Arkadaşlar son zamanlarda çocuk kaçırma olaylarını çok sıkça duyar olduk.
Size anlatacağım olay çok yakınımda olan bir olaydır. Geçen hafta salı günü meydana gelmiştir.
İzmit Körfezde kız kardeşim öğlenden sonra saat 15.00 civarında okula gidiyor oğlunu (yeğenimi) almak için. Okul eve çok yakın 500 mt. civarında ama anne güdüsüyle 7 yaşındaki çocuğu kendisi getirip götürür okula.
Okuldan çıkıp eve doğru el ele yürüyorlar ancak arkalarında kırmızı renk bir ford mondeo farkediyor ağır ağır onları takip ediyor araba.
Kardeşim endişeleniyor ve hızlanıyor. Bu kez yaya kaldırımının bittiği yerde araba önünü kesiyor. içinde şöforden başka 1 kişi daha var.
kardeşim geri dönüp hızla yolun karşı tarafına geçiyor ancak araba tekrar önüne kırıyor hızla. Ve kardeşim yeğenimin elini sıkıca tutup
koşarak yakındaki markete sığınıyor.
Marketten ağlayarak ve kekeleyerek beni aradı. Marketten çıkmamasını ve eşini beklemesini sonra onunla polise gitmesini söyledim.
Sonra eşiyle birlikte karakola giderek olay anlatıldı. Tabi polis tarafından klasik "dikkatli olun, yetkilerimiz yok. ancak suçüstü olursa yakalayabiliriz" diyorlar. Bu arada aracın plakası sahte olduğu da anlaşılıyor.
Bu olaydan sadece 2 saat sonra kardeşimin evinin 2 arkasındaki ana cadde üzerinde bulunan BİM alışveriş merkezinin önünden araç içinden 3 yaşındaki çocuğun kaybolduğu belediye hoparlöründen anons ediliyor. 4 gün sonra da çocuğun cesedi iç organları boşaltılmış olarak yine körfez ilçesinde bir dere yatağında bulunuyor. Ancak bu çocuğu kaçıran araba gri tempra.
Arkadaşlar dün izmit körfezdeydim. inanın duyduklarımdan sonra dün gece uyuyamadım. dehşet içindeyim.
şaşırtan birşey daha var basında yer almadı bu olay. sadece bazı internet ortamında forumlarda yer alıyor. Toplum olarak kör-sağır mı olduk nedir anlayamıyorum.
Ne olur dikkat edin çocuklarınıza ve etrafınızda olup bitenlere.