no :2 elimizde zincirler popomuzda deri pantolon hayatta kask takmayız herkesi döveriz döverkende polemiğe girmeyiz. yolda yürüyen yayalara zincirle vururuz neden mi çünkü hem saygısız hemde deliyiz...
ooo tatlı tatlı laf sokmalar var burda, işin ucu çok sağlam polemik gibi görünüyor
__________________ polemiğe girmiyoruz dövüyoruz... deliler no :2 elimizde zincirler popomuzda deri pantolon hayatta kask takmayız herkesi döveriz döverkende polemiğe girmeyiz. yolda yürüyen yayalara zincirle vururuz neden mi çünkü hem saygısız hemde deliyiz...