Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Tags: ,

Yanıtla
Eski 07-03-2009, 20:44   #1 (permalink)
Administrator

Biscuit kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
Biscuit kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Exclamation Motosiklet Beyni Zinde Tutuyor !

Japonya’da yapılan araştırmaya göre, motosiklet kullanmak beyni zinde tutarak sağlıklı yaşlanmaya yardımcı oluyor

JAPONYA’DAKİ Tohoku Üniversitesi ile motosiklet üreticisi Yamaha tarafından yapılan araştırmaya göre, motosiklet kullanıcıları daha uyanık bir zihne ve güçlü bir hafızaya sahip oluyor. Araştırmada, en az 10 yıldır motor kullanmayan, 40-50’li yaşlardaki eski motosiklet sürücüleri iki gruba ayrıldı. İlk gruptakiler iki ay boyunca motosiklet kullanırken, diğer grup bisiklet ya da otomobil kullandı. Motosiklet kullanan gruptakiler, bilişsel işlev testlerinde daha yüksek puanlar aldı.
İKİNCİ bir testte de, motosiklet kullananların sayı hatırlama testinde iki ay öncesine göre yüzde 50 oranında daha başarılı olduğu görüldü. Diğer gruptakilerde gerileme kaydedildi. Motosiklet kullanan denekler ayrıca, işte daha az hata yaptıklarını ve daha mutlu olduklarını söyledi. Bilim adamı Ryuta Kavaşima, “Sürekli tetikte olmayı gerektirdiği için motosiklet kullanmak sürücünün beynini aktif hale getiriyor. Motosiklet kullanmanın sağlıklı yaşlanmaya yardımcı olduğu sonucuna vardık” dedi.

milliyet.com.tr den alıntıdır
Biscuit is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-03-2009, 12:06   #2 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

federal kullanıcısının avatarı

federal kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Bu aralar the nın işleri yoğun heralde, hep yasin hep yasin ! neyse...

paylaşım için teşekkürler müdür gerçekten faydalı

bu kalp seni unuturmu ? canım kardeşim !
federal is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-03-2009, 12:56   #3 (permalink)
the
Moderator

the kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
the kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
iş yoğunluğu değil de geçici teknik bi sorundan dolayı 5 günlük bi sorun yaşadım afedersiniz, yoksa haber bizim işimiz...
konuyla ilgili olatakta: beyni olan bir insan olarak, beyni zinde tuttuguna katılıyorum...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-03-2009, 18:47   #4 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ağırabi kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2008
evet ben zaten unutmamak için motosiklet kullanıyorum.ihtiyarlara böyle bir faydası var
ağırabi is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-03-2009, 15:33   #5 (permalink)
Administrator

Biscuit kullanıcısının avatarı

Biscuit kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Sağdan ne gelecek soldan ne çıkacak, aman sinyal vermeden sağa geçermi yoksa üstüme direksiyonu kırarmı derken beyin sürekli olarak aktif halde olduğu için zinde kaldığı çok doğru bir söylem =)) Özellikle İstanbulda bulmaca, sudoku çözmekle motosiklet kullanmak eş değerde beyin jimnastiği yaptırabilir.
Biscuit is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-03-2009, 15:37   #6 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

handeebru kullanıcısının avatarı

Giriş: Sep 2007
Olasılıkları tetikte kavrayıp uygulamak..Resmen dinamiklilik yaratıyor..Katılıyorum....

handeebru

34 J 7737

handeebru is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-03-2009, 13:09   #7 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

mösyö kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2007
mösyö kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
motosiklet beyni zinde tutuyo fakat motosiklet fuarı için aynı şeyi söyleyemem.bu ne gürültü yağ

BENİ BİLEN BİLİR,BİLMEYEN KENDİ BİLİR
mösyö is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları