Evet arkadaşlar herkesin bilmesinde bir sakınca yok ilk mahkeme malum geç duyuruldu ve katılım az oldu.Bu mahkemede bütün duyuruları bizzat kendim yaptım ve 1 hafta öncesinden bana haberi geldi tarihin ve hemen tüm forumlara facebook taki tüm gruplara anında bildirdim.Gönülleri bizlerle olanlar, gelemeyeceklerini bildirenler, tarafsız olanlar, işi olanlar vs. sonuç olarak bugün Sultanahmet Adliyesi nünde olan destek buluşmasında ilk önce 3 arkadaşım toplu sürüş yaparak geldiler.Kendileri yeni kurulan
CBF150.net yöneticileri,
EMOK Genel sekreteri
Uğur Becerikliler,
Av.Erem Yüce ve Av.Suheyl bey bizzat yakından takip ettiler, son olarakta
MT' den
Gökhan ve
Burak arkadaşımızın dışında birde ben vardım..!
Tabiiki gazeteci ordusu daha kalabalıktı bunu söylememe bile gerek yok sağolsunlar ilgileri herzamankigibi yoğundu.
Arkadaşlar öncelikle ilk haberim
Sarp Erem davasıyla ilgili bildiğiniz gibi ilk mahkeme görevsizlik vererek sanığın
Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması yerine
Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanması yönünde karar vermişti.Bende bu haberi bugün öğrendim Av.Yağız bey bana itaraz edeceğini söylemişti ve itiraz haklı bulunarak sanığın tekrardan
1.Ağır Ceza Mahkemesin' de yargılanması yönünde kararı itirazı sonucunda çıktı ve bugün
İstanbul 1.Ağır Ceza Mahkemesinde duruşma kaldığı uyerden devam etti. Bu Sarp' ın ailesi için ve biz motosiklet tutkunları için güzel bir haberdi. Gerçekten bu habere çok sevinmiştik.
Dava öncesi salon önünde beklerken ufak bir elektriklenme oldu ve sanık yakınları bir arkadaşımızla sözlü olarak tartıştı ve araya girmemizle ısınan ortam yumuşadı ve bizler dışarı çıktık
EMOK tan gelen arkadaşlarımızda orada beklemeye devam etti.Bu sözlü sataşmalar mahkeme çıkışındada devam etti ve hareketli anlar yaşandı.
Mahkeme tanık ve sanığı dinleyerek ilk önce yakın bir tarihte olay yerinde keşif yapmayı ardından 03.03.2008 Pazartesi gününe duruşmaya devam etmeye karar verdi. Yani bisonraki duruşma 03.03.2008 Pazartesi günü yapılacak.
Mahkeme sonaerdi ve bizler dışarı çıktık fakat sanık yakınları sürekli konuşarak küfürlü sözlerle arkadaşlarımızı taciz ettiler, işin en kötü tarafı o acılı anneyi yani
Sarp ' ın annesini konuşmak vaadiyle acısına tuz basarcasına taciz etmek istediler ve
Ünaç Erem hanımı arkadaşlarımız etrafında çember olarak korudular ve sanık yakınlarının yaklaşmasını engellediler.
Dışarı kadar
Ünaç hanım zar zor ilerledi ve üzüntüsü yüzünden baygınlık geçirme tehlikesi atlattı. Adliye önünde gazeteci ordusu bekliyordu ve
Ünaç hanım acısını anlatmaya başladı tüm basın mensuplarına ve o sırada yine sanık yakınları bağıra çağıra engellemeye çalıştılar ve Sarp' ın annesini oradan
Erem bey uzaklaştırdı ve bir duruşma bu şekilde bitti.
Şunu belirtmek isterimki öncelikle oraya gelen bizlere destek veren
EMOK yöneticilerine saygılarımı sunuyorum gerçekten gerek daha önce yine acı birşekilde kaybettiğimiz
Dr.Ömer Uzma olsun ve gerek
Sarp Erem olsun duruşmaları yerinde izlemeleri hukuki açıdanda destek vermeleri çok sevindirici.Bundan sonraki duruşmalarada geleceklerini ve birlik beraberlikle dayanışmamızı pekiştirmek gerektiğini hatırlattı.
Daha önceki tecrübelerimden biliyorumki butarz duruşmalarda sürekli olaylar meydana geliyor ve bitarafı ezmeye çalışıyorlar.
Dr.Ömer Uzma davasındada büyük olay yaşanmış ve hemen sonraki duruşmada kalabalık bir motosiklet tutkunu grup gerekli desteği aileye vermiştir.
Mahkeme sonrası basın bizden basın açıklaması bekledi ama ben bir basın açıklaması hazırlamadım ve basın açıklaması yapılmadı ve ortak karar olarakta sadece yapılmamasına karar verdik.Sadece birkaç arkadaşımız ve ben röportaj verdik.
Umarım bundan sonraki duruşmalara daha kalabalık gidebiliriz, acıyı hepberaber paylaşabiliriz ve motosikletlerin farkedilmesi adına bir ufak adım atmış olabiliriz.
Not : Herhangibir fotoğraf çekimi yapmadım görüntü açısından eline foro veya video geçen olursa lütfen eklesin.
Tüm motosiklet camiasına saygılarımla
Hakan AMAN