Üç motorsiklet sahibi olan ünlü rockçı Hayko Cepkin, "Motosiklet kullanmak beni
özgürleştirdi" diyor
Türk müzik endüstrisinin en özgün ve en renkli isimlerinden biri olan Hayko Cepkin,
motosiklet tutkusunu ve bu tutkunun doğuşunu Otohaber dergisinden Eray Özgür'e anlattı.
- Rock müzik yapmamın da etkisiyle insanlarda genelde chopper (ön çatalı uzun, yere yakın
Amerikan tarzı motosiklet türü) kullanır fikri oluşsa da ben dijital bir insanım. Teknolojik
oyuncakları çok seviyorum ve bunu motosikletlerime de yansıtıyorum.
İNADINA SÜRECEĞİM
-Benim üç motosikletim var. İki Gilera Nexus 500 ve bir adet de Derbi GP1 250. Demin de
söylediğim gibi teknolojik, dijital tarzda araçlar tarzımı daha çok yansıtıyor.
-Yaklaşık üç yıl kadar önce Kurtuluş'tan Taksim'e gitmek için taksiye binip, en fazla 10
dakika süren yolu bir saatte alınca, "Artık tamam, vakit geldi" dedim.
-Otomobilleri hâlâ çok seviyorum. Ama İstanbul, trafik çilesi yaşatan bir şehir olmaya inat
ettikçe, ben de motosiklet inadımı sürdüreceğim.
-Motosiklet sayesinde her şeyden önce inanılmaz bir zaman kaybından kurtuldum.
Motosikletten önce randevularıma yetişemez olmuştum. Şimdi böyle bir derdim kalmadı.
Motosikletle kendime ve müziğime de daha fazla zaman ayırma şansım oldu. Her şey bir
yana motosiklet kullanmak beni inanılmaz özgürleştirdi. Eskiden otomobil kullanırken trafik
de sıkışık olunca fazlasıyla dikkat çekiyordum. Bu da insanı bunaltabiliyor. Motosiklette kaskı
takınca herkes aynı oluyor. Tanınmadan, kafama göre gezebilmek, bunun keyfi ve yaşattığı
hissi parayla satın almak imkansız.
MAKAS ATMAYIN!
-Üç yıldır motosiklet kullanıyorum ve motosiklette tecrübe otomobile göre çok daha önemli.
Bu yüzden adım adım ilerledim. Aslında motosikletle olan ilişkimi ilk iki albümümüm
isimlerine benzetebiliriz. 'Sakin Olmam Lazım' dedim ve scooter'larla başladım, şimdi
'Tanışma Bitti' ve yavaş yavaş seviyeyi yükseltme zamanı. Bir racing ve bir enduro
düşünüyorum.
-Buradan şunu söylemek isterim; motosiklet kullanırken, kaskınızı ıvırınızı zıvırınızı takın ve
makas filan atmayın! Otomobil kullanırken de motosikletlere dikkat edin de, gül gibi geçinip
gidelim!
BEŞ DAKİKALIK MESAFE İÇİN BİLE KASKIMI TAKARIM!
Motosikletle beş dakikalık bir mesafeye gitsem bile bırak kaskı, dizlik, dirseklik ve koruma
giymeden asla çıkmam! İnsanlar motosiklet kullanırken kendilerini korumuyor. Oysa
kasklarını, özel çizmelerini, korumalarını taksalar hem hayatlarını garantiye alacak, hem
motosikletle bütünleşip daha güzel görünecek.
kaynak: sabah
editörün yorumu: hayko abimiz akıllı kaliteli asil bi şahsiyettir, kendisini severek dinniyoruz...