Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Tags:

Yanıtla
Eski 26-12-2008, 12:57   #1 (permalink)
the
Moderator

the kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2006
the kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Post Dakar'da geri sayım başladı

Dakar Rallisi'nde Türkiye'yi temsil edecek Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar hedefi belirledi

2009 yılı Ocak ayında, Güney Amerika'da ilk kez düzenlenecek efsane Dakar Rallisi'nde Türkiye'yi temsil edecek Kemal Merkit ile Kutlu Torunlar'dan oluşan Jeam Beam Türk Takımı için geriye sayım başladı.
Afrika'da 29 kez düzenlenen, ancak terör gruplarının tehdidi nedeniyle 30'uncusu yapılamayan Dakar Rallisi, Güney Amerika'ya taşınırken, bu büyük organizasyona motosiklet kategorisinde katılacak olan ikili, büyük heyecan yaşıyor.

Ekibin tecrübeli ismi Kemal Merkit, dünyanın en zor rallisinde mücadele edeceklerini ifade ederken, ''30. yarışı, diğerlerinden ayırt eden en büyük özellik, kıtasal değişiklik. Yoksa karakter olarak yarışın biçimi aynı. Hatta şüphe uyandırmasın diye daha zor organize edilen bir Dakar Rallisi bizi bekliyor'' dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Merkit, uzun yıllar Dakar Rallisi'nde tek başına yarıştığını dile getirerek, ''2007 yılında Kutlu Torunlar ile birlikte Türk Bayrağı'nı orada dalgalanmak amacıyla Türk takımını kurduk. Türk halkından bizi desteklemelerini bekliyoruz, çünkü orada Türkiye'yi temsil ediyoruz. Bunu da çok renkli bir çizgide ve başarılı bir şekilde yapıyoruz. Bu sene de aynı şekilde finişte Türk bayrağı ile podyumda yer almayı planlıyoruz'' diye konuştu.

-''İLK KATILDIĞIMDA TUNUSLU SANDILAR''-

Kemal Merkit, bu yarışa ilk katıldığında, bayrağındaki ay-yıldız nedeniyle kendisini Tunuslu sandıklarını anlattı.

Katıldığı ilk dönemden bu yana geçen 10 yılda, bambaşka bir yere geldiklerini vurgulayan Merkit, şöyle konuştu:
''İlk başta Fransızların yaptığı bir spordu. Şimdi dünya sporu haline geldi. Önceleri bayrağımızdaki ay-yıldızı gördüklerinde 'Sen Tunuslu musun?' diyorlardı. Seneler geçtikte Türk olduğumu ve Türkiye adına yarıştığımı anladıkları için, artık orada bir Türk kimliği ile bulunuyoruz. Daha önce burada yarışmış ve Türkiye'ye tatil için gelmiş olanlar var. Onlarla uzun uzun sohbetler yapıyoruz. Her sene onlarla yeniden kucaklaşmak için sabırsızlıkla yarışı bekliyoruz.''

-''İLGİ ARTIYOR''-

Kemal Merkit, bu spordan herkesin haberinin olmadığını, ancak gösterilen ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

''Hızla ilgi artışı görüyoruz'' diyen Merkit, ''Binlerce kişi bu sporla ilgilenmeye başladı. Bunu, kendi resmi sitemiz 'dakarturk.com'a olan yoğun destekten takip edebiliyoruz'' ifadelerini kullandı.

-''(BİTTİM) DEDİĞİM ANLAR ÇOK OLUYOR''-

Merkit, yarış boyunca her türlü sıkıntıyı yaşadıklarını anlatarak, ''(Bittim) dediğim anlar çok oluyor'' dedi.

15 gün içinde soğuk, yorgunluk, kaza, sakatlık, mekanik bir sorun veya kaybolmanın olabildiğini anlatan Merkit, şöyle devam etti:
''Öyle anlar oluyor ki, 'Bittim, artık bu işin sonu geldi' diyebiliyorsunuz. Verdiğiniz bütün mücadele finişe ulaşmak için. Koşul ne olursa olsun ulaşmak. Bazen acılar, bazen büyük zorluklar içinde finişe varıyorsunuz. Hayatımızın tehlikeye girdiği anlar dahi oluyor. Ağır sakatlanmalar, ölüme varacak birtakım şeyler başınıza gelebilir. Her şeye rağmen çok zevkli bir iş yapıyoruz. Bu yarışın sonunda alınacak ödül, en büyük paradan daha kıymetli, çünkü böyle bir yarışı bitirebilmiş oluyorsunuz.''

-TORUNLAR: ''STRATEJİ BELİRLEDİK''-

Kutlu Torunlar ise Dakar Rallisi'nin birçok yönüyle bir ilk olacağını, yarış için strateji belirlediklerini kaydetti.

Yarışın 30 sene sonra ilk defa Güney Amerika'da yapılacağını dile getiren Torunlar, şunları söyledi:

''Birçok özellikleriyle parkur aynı, ancak 4-5 bin metrelere kadar çıkacak irtifalar olacak. Oksijen ihtiyacı duyacağız. Motorlarımıza karbüratör ayarı yapmamız gerekecek. Dünyanın en kurak çölü olan Atakama'yı geçeceğiz. 500 yıldır yağmur yağmayan bir yer. Burada, daha önce karşılaştığımız gibi 150 metrelik değil, yer yer 1000 metreye varan küçük dağlar gibi tepeleri aşacağız. Afrika'daki Dakar'a göre coğrafi şartlar, hava sıcaklıklarından tutun irtifaya kadar her şey farklı. O yüzden herkes için yeni bir ralli. Bu, bir yandan bizim dezavantajımız, bir yandan da avantajımız. Dakar Rallisi'ne sürekli katılan yarışçılar, Afrika'yı avuçlarının içi gibi biliyorlar. Burada böyle bir şansları olmayacak. Bu çapta bir yarış Amerika'da olmamıştı. Bu da bizim için avantaj olabilir, çünkü herkes yeni bir ortamda yarışacak.''

Yarışla ilgili hem bir çekincelerinin olduğunu, hem de aşırı bir istek ve heyecan yaşadıklarını belirten Kutlu Torunlar, şöyle konuştu:
''Yarışı bitireceğime inanıyorum. Seviye çok artmaya başladı. Eskiden ilk 20 kişi bir gömlek üstteydi. Bu sayı 40'a kadar yükseldi. Tüm dünyadan en iyi sporcular Dakar'a katılıyor. Dünyanın hem en zorlu, hem de en prestijli rallisi. O yüzden herkes kendisini göstermeye çalışacak. Derece derken biraz gerçekçi olmak lazım. Biz kendimizi bilerek gidiyoruz. Genel klasmanda ilk 20'ye girmek imkansız gibi bir şey. İlk 20 ila 30 arasında bitirirsek, müthiş bir iş yapmış olacağız. Kendi kategorimizde ise kürsüye çıkmak istiyoruz.''
Bir önceki Dakar Rallisi'nde 59 ve 60. sıraları aldıklarını kaydeden Torunlar, ''Geçen sene çok problem yaşadık. Sakatlıklar düşüşler oldu. Bu sene aksaklıkları yaşamayacak şekilde strateji hazırladık. Atakama çölüne kadar temkinli gideceğiz, daha sonra da atağa kalkacağız. Stratejimizi böyle oluşturduk'' diye konuştu.

-''BİTİRMEK, KATILANLARIN YÜZDE 50'SİNİ GEÇMEK DEMEK''-

İnsanların kendilerinden beklentilerinin büyük olduğunu kaydeden Kutlu Torunlar, şöyle devam etti:
''İnsanlar bir anda odaklanıyorlar. Sporla ilgili olanlar, maceraperestler bizden başarı bekliyorlar. Burada misyonumuz çok farklı. Hayallerimiz en üst düzeyde. En yüksek performans göstermek istiyoruz. Finişe gidemeden bir başarı elde etmek mümkün değil. Finişe gitmenin ne kadar ciddi bir olay olduğu çok önemli. Bitirmek demek, zaten girenlerin yüzde 50'sini geçmek demek, Everest'in zirvesine varmak gibi bir şey.''

-''ORADA BİR YAŞAM, HAYAT TARZI VAR''-

Kutlu Torunlar, yarışın, işin ufak kısmı olduğunu belirterek, ''Orada bir yaşam, hayat tarzı, kültürler arası seyahat ve 49 ülke temsilcisi var'' dedi.
Herkesin bir amaç için yarışa katıldığını vurgulayan Kutlu Torunlar, ancak rekabetin, sporcuların birbirlerine yardım etmesine engel olmadığını dile getirdi.

Torunlar, şunları kaydetti:
''Herkesin amacı finişe varmak, aynı zamanda başkasının da varmasına yardımcı olmak. Oradaki ruhu, oradaki kültürlerle birlikte harmanlayıp buraya yansıtabilsek çok iyi olacak. Biz sanki İstanbul'dan kalkıp Antalya'ya gidiyoruz, ondan sonra ertesi günü kalkıp yine Antalya'ya gidiyoruz. Bunu yarışta 15 gün yapıyoruz. Bu gerçekten zor bir şey. Ben ne kadar anlatsam da, anlamak için yaşamak lazım.''

-BÜYÜK YARIŞ-

Yarış için 28 Aralık Pazar günü Buenos Aires'e gidecek olan Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar, 3 Ocak Cumartesi günü başlayacak yarışta, Afrika şartlarını aratmayacak zorluktaki parkurda 15 gün boyunca, rakiplerinin yanı sıra doğa koşullarıyla mücadele edecek.

4 kıta ve 49 değişik ülkeden 230 motosiklet, 30 ATV, 188 otomobil ve 82 kamyonun maksimum performans ve azim göstererek, sınırları zorlayıp bitirmeye çalışacakları 9.574 kilometrelik ralli, bu yıl Arjantin'in başkenti Buenos Aires'ten başlayarak, Patagonya ovaları, Şili topraklarında Atakama çölü ve And dağlarında devam ederek, Arjantin topraklarında, Buenos Aires'te son bulacak.

Motosiklet kategorisinde 230 yarışçı arasında yer alacak Jim Beam Dakar Türk Takımı, 450cc ve 530cc sınıfında, ralli için özel üretilmiş KTM motosikletleri ile Marathon kategorisinde mücadele edecek.

Kaynak: spor3.com
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-12-2008, 16:08   #2 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ağırabi kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2008
şimdi ne kadarda çok biliyoruz serzenişiyle karşılaşmamak adına yorum yapmıyorum
sadece hayırlı olsun diyorum.
ağırabi is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-12-2008, 16:37   #3 (permalink)
the
Moderator

Alıntı:
ağırabi tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
şimdi ne kadarda çok biliyoruz serzenişiyle karşılaşmamak adına yorum yapmıyorum
sadece hayırlı olsun diyorum.
-bu yarışlar boş iştir,
-ben gitsem kesin birinci olurum,
-yanlış sürüyorlar,
-yanlış taktik uygluyorlar,
-yanlış rotadan gidiyorlar,
-öyle sürülmez böyle sürülür,
-onlar bu işe yıllarını vermişler ama ben bu oturduğum yerden bile onlardan kat kat daha iyi biliyorum...

tarzı yorumlar gelirse tabi , "ne de çok biliyoruz" diye gülümsememek elde diil ki be abicim...
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-12-2008, 17:33   #4 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

s_havaya kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2008
Buenos Aires'ten başlayıp,Buenos Aires'te bitecek olan yarışta,Jim Beam Dakar Türk Takımındaki tunuslu zannedilen kemal arkadaşa başarılar dilerim
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-12-2008, 11:51   #5 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

asphaltkwby kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2007
bu macerayı canlı olarak izlemek isteyen yarışşeverler için buyrun link i tıklayın,

http://www.dakarturk.com/

kemal merkit 55

kutlu torunlar 56 yaka numarasıyla yarışıyor bilginize..
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-01-2009, 00:14   #6 (permalink)
the
Moderator

Post Dakar Rallisi’nin ilk etabı sona erdi

Dakar Rallisi’nin ilk etabı sona erdi

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’ten start alan dünyanın en zorlu rallisinde, Buenos Aires
ile Santa Rosa arasındaki toplam 733 kilometrelik etabın 371 kilometresi özel etap olarak
geçildi. Çok hızlı geçen ilk özel etapta start alan 217 motosiklet sporcusundan 210′u yarışı
bitirebildi.

Jim Beam Türk takımından Kutlu Torunlar 3 saat 27 dakika 22 saniyelik dereceyle 2007
Dakar şampiyonu Cyril Depres’in önüne geçerek ilk etabı 21. sırada tamamlayarak büyük
bir başarı elde etti. Torunlar, ayrıca mekanik destek almadan yarışanlar kategorisinde 1.
sırada yer aldı. Türk sporcu, Marathon kategorisi genel klasmanda 8′inci, 450 cc üzeri
kategorisinde ise 7. sırayı elde etti.

Takımın bir diğer Türk sporcusu Kemal Merkit ise hızlı

ve kırıcı geçen ilk etapta küçük bir kaza geçirince ön jantında yaşadığı sorun nedeniyle ilk
günü 6 saat 3 dakika 56 saniyelik derecesiyle 206. sırada tamamladı. Merkit, Marathon
kategorisi genel klasmanında 72. sırada yer alırken, 251-450 cc kategorisinde 16. oldu.

Bu arada ekipler, rallinin 2. gününde Patagonya topraklarında Santa Rosa-Puerto Madryn
arasında 237 kilometresi özel etap almak üzere toplam 837 kilometre mesafe katedecekler.

Kaynak: AjansSpor

resimler: dakarturk

Bu mesaj en son " 06-01-2009 " tarihinde saat 00:18 itibariyle the tarafından düzenlenmiştir....
the is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-01-2009, 15:11   #7 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

Giriş: Aug 2008
allah yardımcıları olsun...büyük bir heycan ve zorlu bir yarış ..
angely is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-01-2009, 15:16   #8 (permalink)
the
Moderator

2inci etabı toplam 192 kişi tamamlayabildi...
torunlar 42inci sırada,
merkit ise 192 inci sırada tamamladı...

************************************************** *

3üncü etabı toplam 170 kişi tamamlayabildi...
torunlar 45inci sırada,
merkit ise 169 uncu sırada tamamladı...

************************************************** *

4üncü etabı toplam 166 kişi tamamlayabildi...
torunlar 51inci sırada,
merkit ise 159 uncu sırada tamamladı...

************************************************** **
08.01.09 / 13:15
Jim Beam Dakar Türk Takımı sporcuları 5. etabın finiş noktası San Rafael’e kendi imkanlarıyla ulaştı.

Kötü hava şartları nedeniyle geceyi etap içinde geçiren takım sporcularımız finiş alanına geldiler ve şu anda yeni etabın startı için hazırlanıyorlar...

Bu mesaj en son " 08-01-2009 " tarihinde saat 15:21 itibariyle the tarafından düzenlenmiştir....
the is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-01-2009, 15:36   #9 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

tolgakarala kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2008
helal olsun size
az kaldi hadi bakalim insallah kazasiz belasiz bitiririz ha gayret
tolgakarala is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-01-2009, 15:45   #10 (permalink)
the
Moderator

Dünyanın en zorlu rallisi Dakar, Buenos Aires'de düzenlenen podyum töreni ile sona erdi.

Jim Beam Dakar Türk takımı adına Kemal Merkit, Türk bayrağını finişe ulaştırmayı başardı.

İlk kez Güney Amerika kıtasında gerçekleşen Dakar Rallisi, bir kez daha dünyanın en zorlu rallisi olduğunu kanıtlarken, Jim Beam Dakar Türk Takımı adına Kemal Merkit 55, Kutlu Torunlar ise 56 numara ile 49 ülkeden binin üzerinde sporcunun mücadele ettiği macerada Türk bayrağını taşıdılar.

Patagonya ovaları, And Dağları, Atakama Çölü'nde gerçekleşen zorlu rallide, hem parkurun zorluğu hem sporcuların ve araçların yorgunluğu göz önüne alınarak, özel etaplarda kısaltmalar yapıldı. 15 günlük rallide toplam 4.368 km'lik 14 özel etap geçildi.

Jim Beam Dakar Türk Takımı sporcularından Kutlu Torunlar, yarışa iyi bir başlangıç yapmasına rağmen, motorunda yaşadığı mekanik sorunları çözemeyerek, 8. etap başında yarış dışı kaldı.

Kemal Merkit ise çok zorlu bir Dakar geçirirken, yaşadığı çok sayıda sıkıntıya rağmen yarışı bırakmayarak, 9.574 km ve 14 özel etabı tamamlayarak finişe ulaştı.

Kemal Merkit, genel klasmanda toplam 160.59.12'lik derecesiyle 112. sırada yer aldı.

-MERKİT PODYUMDA-

30. Dakar Rallisi'nin finiş seremonisi, Buenos Aires'de La Rural Meydanı'nda düzenlendi.

Start alan takımlardan yüzde 50'sinin finiş görebildiği yarışta, 217 motosikletten 113'ü törene katıldı. Jim Beam Dakar Türk Takımı'ndan Kemal Merkit, Türk Bayrağı ile podyumdaki yerini aldı.

Merkit, 5. Dakar'ı tamamladığını belirterek, ''Ancak bu kadar zor bir yarış yaşamamıştım. Özellikle 2 kilometreye varan dev kum tepeleri, Atakama çölü etapları çok zorluydu. Takım olarak öncelikle fiziksel bir sorun yaşamamış olmaktan dolayı mutluyuz'' dedi.

Tehlikeli bir ralli geçirdiklerini vurgulayan Kemal Merkit, şöyle devam etti:

''Çok güzel ve zor bir coğrafya vardı. Kayalar, uzun kum tepeleri, kum, çamur, dolu, yağmur... Mekanik sorunlar herkesi ve beni çok zorladı, Afrika'dan daha sıcaktı. Zor ama keyifli bir yarış oldu. Gönül isterdi ki Kutlu ile birlikte Jim Beam Türk Takımı olarak finişe gelelim. Bu kadar büyük bir organizasyonda Kutlu ile birlikte takım olarak Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Muhteşem bir seyirci vardı, Türklere sevgileri, herkese karşı yardımseverlikleri inanılmazdı. Dakarturk.com web sitesiyle mesajlarını bize ileten herkesin bu başarıda yeri var. Takım olarak sponsorlarımıza ve destek veren herkese çok teşekkür ederiz.''

Jim Beam Dakar Türk Takımı sporcuları, 21 Ocak Çarşamba Günü İstanbul'a dönecek...

-MOTOSİKLETTE İSPANYOL COMA BİRİNCİ-

İspanyol Marc Coma, 2009 Dakar Rallisi'nin motosiklet kategorisi şampiyonu oldu.

Otomobil kategorisinde ise favori Carlos Sainz, kaza sonucu yarış dışı kaldı. İlk sırayı Volkswagen takımından Giniel De Villiers ve co-pilotu Dirk Von Zitszewitz, dizel yarış araçlarıyla aldılar...
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları