Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Tags: ,

Yanıtla
Eski 05-05-2006, 21:58   #1 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

freeozkan kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
kötü tablo

Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, gürültü çıkaran ve plakasız motosikletler ile ehliyetsiz, kasksız ve kırmızı ışıkta geçen sürücülerine toplam 17 bin 304 YTL ceza yazıldığı bildirildi.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, trafik ekiplerinin 26-28 Nisan tarihleri arasında il merkezinin çeşitli noktalarında motosikletler üzerinde uygulama yaptığı belirtildi.
Yapılan denetimlerde, sürücü belgesiz araç kullanan, kask takmayan, kırmızı ışıkta geçen, yolu ters yönden kullanan ve yarış yapan toplam 94 sürücü hakkında işlem yapıldığı motosikletlerinin trafikten men edildiği bildirildi.
17 bin 304 YTL tutarında ceza yazıldığı belirtilen açıklamada, ayrıca, bisiklet ve motosiklet sürücülerinin uyması gereken kurallar şöyle sıralandı:
''Ayrı bir bisiklet yolu olduğu halde, bisiklet ve motosikletlerin taşıt yollarında sürülmesi, ikiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinden yan yana seyretmesi, sürücü arkasında yeterli bir oturma yeri olmadıkça başka kişilerin bindirilmesi, izin alınarak yapılan gösteriler dışında, bu araçlar üzerinde akrobatik hareketler yapılması, elde bagaj, paket ve benzerlerinin taşınması yasaktır. Bisiklet kullananların en az bir elleri, motosiklet sürücülerinin ise devamlı iki elleri ile taşıtlarını kullanmaları zorunludur. Motorlu bisiklet ve motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı kullanmaları mecburidir.''
Ayrıca, bu araçlardan motorlu bisiklet kullanacakların A1 sınıfı sürücü belgesi ile motosiklet kullanacakların A2 sınıfı sürücü belgesi alma zorunluluğunun bulunduğu belirtildi. Açıklamada, 2005 yılında ''motorlu bisiklet ve motosiklet'' türü araçların, 414 kişinin yaralandığı 310 trafik kazası ile 75 maddi hasarlı trafik kazasına karıştıkları kaydedildi.
freeozkan is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2006, 01:21   #2 (permalink)
Super Administrator

ubaykal kullanıcısının avatarı

Özgür zamanla düzelecektir. Evet hiç istemeyiz motosikletlere ceza kesilmesini ama her şeyin bir kuralı vardır. Uyulması gerekir.
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2006, 03:32   #3 (permalink)
Chooperturk
Guest

Gerçekten kötü bir durum.

Ancak Konya ya giden arkadaşlar varsa metre kareye bisiklet düştüğünü görecektir. O kadar fazlalarki anlatamam

Umarım böyle bir düzenleme işe yarar.

Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2006, 10:42   #4 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

Metin67 kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2006
Motor gürültüsü

Alıntı:
freeozkan tafarından gönderildi
Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, gürültü çıkaran
Bu gürültü meselesi nasıl olacak.. Hiçbir chopper ( yada cruser ) öyle pıt pıt diye gitmezki, gürül gürül sesi çıkacak tabii. O zaman bu gürültüyü neye endeksleyecekler bakalım
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-05-2006, 22:31   #5 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Steven Tyler kullanıcısının avatarı

Steven Tyler kullanıcısına AIM aracılığı ile mesaj yolla Steven Tyler kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla Steven Tyler kullanıcısına Yahoo aracılığı ile mesaj yolla Send a message via Skype™ to Steven Tyler
Alıntı:
freeozkan tafarından gönderildi
Motorlu bisiklet ve motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı kullanmaları mecburidir.
koruma gözlüğü nedir???
kask yeterli değil mi???

ayrıca şunu da anlamıyorum....
ehliyet zorunlu; evet güzel...
ama kişinin motor kullanmayı bilip bilmediğinin kanıtı mıdır Türkiye'de peynir ekmek gibi her gelene A2 verilirken?

Mesela beni örnek verelim...
6 aydır A2 ehliyet sahibiyim....
Ama benim trafiği çıkmam demek hem kendim adına hem de trafikte seyreden tüm sürücüler adına tehlike oluşturmam demek....

Ama hiç bir güç beni şu anda motor ile trafikte seyretmekten alıkoyamaz...

Ne kadar acı değil mi

Peki ben neden trafiğe çıkmıyorum henüz sürücü olarak???
Motorum yok
Şaka bir yana benim vicdanım buna el vermiyor...

Öncelikle kimsenin canını yakmak istemiyorum...

Umarız sınavlar daha seçici olur artık....
Steven Tyler is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-05-2006, 23:20   #6 (permalink)
Motosiklet Kullanıcısı

ylmzzz kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2006
Alıntı:
Chooperturk tafarından gönderildi
Gerçekten kötü bir durum.

Ancak Konya ya giden arkadaşlar varsa metre kareye bisiklet düştüğünü görecektir. O kadar fazlalarki anlatamam

Umarım böyle bir düzenleme işe yarar.
ben konyalıyım arkadaşlar konya ova olduğu için rampaları çok azdır. bu yüzden bazı insanlar ulaşım için bisiklet kullanılıyor. 50cc scooterla heryere gidersiniz çünkü dümdüz.

bu arada kurallara uymak kadar rahat birşey yok. polisin birisiyle tartıştık bugün adam ne geziyosunuz dedi. çoğunluk gibi kurallara uymadığımızı sandı. ben de dün arabayla gezdim bugün motorla ne farkı var dedim. A2 mde var ruhsat plaka sigortam da tam hepsi.

bazı motorcular var serseri tipli motorcular. onların trafikten kaldırılmasını bende istiyorum açıkçası. bi ara bahsi geçen kişilerin resimlerini çekersem anlarsınız
ylmzzz is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-05-2006, 23:36   #7 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

sereye kullanıcısının avatarı

sereye kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Uygulamayı pek beğenmiyoruz ama,
Şöyle bir alıcı, eleştirici gözle bakıyor musunuz etrafa?

Yoksa dağınıklık, ciddiyetsizlik, güvensizlik, tehlikeli, bilinçsiz, ... sadece bizim Düzce'de mi var diyorum. Yok be, Yurdum insanının özelliği bu.

Kurallara uymayacak, özeleştiri yapmayacak, empati değerlendirmeyecek, haksızca eleştirilerde bulunacak, işin kötüsü birisi bir şey söylediğinde "yok abi" diye başlayacak ve bir süre sonra kendi savunduğunun tersine konuşma yapacak.

Allah korusun bir kaza olduğunda da kabahatli hep karşımızdaki olacak.

Güvenli sürüşler için, kötü motorcu imajının silinmesi için, örnek davranışlar için, kısaca GÜZELLİKLER İÇİN bizler usulünce yapmalıyız bu işi.

Sevgi ve Esenlikle
Büyük kisilerin iradeleri, zayiflarin ümitleri vardir.
sereye is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları