2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır.
Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz.
MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.
Hemen Üye Olun!
MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.
uzun zamandır aklımda olan kendi kendime sorduğum fakat bir türlü cevabını bulamadığım bir konuyu sizlerle paylaşmak ve yeni bir bakış açısından değerlendirmek adına bu topiği açmak ihtiyacı duydum.Belki bazı arkadaşların canları sıkılabilir.bazılarınız bana kızabilir.ama ne demişler insanlar konuşa konuşa anlaşırmış.uzun yılardır kendi Branşlarında festival adı altında çeşitli etkinlikler düzenlenegeldiğini.bunların motor festivali,uçurtma festivali,boğa festivali,otomobil festivali gibi örneklemeleri çoğaltabiliriz.senelerdir bazı motorsiklet kulüpleri tarafındanda motorsiklet festivalleri düzenleniyor.proğrama bir bakıyorum.motorsiklet adına yapılan hiç bir etkinlik yok.sadece bir kamp yeri ile anlaşılıyor.içeride alkollü yada alkolsüz içecek standları,yiyecek standları vs.birde geceleri konserler düzenleniyor.genelde cumartesi akşam en hızlı zamanı ve pazar günü herkes pürtelaş yola düşme çabası ile dönüş başlıyor.evet bütün bir yıl birbirini göremeyen dostların birbirlerini görüp hasret gidermesi açısından ve stres atmak için çok güzel oluyor ama.bu tür toplantılara ne derece motorsiklet festivali adı verilebilir.yani yapılan etkinlik açısından .Birde benim kafamı karıştıran bu tip organizasyonarda tamamen ticari amaç güdülüyor olması sizce ne kadar dürüst ve erdemlice.Birbirlerine sadece gönül bağı ile bağlı olan kişi vede gurupların bazı kişilerin menfaatlerine katkı sağlamak için kullanılması sizce ne derece doğru.evet bu işi hiç bir menfaat karşılığı beklemeden yapan hatta cebinden para ve kendi mesailerinden özveride bulunan kulüpleri tenzih ederek konuşuyorum.sizce şimdiye kadar düzenlenen bu etkinliklere festival ismi verilebilirmi yoksa sadece bir tatil beldesinde yapılan kamp yada yoplantı özelliğimi taşıyor.festivaller sizin anladığınız hangi ölçülerde olmalı.selam ve saygılarımla.lütfen ama kimse birbirini kırmadan dökmeden bu tartışmaları yapalım.ve ortak bir fikirde buluşalım.ne dersiniz.
Festivallerin amacı aynı ruhu taşıyan kişilerin birlikteliğini sağlamak ortam içinde hangi gruptan olursa olsun tanışmak,kaynaşmak,muhabbet etmek yeni dostlar kazanmaktan ibarettir. Tabiki bunu yanında organizasyonun derecesine kişileri motive edecek eğlenceli aktivitelerin olmasında da fayda vardır diye düşünüyorum.
Organizasyonun kalitesi organizasyonu yapan kişilerin bakış açısına göre değişir bu nasıl olur sağlam-kaiteli bir festival yapmak isterseniz ona görede yatırım yapmanız gerekmektedir bilindiği üzere yatırım olmadan hatır gönül işi ile yapılan organizasyonlar bir diğer seneye gelememektedir.
Bence kişi klüp her neyse organizasyonu yapan kişi illaki yatırıdğı miktarı belli şekilde geri almak isteyecektir. Gecesini gündüzüne katarak çalışan ve belli bir ytaırım yapan kişinin parasını geri alması kadar doğal birşey hatta bir mikatar üstünde almasında bence bir sakınca yoktur...Nedenide yukarıda söylediğim gibi ortada bir emek varsa karşılığıda alınmalıdır ama organizasyon hakkı ile verilmelidir...
Bu sene katıldığım tek festival olan taraklıda ortam güzeldi fakat festival alanından uzak olmamız + kaldığımız yerde wc olmayışı bayanların problem yaşaması sadece belli oranda yaktığımız ateş ile ışık sağlamamız organizasyona eksi verilebilecek bir nokta idi...
Ama inanıyorumki 2007 de daha profesyonel bir bakış açısı ile daha sağlam organizasyona el atackalar...
Festivallerin amacı aynı ruhu taşıyan kişilerin birlikteliğini sağlamak ortam içinde hangi gruptan olursa olsun tanışmak,kaynaşmak,muhabbet etmek yeni dostlar kazanmaktan ibarettir. Tabiki bunu yanında organizasyonun derecesine kişileri motive edecek eğlenceli aktivitelerin olmasında da fayda vardır diye düşünüyorum.
Organizasyonun kalitesi organizasyonu yapan kişilerin bakış açısına göre değişir bu nasıl olur sağlam-kaiteli bir festival yapmak isterseniz ona görede yatırım yapmanız gerekmektedir bilindiği üzere yatırım olmadan hatır gönül işi ile yapılan organizasyonlar bir diğer seneye gelememektedir.
Bence kişi klüp her neyse organizasyonu yapan kişi illaki yatırıdğı miktarı belli şekilde geri almak isteyecektir. Gecesini gündüzüne katarak çalışan ve belli bir ytaırım yapan kişinin parasını geri alması kadar doğal birşey hatta bir mikatar üstünde almasında bence bir sakınca yoktur...Nedenide yukarıda söylediğim gibi ortada bir emek varsa karşılığıda alınmalıdır ama organizasyon hakkı ile verilmelidir...
Bu sene katıldığım tek festival olan taraklıda ortam güzeldi fakat festival alanından uzak olmamız + kaldığımız yerde wc olmayışı bayanların problem yaşaması sadece belli oranda yaktığımız ateş ile ışık sağlamamız organizasyona eksi verilebilecek bir nokta idi...
Ama inanıyorumki 2007 de daha profesyonel bir bakış açısı ile daha sağlam organizasyona el atackalar...
Şimdilik düşüncelerim bunlar...
Hocam Taraklıdaki organizasyon festivalden daha ziyade bir kamp olayı idi.festival dediğiniz gibi daha kapsamlı ve çok teferruatlı proğram yapılmasını gerektiren bir organizasyon.benim asıl anlatmak istediğim festival ismi motorsiklet adına yapılıyorsa motorsiklet ile ilgili aktivasyonların yapılması gerekmezmi.
Taraklı organizasyonunu bu sene eksiklerini tespit ederek , sponsorlar bularak geliştirmek için fikirler önemli ,
Benim ilk gözlemim temel ihtiyaçlar ışık+wc+gıda gibi bunun dışında yarışma kapsamı ne olabilir , yada eğlence bir müzik grubu ? veya motor bakımı konusunda teknik bir eğitim ? eğlence dışında bir motorcu ne arar ?
arvasi abi ilk satırda yazdığım gibi çeşitli aktivitelerin yapılması faydalı olabilir bunların içinde çeşitli yarışmalar,eğitimler ve oyunlarda ibaret olabilir...
Ayrıca taraklı büyük bir organizasyondu kamptan ziyade buna görede tedbirlerin alınması faydalı olacaktır zaten ben 2007 için tedbirli olun diye ilettim...
söle dedik söledik şimdide kızma yahu =)))
Yok Hocam kızarmıyım ne demek.özellikle size kızılırmı.her türlü tedbir sizlerin istek ve önerilerine uygun olarak alınmaya çalışılacaktır.
sevgili Kaptaniderya eğlence bu tür festivallerin sadece bir kısmını kapsar bence.eğlence ile beraber mootorsikletçiiği ve gezikültürünü daha yaygın hale getirebilmek ve teşvik edebilmek adına mesela geçmiş yılın en iyi motorcusu-en çok gezen motorcu çift en ilginç ve güzel motor ,ve değişik motor yarışları giibi aktiviteler düzenlenemezmi.şimdiye kadar sadece köklü birkaç motor kulübü bu tür yarışmaları ve aktiviteleri düzenledi diğerleri sadece işin eğlence kısmında takılı kaldı.buda motorsiklet festivali adı verilen eğlence toplantılarının dışına çıkamadı.