Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Yanıtla
Eski 03-08-2009, 17:17   #1 (permalink)
the
Moderator

the kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
the kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Lightbulb Motosikletine LPG tüpü taktı

Ankara'da motosiklet döşemesi işiyle uğraşan bir kişi, yakıttan tasarruf etme amacıyla
motosikletine LPG tüpü taktı.

Ulus'taki YİBA Çarşısı'nda, motosiklet döşemesi üzerine iş yeri bulunan Yüksel
Kalaycıklıoğlu, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, LPG tüpünü kendisinin taktığını söyledi.
Motosiklet sürücülerinin daha az yakıt sarf etmesi için aracına LPG taktığını belirten
Kalaycıklıoğlu, ''1,5 sene uğraştım. Gerekli randımanı aldım'' dedi.

Sistemi nasıl kurduğuna dair bilgi veren Kalaycıklıoğlu, LPG'ye dayanıklı basınç tüpü
yaptırdığını, motosikletin beyninde de bazı değişiklikler yaptığını ifade ederek, ''Basınç
altında sıvılaştırılmış gazlar, alçak atmosfere çıktıkları zaman soğuyor ve beyin çalışmaz
hale geliyor. Onun için gerekli şeyleri yaptım, motora uyguladım, çalıştırdım. 15-20 gün
randıman alamadım. Ayarları yaptırdıktan sonra randıman aldım. Benzinden daha iyi çekişi
var. Çok ekonomik'' diye konuştu.

Kalaycıklıoğlu, LPG tüpü takmadan önce motosikletinin kilometrede 30 Kr'lik, taktıktan sonra
ise 8 Kr'lik yakıt tükettiğini kaydetti.

Sistemin çalışması hakkındaki bir soruya ise Kalaycıklıoğlu, ''Gaz, LPG tankından beyne
geliyor. Oradan mikserlere dağılıyor. Yanma odasında yanıp dışarı çıkıyor'' yanıtını verdi.

LPG sistemleri hakkında daha önce bilgi sahibi olmadığını anlatan Kalaycıklıoğlu, konuyu en
ince ayrıntısına kadar araştırdığını ifade etti.

Kalaycıklıoğlu, LPG'nin ruhsata işlenmesi için ilgili yerlere başvurmayı düşündüğünü de
belirterek, ''Bir de patentini almayı düşünüyorum. Deneme amaçlı yaptığım için
kullanmıyorum. Onları aldıktan sonra kullanmayı düşünüyorum. Şu an ekonomik durumum
iyi değil. Ekonomik durumumu düzelttiğim zaman patentini almayı düşünüyorum'' dedi.

-UZMAN GÖRÜŞÜ-

Makine Mühendisleri Odası Sorumlu Mühendisi Cemal Gedikoğlu ise motosiklete LPG tüpü
takılmasının yasal bir sınırlaması olmadığını belirterek, ''Ama her araca LPG tüpü takmanın
uluslararası standardı var. O standarda uyduğu sürece kimse 'motosiklete niye LPG tüpü
takıyorsunuz?' deme lüksüne sahip değil'' dedi.

LPG montajının Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Makine Mühendisleri Odası tarafından
yetkilendirilmiş firmalarca yapıldığını hatırlatan Gedikoğlu, ''O firmalar aracılığıyla LPG
montajı yapılabiliyor. Yasal boyutu bu. Şahıs kendi başına bir araçta o tür bir değişiklik
yapma yetkisine sahip değil'' diye konuştu.

''Kişinin kendi başına LPG montajı yaptığı taktirde bunu ruhsatına işletemeyeceğini'' anlatan
Gedikoğlu, ''oluşacak her türlü kazadan da kişinin kendisinin sorumlu olacağını'' söyledi.

kaynak: zaman
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-08-2009, 18:01   #2 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ağırabi kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2008
çok uzun zamandan beri akdeniz bölgesinde uygulanan bir sistem.
sistem tam güvenli ama tek açığı,motosikletlerin bilhassa racing tipi motosikletlerin selesinin altında gözle
görülen selenin en arkasına gelen bir parça var onun adı denge sensörü,yani yan yatan makinaya benzini kesen böylelikle yangını önleyen bir sistem.bundan 1 sene evvel konuştuğum aşağıda adresini vereceğim kişiler motosiklet düştüğü zaman(yani yan yattığı zaman gazı kesen bu denge sensörünü kullanmadıklarını) söylediler sadece bu yüzden uzak durdum.yoksa pekala kullanılacak bir sistem artık sadece suyla çalışan araçlara değil hava soğutmalı sistemlerede takıyorlar yani bu denge sensör işi çözülürse bence tamamen güvenli bir sistem yönetmelikltede boşluk var ruhsata yazamayız diyemiyorlar
ben tel açtım gel yapalım dediler 300 tl pahalı bir şey değil ama sadece antalyada montaj ediyorlar
sordum ist. varmı diye arıza olursa ne yaparız diye ancak buraya getirmen lazım dediler motosikletini
adresini yazıyorum.

uludağ otogaz

0 242 221 00 63

0 532 468 11 73
antalya

bu şirket oto gazda güneyde çok iyibilinen bir şirket 10 larca skutere montaj yapmışlar lpg yi herkez güvenle kullanıyor.
hindistanda çok sıklıkla kullanılan bir sistem.
allah adama kaza vermesin zaten bir kaza anında sen bir yere motosiklet bir yere savruluyor dolayısı ile korkacak bişi yok.yani güvenli bence bu benim görüşüm beni bağlar istemeyen takmasın bumudur budur....
ağırabi is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-08-2009, 19:59   #3 (permalink)
Motosiklet Kullanıcısı

ferotr kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2007
Teprik ederim kendisini ama !!! motosiklet + LPG ne kadar güvenli olur .....
ferotr is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-08-2009, 20:01   #4 (permalink)
the
Moderator

the kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
the kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
aslında bi açıdan ii bence...
trafikteki bazı şuursuz 4 teker sürücüleri, motosikleti ezsem bana bişi olmaz düşüncesindeler caniler...
lpg li olduğumuzu bildiklerinde canlı bomba muamelesi yapıp yaklaşmayabilirler ...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-08-2009, 09:16   #5 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ben motosikleti teslim alırsam eğer istediğim gibide olmuşsa,beğenirsem gidip taktıracağım bu lpg
yi.hepberaber izleriz ne oluyor diye ama dediğim gibi kesinlikle gaz çıkışını kesecek tertibatın haricindede gaz çıkışına bağlı denge sensörü kesin olacak,bu sistem motor yan yattığı zaman gazı anında keser.
deneyeceğim.önce motosikleti sağ salim bir teslim alayımda.bakacağım.
ağırabi is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 04-08-2009, 21:50   #6 (permalink)
MV Teknik & Test Team

tippex kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
tippex kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Alıntı:
ağırabi tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
ben motosikleti teslim alırsam eğer istediğim gibide olmuşsa,beğenirsem gidip taktıracağım bu lpg
yi.hepberaber izleriz ne oluyor diye ama dediğim gibi kesinlikle gaz çıkışını kesecek tertibatın haricindede gaz çıkışına bağlı denge sensörü kesin olacak,bu sistem motor yan yattığı zaman gazı anında keser.
deneyeceğim.önce motosikleti sağ salim bir teslim alayımda.bakacağım.
tabı abı bıde lpg taktırda dahada cabuk bozulsun.arabada bıle sorun cıkaran bu olayı senın r80 de dırek kavrulmaya yol acsın bıde tamırcıye gıdıp yaa bu sekmanlar 200 km olmamıstı bıle dıyemeyesın vs vs ayrıca kendı dusende aglamazmıs oda ayrı maceranın konusu.bıde bu lpglı motorlar yan yattıklarında asfaltta bısure suruklenınce cok guzel havai fişek gosterısı gorunumu verıyolarmıs ben ınternetın yalancısıyım

--can kuslar ocaktan berıdır gemılerdeyım ınternet var ama yogunluk gıremıyorum ulasmak ısteyen olursa cepten (uluslararası sularda acmam)--hepınızı cooook ozledım
tippex is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-08-2009, 04:04   #7 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

sayın tippex öyle internette her yazılana inanma.ilk çıktığı zamandan beri araçlarımda lpg kullandım
hiçbir motora zararınıda görmedim.öyle segmanlara filanda zararı filan yoktur bilmeden yazmanın
kimseyede faydası yoktur.
şimdi her gün 400 km civarında yol yapan taxilerde her 100.000 km de bir sibob değişmesine sebebiyet veriyor bırakta o kadar olsun bunun yanında verdiği tasarrufu düşün.
gelelim konuyu almanyada şu an kullanılan lpg li motosikletler çok sayıda,bizdede antalyada kullanıyorlar adresini verdiğim yer montajını yapıyor.
lpg tüpü öyle yere sürtmeyle filanda ateş almaz bu bilgiyide dağarcığına ekle,veya şöyle yap bu konuyu araştır bilgi sahibi ol sonra eleştir.
mesela senin bu konudaki tecrüben nedir desem yok çünkü kullanmamışsın sadece kulaktan dolma bilgilerle yazıyorsun ben diyorumki ben lpg le 500.000 km yapmışımdır bu güne kadar diyorum bu yetermi
tecrübe olarak.
sana başka bilgilerde vereyim bmw R-80 bilinen devri en düşük 800 cc olmasına rağmen 50 bg
güç üreten devri az torku çok makinadır yani devirsiz hemen hemen orta halli bir otomobil kadar devir çeviren makinadır yani pekala lpg bağlanmaya en uygun makinadır ve teknik olarakta bir zararının olmayacağına inanıyorum.
tork nedir:sibiryada yaşayan kürklü bir hayvandır.
bilgilerinize....
ağırabi is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-08-2009, 08:53   #8 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
peki tahminen kaç lt lik lpg tüpü takılır motorlara en fazla ? bunun yasal sınırı var mıdır ? yoksa sığdırabildiğin kadarı mı mübahtır ?

my bikez
mertmertmert is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-08-2009, 10:26   #9 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

geçen sene firmadan aldığım aklımda kalan bilgileri söyleyeyim.motosikletin arka kuyruğu şase ile beraber komple veya çok sağlam bir şekilde montaj olmuşsa zaten takacakları depoyu arka kuyruğa montaj ediyorlar arka çantaya değil,ama arka çantada sağlam bişi olursa çok daha iyi olur 8-10 lt ye kadar tüp var 150-200 km kadarda gidiyor.
tek sıkıntı istanbulda bu işle hiç bir firma uğraşmıyor meydana gelebilecek arıza konusu ortada kalıyor.
yukardada söyledim denge sensörü mutlaka takılmalı.
arıza olursa antalyayamı gidecez işte bütün mesele bu.
motosikletlerde acaip tasarrufu var olduğunu söylüyorlar.firmaya telefon açıp yada internet adresine bakmak lazım bendeki bilgiler geçen senenin bilgileri.ben ciddi düşünüyorum bakalım sonuç nasıl olacak
otomobillerdede ilk çıktığı zaman herkez karşı çıkmıştı vay efendim şöyle olur böyle olur diye benim yurdumun insanı yeni bir şeye hemen karşı çıkar.
bilmezlerki şehirler arası yolcu otobüsleri mazot çok pahalandığı için 10 numara motor yağınla araçlarını çalıştırmaktadırlar.yani yeni olan bir şeye karşı çıkmamak lazım ki bu olay lpg olayı yeni değildir.
ağırabi is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-08-2009, 10:31   #10 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005

my bikez
mertmertmert is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları