Eğer Bu Siteye MESAJ ATIYORSANIZ Lütfen Yazımı Sonuna Kadar DİKKATLE OKUYUMUZ!!!
Arkadaşlar bu yazıyı buluşma içindeki engamede dile getiremeyeceğim ve katılımda eksikler olacağı için burdan size fikirlerimi iletmek istedim. Ama okumadan önce lütfen sinirlerinizi bir köşeye, ön yargınızı ise öbür
koşeye koyun. Bu düşüncelerimin hepsi kendim üzerinde düşünerek söylenmiş şeylerdir. Lütfen kimse üzerine alınmasın. Bu bir öz eleştiridir.
Çok sıkı dostluklar kurduğumuzu ve samimiyetimizin çok ilerlediğine hem fikirizdir heralde. Hatta bu sitede de daha rahat paylaşım yapabilmek bize özel geziler düzenlemek için varız. Fakat son günlerde sitede motosiklet dışı o kadar çok konu var ki ben bile bakıyorum ve okuyasım gelmiyor. 2-3 kişinin msn de yapması gereken konuşmalar buradaki konularda. Dikkat ettiyseniz bir sürü yeni üyemiz var ve hiç biri bizim KOYU sohbetimizin arasına girip bir mesaj atamıyor.
Çok faydalı bir konuda olsa hemen altında 3-5 kelimeden sadece bir gülüş veya +1000 gibi kelimelerle 2-3 sayfa yazı oluşuveriyor. Yada 15-20 tane teşekkür. Elbette biz bu bilgiyi bizimle paylaşan kişiye müteşekkürüz ama bunu onun yazısının için boşaltmakla göstermemeliyiz. önemli bir konu hakkındaki bilgiye ekliyeceğiniz bir tecrübeniz, eksik bilgileriniz varsa mesaj atın. Ve lütfen mesajlarınız 5 kelimeyi geçer şekilde olsun.
Boş vaktimde açıp motosiklet hakkında okuyup bilgi alıcağım bir konu yok. Gerçekten faydalı bir yazı bulamıyorum bu muhabbetlerin arasında. Hepimiz motosiklete yeni başlayan kişileriz ve ben kendim olarak motosiklette her türlü bilgiye, gezi anlatımlarına açım. Ve bunları görünce çok mutlu oluyorum. Ama en faydalı bilginini olduğu topik bile sadece bir mesajdan öteye gidemiyor.
Günden güne motosiklet sitesi olmaktan çıkıyoruz ve arkadaşlık sitesine dönüşüyoruz. adminler ve moderetorler sert kurallar koymalı ve bu kurallar dışındaki mesajlara gerekli uygulamayı yapmalı.
Bu sadece motosikletle ilgili mesaj atalım demek değil. elbette bunların yanında bu konularla içinde hatta konuşmalar muhabbetler olucaktır. Forum olmanın tadıda bu ama konudan koparak 2-3 kelimelik sohbetler de olmasın. msn altında boyle konuşuyoruz ve o yazıları yeride orası. üstelik herkesin msn var ve listesinde buradaki tüm insanlar var.
Mesaj sayımızın çokluğu ne kadar geyik olduğumuzu değil ne kadar çok şey paylaştığımızı göstersin. Günde 20-30 mesaj yerine 5-6 tane atalım ki sitemiz msn history si gibi bir çöplüğe dönmesin. Mesajlarımızı okuyan kişi sadece gülmekle kalmasın aynı zamanda birşeyler öğrensin. Yada yeni bişiler düşünsün.
Daha site açılmadan benim bile 600 civarında mesajım var. birçok kişide bu durumda. Ama ne kadar faydalı yazımız var. Binlerce mesaj oldu sitede bu kısa dönemde. Ama siteyi söyle bir sıksan elinde ne kalır geriye?
Bun düşüncelerime kızanlar sınırlenenler veya alınanlar mutlaka olmuştur ilk paragrafımda belirttiğim şeylere rağmen. Hatta biraz muhabbet edemicez mi bile demişsinizdir. Ama madem ki motor sevgisi üzerinde buluşuyoruz neden sohbetlerimiz motorla ilgili değil? neden fıkralarımız motorlarla ilgili değil? Yoksa biz artık motosikleti ikinci plana attık ve dosluğumuz mu öne çıktı? Eğer kararımız bu ise forum daha açılmadan farklı bir formata çevrilsin. Bende özellikle son günlerdeki açlığımı başka yollarla gideriyim ki artık öyle yapıyorum. Burda güzel bir mesaj görünce şaşırıp aaaa buda varmış diyorum.
Bu söylediklerim adminlerin yapıcağı tepeden inme kurallarla olmaz. Herkes kendi içinde bunu kabul etmeli. Ben herkesin önünde bundan sonra mesaj atarken daha DİKKATLİ olucağıma, mesajın gerçekten gerekli olmadığı sürece ATMAYACAĞIMA, ve motosiklet hakkında araştırmacı olup bilgilerimi sizlerle paylaşacağıma SÖZ VERİYORUM. Bu sözü size deği kendime veriyorum. Umarım sizde kendinize böyle bir söz verebilirsiniz.
Not: Lütfen katılıyorum diye mesaj atmayın. Hepimizin benzer şeyler hissettiğini tahmin edebiliyorum. Belkide aptalca bir inançla öyle olmasını umuyorum.
Ek Not: MotorDışı konuların Ana sayfada gözükmediği için Bu yazıyı tekrar yeni konuda açmak zorunda kaldım. Lütfen öbürünü siliniz. Buda tepeden inen bir kuralla muhabbetin kesilmeyeceğine bir kanıttır.