Dünya tarihini değiştiren Çanakkale Savaşı cesaretin kahramanlığa dönüştüğü ve eşi görülmemiş bir centilmenlik savaşıdır. Her iki tarafın birbirinden nefret etmeden, siperlerden birbirlerine su ve yiyecek atarak şehitlerinin de koyun-koyuna yattığı destansı bir savaştır.
18 Mart 1915 deki deniz harekatı ile başlayan Çanakkale Savaşı’nda İtilaf Devletleri boğazı geçemeyince 25 Nisan 1915’de Gelibolu Yarımadası’na asker çıkarmış ve sekiz buçuk ay sürecek olan kara savaşları başlamıştır. Bu savaşın sonunda müttefikler 43 bin şehit, 30 bin kayıp,72 bin yaralı verirken Türk ordusu da 55 bin şehit , 25 bin hastanede yaralı iken ölen,10 bin kayıp ve 100 bin yaralı vermiştir. Atatürk’ün bu savaş hakkında söylediği şu söz bu kayıpların daha sonra ülkemize ne gibi bir etkisi olduğunu anlatması bakımından çok önemlidir: “Biz Çanakkale’de bir Darülfünun gömdük”.
30 Kasım 1915’de Üsteğmen Ali Rıza ve Teğmen Orhan Bey karaya oturan bir kruvazörü bombalarken bir Fransız uçağını da makineli tüfekle düşürmüş ve “düşman uçağı düşüren ilk pilotlar” olarak tarihe geçmişlerdir. Müttefik kuvvetlerinden geride kalabilenler 20 Aralık 1915’de Anafartalar ve Arıburnu’nu , 9 Ocak1916’da Seddülbahir’i boşaltarak topraklarımızı terk etmişlerdir. Çanakkale’de müttefiklerin başarı sağlayamaması üzerine İngiltere’de hükümet düşmüş ve Deniz Kuvvetleri Bakanı olan Winston Churchill ve Amiral Fisher istifa etmek zorunda kalmıştır.
ewet arkadaşlar fazla resim olayını abartmak istemedim gidip görcez
gelince bol bol resim atarız
bursa çanakkale 276 km
istanbul çanakkale:370 km
BULUŞMA NOKTALARI
carrefoursa karşısı P.O(petrol ofisi)
saat :08:00
hareket saati: 08:15 civarları
arkadaşlar sabah erken diyenler için de
benim işten çıkış saatim
OYAK RENAULT KARŞISI
çevre yolu girişi
tarih:17/03/2007
saat:16:15 iş çıkışım
Evet arkadaşlar baktım ki ortak buluşma noktaları karışık bir el atayım dedim ist için 2 buluşma noktası belirledik.
1 nci buluşma Noktası :
Buluşma Tarihi : 17 Mart 2001
Buluşma Yeri : Pendik feribot iskelesi
Buluşma Saati :
06:45
Hareket Saati : 07:00
İstikamet : Pendik Feribotu ile Yalova... Yalova üzerinden Kara yolu ile Bursa...Bursa üzerinden Bandırma ...Bandırma üzerinden Çanakkale
Bursa - İstanbul buluşma Noktası : Taylan ile Yalovaya inince telefonlaşılarak belirlenecek.
2 nci Buluşma Noktası :
Buluşma Tarihi : 17 Mart 2007
Buluşma Yeri : Yenikapı Feribot İskelesi
Buluşma Saati : 06:40
Hareket Saati : 07:00
İstikamet : Yenikapı Feribotu ile direk olarak bandırma orda karşılayacak olan erhan-41 arkadaşımız ve bursa grubu ile çanakkale.
Not : Yenikapıdan feribot ile gidecekler biletlerini en geç cumaya kadar ayırtmalı yada almalılar aksi taktirde sorun yaşayabilirler.
BURSA MV KATILIM
WindRider
selçuk333
kingofrider
tolga
bestofwesd+1
mert
ameno
king
kolpacı
yanlız kurt
Mngty
taglıs+1
kontgerilla+1
ferhad
erhan 41
İSTANBUL MV KATILIM
V_ENGİNE
karagas
kaanmoto
esmercem
dely_BMW
pretty
jameka34
jovail+4 motorcu arkadaş
pınar
ubaykal+2 (bircan + annem + toprak)
KÜTAHYADAN
alplion
arkadaşlar
17 mart gecesi için
yaldız otel'in sahibi tamer beyle konuştum
bir gecelik fiyatı 25 ytl dir (kelle başı)
sabah kahvaltısı -24 saat sıcak su -televizyon -klima varmış bu fiyata dahil
öğlen yemeği içinde orda uygun bi lokanta varmış orada hallederiz ne yiyeceğimizi
buna göre hazırlanalım arkadaşlar
gelcek arkadaşlara duyrulur
bu gezimize katılımın çok olmasını bekliyoz arkadaşlar