Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Duyurular Site Duyurular, Gezi, Toplantı ve Buluşmaları.

Tags: , ,

Yanıtla
Eski 07-06-2006, 17:44   #1 (permalink)
Banned

wHiTe_sNaKe kullanıcısının avatarı

Giriş: Jun 2006
Exclamation Kaliteli Korunmanın Farkı..!!!

Arkadaşlar Motor kıyafetleri konusunda kaliteli korunmanın farkından bahsetmek istiyorum..

Kask, Dizlikler, Dirseklikler, Omuzluklar, Sırtlıklar hatta gögüs koruması;

Kask bu konu çok basit düştüğünüzde kaliteli olmayan kaskın kırılması bazen kasksız düşmenizi daha az riskli konuma getirir ve en önemli konulardan biridir.

Dizlikler Diz kapağından itibaren5-10 cm aşağı ve yukarı olmak üzere uzun esnek dayanıklı ve kesinlikle dizi iyi sarmış olmalıdırlar Neden mi ?

Çünki düşme esnasında ilk yerle temas eden bu organımızda kısa dizlikler sürtünme sonucu sıyrılırlar ve dizliğin sıyrılması normal dizliksiz düşmenizden daha fazla zarar verebilir. Aşağı veya yukarı sıyrılması sunucunda. dizlik çıkmadan diğer bölgenin yerle temas boşluğunu alır ve dizin yere sürtme ağırlık oranı yükselerek daha ağır zarar verebilir.

Dirsekliğin Riskide aynı şekilde fakat dirsek hizasından itibaren yukarı ve aşağı uzatıları minimum 4-6 cm olmalıdır.

Omuzlukluklar oval çizgisi dışında 3-5 cm uzunlukta olmalı ve dizlikile dirseklikteki riskler bu ürün içinde geçerlidir.

Sırtlık bu gerçekten önemliler arasında kaliteli olmayan bir sırtlığın düşme esnasında kırılması sırt omur kabur içine saplanmasına neden olabilir bu sebeple test edilmiş ve gerçekten kaliteli ürünler kullanınız..

Gögüs koruması Gögüs ve omuz boşluğuna zarar verme ihtimalinden dolayı kaliteli seçim yapılması şart olan ürünlerdendir.

Umarım tüm motorcu dostlarım imkan verdikçe korumalarını kaliteli hale getirirler..
wHiTe_sNaKe is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-06-2006, 18:00   #2 (permalink)
MV Teknik & Test Team

tippex kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
tippex kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
cok haklısın ozellıkle su 5 para etmez cın malı kasklardan kacmamız gerek bır darrbede kırılan kaskın kafa tasına saplanması mumkun cıddı yaralanmalara dawetıye aslında.

--can kuslar ocaktan berıdır gemılerdeyım ınternet var ama yogunluk gıremıyorum ulasmak ısteyen olursa cepten (uluslararası sularda acmam)--hepınızı cooook ozledım
tippex is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-06-2006, 18:12   #3 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Giriş: Dec 2005
Anlamadığım şu:
İnsanlar çin malı da olsa,başka bişey de olsa milyarlar verip motor alıyorlar
Ama kaliteli bir kaska,hayatını teslim ettiği korumalardan birisine 300 yada 200 yada 500,herneyse o parayı vermiyorlar ya..
Bu mu motorculuk?
Potenza is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-06-2006, 18:46   #4 (permalink)
Banned

evet kesinlikle durum böyle düşünün korumasız düşüyorsunuz. Nerde kaldı motorculuk nerde kaldı motor aşkı ve nerde kaldı sağlık sıhhat arkadaşlık herşey bu kadar basit olmamalı lütfen korunalım ama kaliteli korunalım korunmaya çalışırken bizler zarar vermek için üretilmiş ürünleri göstermelik takıp korunduğumuzu sanmayalım
wHiTe_sNaKe is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-06-2006, 19:22   #5 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

kingofrider kullanıcısının avatarı

motora binerken korumasız binmek intiharla eş değerdir bence,ve kaliteli koruma kullanmak en iyisidir.

Bu mesaj en son " 07-06-2006 " tarihinde saat 22:26 itibariyle kingofrider tarafından düzenlenmiştir....
kingofrider is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-06-2006, 19:40   #6 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

mondial motosikletlerle birlikte verilen , yumurta kartonundan az sert , kağıt helva kıvamında , tek elimde sıkmak suretiyle kırmayı başarabileceğim , yada 50cm yükseklikten yere bırakıldığında en az 20parçaya bölünebilecek malzemeden mamul ; sarı - siyah vb renklerde adinin adisi(ortadoğu ve balkanlar adilik şampiyonu) kasklar hedie ediolar.... bi de bunu çok güzel bişimiş gibi sunuolar size....

yine mondial den gidicem yaşanmış bi hikayedir bu
bi gün bakım için mondial servisteyim , kaza yapmış bi motorcu tamire gelmiş oturuo içerde. dükkan sahibinin yakını bi abla ile muhabbet ediolar. mevzu kasktan açıldı , bende motorun tepesine çöreklenmişim - sıramın gelmesini bekliorum...

motorcu: - yaa abla bu kasklar kaç para?

abla: - o kasklaaaaaar, şimdi değişiyo onların fiyatları biraz, 20ye var, 30a var, 50milyona bile kask var.

motorcu: - nası abla bunnar ? iyisimi oluyo - kötüsümü oluyo bu kasklar ?(motorcu abi belli ki biraz fazla kamilcene)

abla: - kaskın hiç iyisi kötüsümü olurmuş yaw? 50milyon para veriosun,kötüsü olurmu o paraya?

motorcu: -hmm.... (beni göstererek) bu arkadşın elindeki gibi bişi mi yani?

abla: - ona benzer işte, (bana soruo) sen kaça aldın onu?

ben: -200lira (ikiside şokta)

abla: -yaa biliyorum onları , geçen ay getirttik biz onlardan , ama gitmedi burda... şimdi bu safebetler var , bunlar güzel kaliteli mal, gerçi zaten farketmiyo, ha o , ha diğeri , ikiside aynı koruyo... ya hem bu kaskı ne kadar takıcaksın ki sen , yarın öbürgün değiştirirsin zaten
, luzumu yok yani........ "yazın zaten kaska çok fazla gerek olmuyo, anca korusun die takıosun biraz." bla bla bla bla bla.......

böylesine bi cehalet, böylesine bi hanzoluk , böölesine bi karşındakini öküz yerine koyuş....... bööle bi ne konuştuğunu bilmeden -saçmalama, olmaz olsun!!!!!

dumurdan dumura aktım resmen o 10dakika içinde....

my bikez

Bu mesaj en son " 07-06-2006 " tarihinde saat 19:42 itibariyle mertmertmert tarafından düzenlenmiştir....
mertmertmert is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-06-2006, 19:54   #7 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

Predator kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2006
Predator kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Valla bende şu safabetlerden vardı kaza yaptığımda,kask direk kırıldı.kaskın tepesinden aşağı doğru vizörün alt kısmı dahil ayrıldı.Allahtan vizör dağılmadı.Bide o kırılsaydı heralde yüzümüzde ufak bi kayma olurdu.
Eski 07-06-2006, 21:29   #8 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

federal kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
federal kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
bende ilk kazamı yaptığımda korumanın önemini anlamıştım, kaliteli korunma taraftarıyım okey mi okey...

bu kalp seni unuturmu ? canım kardeşim !

Bu mesaj en son " 07-06-2006 " tarihinde saat 22:27 itibariyle federal tarafından düzenlenmiştir....
federal is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-06-2006, 22:16   #9 (permalink)
Banned

kingofrider ve federal teşekkürler arkadaşlar anlayışınız için.

Bu mesaj en son " 07-06-2006 " tarihinde saat 23:40 itibariyle wHiTe_sNaKe tarafından düzenlenmiştir....
wHiTe_sNaKe is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-06-2006, 08:47   #10 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

taylan, hiç senden umulmadık ataklar yapıosun kankacan...
sadece sizler; korunmanın bu manasını anladığınız için - normal insanlardan - çok daha uyanık değilsiniz. hani bi rüzgar var ya, "cem yılmaz çok zeki adam hacı yaaa" gibisinden... kapılmayın bence o rüzgara aga... kimse anlamadı,sadece geyikçiler anladı mevzuyu die bişi yok,gözünüzü seviyim. herkes anlıo tabiki burdaki eşsesliliği...

topiclerin içine edilmesin bence aga...

my bikez
mertmertmert is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları