mondial motosikletlerle birlikte verilen , yumurta kartonundan az sert , kağıt helva kıvamında , tek elimde sıkmak suretiyle kırmayı başarabileceğim , yada 50cm yükseklikten yere bırakıldığında en az 20parçaya bölünebilecek malzemeden mamul ; sarı - siyah vb renklerde adinin adisi(
ortadoğu ve balkanlar adilik şampiyonu) kasklar hedie ediolar.... bi de bunu çok güzel bişimiş gibi sunuolar size....
yine mondial den gidicem yaşanmış bi hikayedir bu
bi gün bakım için mondial servisteyim , kaza yapmış bi motorcu tamire gelmiş oturuo içerde. dükkan sahibinin yakını bi abla ile muhabbet ediolar. mevzu kasktan açıldı , bende motorun tepesine çöreklenmişim - sıramın gelmesini bekliorum...
motorcu: - yaa abla bu kasklar kaç para?
abla: - o kasklaaaaaar, şimdi değişiyo onların fiyatları biraz, 20ye var, 30a var, 50milyona bile kask var.
motorcu: - nası abla bunnar ? iyisimi oluyo - kötüsümü oluyo bu kasklar ?(motorcu abi belli ki biraz fazla kamilcene)
abla: - kaskın hiç iyisi kötüsümü olurmuş yaw? 50milyon para veriosun,kötüsü olurmu o paraya?
motorcu: -hmm.... (beni göstererek) bu arkadşın elindeki gibi bişi mi yani?
abla: - ona benzer işte, (bana soruo) sen kaça aldın onu?
ben: -200lira (ikiside şokta)
abla: -yaa biliyorum onları , geçen ay getirttik biz onlardan , ama gitmedi burda... şimdi bu safebetler var , bunlar güzel kaliteli mal, gerçi zaten farketmiyo, ha o , ha diğeri , ikiside aynı koruyo... ya hem bu kaskı ne kadar takıcaksın ki sen , yarın öbürgün değiştirirsin zaten
, luzumu yok yani........ "yazın zaten kaska çok fazla gerek olmuyo, anca korusun die takıosun biraz." bla bla bla bla bla.......
böylesine bi cehalet, böylesine bi hanzoluk , böölesine bi karşındakini öküz yerine koyuş....... bööle bi ne konuştuğunu bilmeden -saçmalama, olmaz olsun!!!!!
dumurdan dumura aktım resmen o 10dakika içinde....