Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Tags: , ,

Yanıtla
Eski 05-05-2006, 22:37   #1 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

.dOuK@n. kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
.dOuK@n. kullanıcısına ICQ aracılığı ile mesaj yolla .dOuK@n. kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla .dOuK@n. kullanıcısına Yahoo aracılığı ile mesaj yolla Send a message via Skype™ to .dOuK@n.
Exclamation Motosiklet kültürümüz ve tercihler

Avrupa, hatta Ortadoğu ülkeleri ile kıyasladığımızda, Türkiye'nin motosiklet kullanıcı sayısı ve motosiklet kültürü yönünden en geri ülke olduğunu görürüz. Biz, Orta Asya'da en iyi atları yetiştiren, en iyi binen, üzerinde rüzgarla yarışan insanların torunlarıyız. Hal böyle iken rüzgar tutkumuzu kiminin "çelik at" ismini taktığı motosikletin üzerinde sürdürmek konusunda ürkek kalmışız. Ama tek neden ürkekliğimiz değil. 60'lı yıllarda devlet otomotiv sektörüne her konuda destek verirken, ne yazık ki motosiklet konusuna ilgisiz kalmıştır. Trafik Yasası'nda motosiklet ile ilgili zaten üç beş madde var ve bunlar da "motorlu bisiklet" döneminden kalma. Tüm çabalarımıza rağmen bunlar hala güncellenmedi. Asfaltlarını hemen hemen hiç eskitmediğimiz Karayolları Genel Müdürlüğü bizlerden köprü ve otoyollar için kamyonetlerinkiyle aynı ücreti alıyor. Motosiklet vergileri yüksek, birçok otomobil sürücüsü hala motosikletleri araçtan saymıyor ve dikkat etmiyor. Çocukluğunda ya da gençliğinde motosiklet hayali kuran birçok anne baba güvensiz bulduğu için kendi çocuğunun motosiklete binmesini engellemeye çalışıyor. Benim çocukluğumda köy yollarında otomobilden fazla motosiklet vardı. Asfalt bile olmayan tozlu yollarda giden Jawa ya da CZ motosikletlere hayran hayran bakardım. Ne yapsın köylüm, o yıllarda Enduro vardı da binmedi mi? Sonraları kırsal kesim yollarına hurda otomobiller hakim oldu, "faraş" olmuş pistonları ile çok benzin yakan, egzozu ile havayı kirleten, sık arıza yapıp kazaya neden olan bir sürü hurda... Çocukluğumdan kalan başka bir görüntü ise, fanatik motosiklet tukunu olan yan komşumuzun siyah BMW'si ve zeytin yeşili Harley'i, mahallede "Bir gün üstünde olayım" diye hayal kurmayan çocuk yoktu. Bütün bu olumsuzluklara rağmen son yıllarda özellikle büyük şehirlerde motosiklet kullanımı yaygınlaşıyor. Yoğun trafikte kaybedilen zaman bir çok insanı işine giderken motosiklet kullanma tercihine yöneltiyor. İş ve şehir stresinden kaçarak keyifli bir hafta sonu geçirmek için motosiklet kullanan insan sayısı da giderek artıyor. Çok farklı insanlar çok farklı nedenlerden motosiklet satın alıyor. "Motosiklet kültürü" nün yerleşmesi; ona binmenin gerçek keyfini, zevkini ve biniş amacını paylaşmakla mümkün olabilir. Ben burada çok genel olarak doğru ya da yanlış yapılan tercihlere değinmek istiyorum. Şimdi birkaç örnekle bunlara bir göz atalım...

NEDENLER TERCİHLER

* Yoğun trafikten bunaldınız, hem fazla benzin yakıyor hem de işinize gecikiyorsunuz. Sonunda iş yerinize motosikletle gitmeye karar verdiniz: İşte doğru tercih, kesin çözüm.

* Hafta sonlarında şehirden kaçıp gezmek istiyorsunuz, hem ekonomik hem de zevkli olduğu için motosiklet almaya karar verdiniz: Tek başına bir mutluluk nedeni. Kesenize fazla zarar vermeden yaşamınıza bir renk gelecek.

* Biraz havam, biraz karizmam olsun, gidip bir motosiklet alayım hem de en gösterişli ve pahalısından: Sonuç hayal kırıklığı. Bu yaşına kadar havan ve karizman olmadıysa, parlak bir demir yığını sana bunu sağlamaz, genelde motosikletlere yönelen hayran bakışların senin şahsınla ilgili olmadığını çabuk anlarsın. Keyfin kaçar satarsın. Ehh, ikinci el olmuş artık motosikletin, bir de para kaybedersin. Satmaya kıyamazsan üstüne cam kestir, salonda sehpa niyetine kullan!

* Karımdan yeni ayrıldım, bir motosiklet alayım, genç ve güzel bir sevgilim olsun: Sonuç genellikle hüsran. Eş ya da sevgili tercihin fizik ve yaştan ibaretse zaten bu yüzden terk edilmişsindir. Kültür, ortak zevk ve keyifler yerine fizik ve yaş tercihi kullanıyorsan boşuna motosiklet alma. Belki üç-beş günlük şeyler yaşarsın o kadar. En cazibi olsun diye en pahalısından alacağın motosikletin parasını bankaya faize yatır. Faiz ile "Eskort" sektöründe çalışan kuzeyli genç ve güzel kızlarla haftada en az iki üç defa birlikte olursun. Kadını genç ve güzel cinsel bir objeden ibaret sanan birçok erkek zaten bunu yapıyor, motosiklet külfetine girmene gerek yok. Yanlış tercihlerle motosiklet almayı düşünenleri "Almayın" diye uyardığım için üretici ve satıcı dostlarım bana kızabilir, "Sana ne, ne için alıyorsa alsınlar" diyebilir. Yanlış tercihlerle motosiklet alanlar bir müddet sonra acı gerçeği gördüklerinde hemen motosikletlerini satarlar ve bu canlı bir ikinci el pazarı yaratır üstelik. Her ikinci el motosiklet alan bir gün mutlaka gıcır gıcır sıfır bir motosiklet almak ister. Eh ne yapalım ben uyarmış olayım da, siz ille de almak istiyorsanız alın
...
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2006, 00:40   #2 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

e_erdun kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
bende seni uyarayım doğukancım
fuat hk; da
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2006, 00:41   #3 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

.dOuK@n. kullanıcısına ICQ aracılığı ile mesaj yolla .dOuK@n. kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla .dOuK@n. kullanıcısına Yahoo aracılığı ile mesaj yolla Send a message via Skype™ to .dOuK@n.
ercüment abi anlamadım wala ama genede teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2006, 09:55   #4 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

baban sana ya kızacak yada motor alacak;
yazılarınla çoştun gene kardeşim
motor hastalığı çok kötü hastalık adamı bir virusladımı;
o virusu atıp kurtulmak çok zor ;
yani kurtulamıyorsun motor sevdasından
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2006, 10:21   #5 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

çok haklısın ercüment abi
hastalık gibi bişi yahuu bu
ama babamın ehliet almadan bana motor almaması gerekio
doğrusuda bu deil mi ?
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2006, 10:59   #6 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Alıntı:
.dOuK@n. tafarından gönderildi
çok haklısın ercüment abi
hastalık gibi bişi yahuu bu
ama babamın ehliet almadan bana motor almaması gerekio
doğrusuda bu deil mi ?
valla polisler ehliyetsizleri sokak içinde bile yakalayıp götürüyorlar
oğlan şimdilik sokak içinde bile binmiyor motora
önce ehliyet sonra motor demişimdir heep
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2006, 12:41   #7 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

sereye kullanıcısının avatarı

sereye kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Alıntı:
e_erdun tafarından gönderildi
... önce ehliyet sonra motor demişimdir heep
Ben eklenti yapayım:

Önce ehliyet,
Sonra tam korumalı kıyafetler,
Sonra motor.

Sevgi ve Esenlikle
Büyük kisilerin iradeleri, zayiflarin ümitleri vardir.
sereye is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2006, 14:20   #8 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Steven Tyler kullanıcısının avatarı

Steven Tyler kullanıcısına AIM aracılığı ile mesaj yolla Steven Tyler kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla Steven Tyler kullanıcısına Yahoo aracılığı ile mesaj yolla Send a message via Skype™ to Steven Tyler
Exclamation Önce 4 Tekerli Kullanın

Alıntı:
sereye tafarından gönderildi
Ben eklenti yapayım:

Önce ehliyet,
Sonra motor.

Ben de eklenti yapayım:

Önce ehliyet,
Sonra öncelikle motordan düşmeyi öğrenmek ve motor kullanmak adına iyi bir eğitim,
En son motor...

Eğitim çok önemli...
Hatta bunun için bence öncelikle İstanbul'da iyice araba kullanbılmalı -ki trafiği, trafik magandalarını, arabaların tepkilerini, trafiğin akış şeklini iyice öğrenmek faydalı olurdan öte hayat kurtarır...
Ben çok az da olsa bu motor tecrübemde araba kullanmış olmamın çok ama çok faydasını hissettim...
Çünkü İstanbul'da her şey kurallarıyla işlemiyor!!!!!
İstanbul'da araç kullanmak için canbaz olmanız gerekir!!!!!
İstanbul'da trafiğin belirli bir akış şekli yoktur bunu herkes bilir!!!!
Şerit yoktur!!! Saygı yoktur!!!!!
Bunları iyi bilmeniz gerekir....
Bunları motor üzerinde öğrenmek acı sonular verebilir
Bu yüzden bunları motordan 9 kat daha güvenli bir araçta (istatistiklere göre) tecrübe etmek, belirli bir süre araba kullanabilmek önemli bir adım bence...

Sonra yine belirli bir süre tecrübeli bir sürücüyle artçı olarak motor üzerinde bulunmak da faydalı olacaktır kanaatindeyim....
İyi analiz ertmek önemlidir...
Her ne kadar teorik olarak bilgilerle dolu olsanız da bunları pratiğe dökmek daha farklıdır...
Bunu herkes bilir...
Bu adımları emin emin ve yavaş yavaş çıkmak güvenlidir...
Pratik bilgiyi kimse size veremez.
Bunları siz kendiniz öğrenirsiniz....
İşte bu noktada iyi analiz etmek ve dikkatli olmak çok önemlidir....

Açıkçası ben dün artçı olmanın ne kadar faydalı olduğunu çok iyi anladım...
Benim 6 aydır ehliyetim var ama henüz daha motor kullanmasını tam anlamıyla öğrenmiş hissetmiyorum kendimi...
Motorum yok ama kaliteli bir kaskım ve kaliteli, korumalı bir montum var...
Sıra eldiven ve iyi bir sırt korumasında....
En son motor alıcam....
Kendimden emin olduğum zaman....

Yayaların bile motora saygılı olmadığı bir şehirde 4 tekerlilerden saygı beklemek daha da zor!!!!!!!!!!!

Motora çocuk oyuncağı gibi bakmayın arkadaşlar...
Onu önemseyin ve ondan korkun....
Emin olun bu sizi ve sevdiklerinizi daha rahat hissettirecektir....

Kendinize en uygun ve en çok sevebileceğiniz motoru alın....
Ben şahsen "küçük cc'li motor alın başlangıç aşamasında" düşüncesine katılmıyorum...
650 cc ile de başlanabilir bence.
250 cc'lerde 120-150 km/h gibi hızlara çıkabiliyorlar ve onlarda kaza yapabiliyor....
Önemli olan motorun değil kendi limitlerinizi bilmeniz...
Hız demek kaza demek değildir ama hız ile birlikte evet kaza ihtimaliniz artar....
Hız kötü bir şey de değildir....
Yolda yürürken size araba çarpma ihtimalini göze alabildiğiniz gibi; hız ile birlikte kötü bir şekilde yaralanabilme ihtimalini de göze almanız ve bu ihtimalin sizle karşılaşması durumunda en az zararla çıkabilecek teorik ve pratik bilgiye, donanıma sahip olmanız gerekir....

Motor kullanmak evet güzeldir ama unutmayın ki motor bir 4 tekere göre 9 kat daha güvensizdir....

Bilinçli ve bilgili olun....

Evde sizi bekleyen annenizi, karınızı, ailenizi veya 1 hafta sonra evlenmek üzere olduğunuz sevgilinizi unutmayın...
Acaba sizler için motor kendinizden ve şu yukarıda saydığım insanlardan daha önemli mi???

Bu mesaj en son " 06-05-2006 " tarihinde saat 14:43 itibariyle Steven Tyler tarafından düzenlenmiştir....
Steven Tyler is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları