Alıntı:
|
sereye tafarından gönderildi
Ben eklenti yapayım:
Önce ehliyet,
Sonra tam korumalı kıyafetler,
Sonra motor.
|
Ben de eklenti yapayım:
Önce ehliyet,
Sonra tam korumalı kıyafetler,
Sonra öncelikle
motordan düşmeyi öğrenmek ve motor kullanmak adına iyi bir eğitim,
En son motor...
Eğitim çok önemli...
Hatta bunun için bence öncelikle İstanbul'da iyice araba kullanbılmalı -ki trafiği, trafik magandalarını, arabaların tepkilerini, trafiğin akış şeklini iyice öğrenmek faydalı olurdan öte hayat kurtarır...
Ben çok az da olsa bu motor tecrübemde araba kullanmış olmamın çok ama çok faydasını hissettim...
Çünkü İstanbul'da her şey kurallarıyla işlemiyor!!!!!
İstanbul'da araç kullanmak için canbaz olmanız gerekir!!!!!
İstanbul'da trafiğin belirli bir akış şekli yoktur bunu herkes bilir!!!!
Şerit yoktur!!! Saygı yoktur!!!!!
Bunları iyi bilmeniz gerekir....
Bunları motor üzerinde öğrenmek acı sonular verebilir

Bu yüzden bunları motordan 9 kat daha güvenli bir araçta (istatistiklere göre) tecrübe etmek, belirli bir süre araba kullanabilmek önemli bir adım bence...
Sonra yine belirli bir süre tecrübeli bir sürücüyle artçı olarak motor üzerinde bulunmak da faydalı olacaktır kanaatindeyim....
İyi analiz ertmek önemlidir...
Her ne kadar teorik olarak bilgilerle dolu olsanız da bunları pratiğe dökmek daha farklıdır...
Bunu herkes bilir...
Bu adımları emin emin ve yavaş yavaş çıkmak güvenlidir...
Pratik bilgiyi kimse size veremez.
Bunları siz kendiniz öğrenirsiniz....
İşte bu noktada iyi analiz etmek ve dikkatli olmak çok önemlidir....
Açıkçası ben dün artçı olmanın ne kadar faydalı olduğunu çok iyi anladım...
Benim 6 aydır ehliyetim var ama henüz daha motor kullanmasını tam anlamıyla öğrenmiş hissetmiyorum kendimi...
Motorum yok ama kaliteli bir kaskım ve kaliteli, korumalı bir montum var...
Sıra eldiven ve iyi bir sırt korumasında....
En son motor alıcam....
Kendimden emin olduğum zaman....
Yayaların bile motora saygılı olmadığı bir şehirde 4 tekerlilerden saygı beklemek daha da zor!!!!!!!!!!!
Motora çocuk oyuncağı gibi bakmayın arkadaşlar...
Onu önemseyin ve ondan korkun....
Emin olun bu sizi ve sevdiklerinizi daha rahat hissettirecektir....
Kendinize en uygun ve en çok sevebileceğiniz motoru alın....
Ben şahsen "küçük cc'li motor alın başlangıç aşamasında" düşüncesine katılmıyorum...
650 cc ile de başlanabilir bence.
250 cc'lerde 120-150 km/h gibi hızlara çıkabiliyorlar ve onlarda kaza yapabiliyor....
Önemli olan motorun değil kendi limitlerinizi bilmeniz...
Hız demek kaza demek değildir ama hız ile birlikte evet kaza ihtimaliniz artar....
Hız kötü bir şey de değildir....
Yolda yürürken size araba çarpma ihtimalini göze alabildiğiniz gibi; hız ile birlikte kötü bir şekilde yaralanabilme ihtimalini de göze almanız ve bu ihtimalin sizle karşılaşması durumunda en az zararla çıkabilecek teorik ve pratik bilgiye, donanıma sahip olmanız gerekir....
Motor kullanmak evet güzeldir ama unutmayın ki motor bir 4 tekere göre 9 kat daha güvensizdir....
Bilinçli ve bilgili olun....
Evde sizi bekleyen annenizi, karınızı, ailenizi veya 1 hafta sonra evlenmek üzere olduğunuz sevgilinizi unutmayın...
Acaba sizler için motor kendinizden ve şu yukarıda saydığım insanlardan daha önemli mi???