2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır.
Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz.
MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.
Hemen Üye Olun!
MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.
İki gündür, benim de katkılarımla Jinlun markası, bayii ve servisleri ile ilgili bir karmaşa yaşanmakta. Benzeri karmaşalar hem burada hem de diğer motorsiklet sitelerinde Keeway, Kanuni ve Mondial gibi markalar için de daha önce yaşanmıştı. Bu ve benzeri karmaşalar farklı markalar için de yaşanmaya devam edecektir. Ancak burada unutulan bir nokta var. Örneği taze olduğu için veriyorum, Bursa veya İstanbul servisleri ve bayileri ile ilgili problemler yüzünden bu işten ekmek yiyen ve aynı markaları satan (Jinlun, Kanuni, Mondial v.s) ancak işini de hakkıyla yapan kişilerin ekmeğiyle de oynuyoruz. Bir Manisa, Isparta, Diyarbakır, Trabzon, Konya yada Çanakkale bayisinin veya servisinin hiçbir suçu yada günahı yokken, direk markalara laf atarak, bu kişileri de zan altında bırakıyoruz.
Eskilerin dediği gibi "Öfkeyle kalkan zararla oturur" veya "Keskin sirke küpüne zarar" Bir anlık öfke veya gazla söylediğimiz yada yazdığımız kelimeler, ileride karşımıza aleyhimize delil olarak kullanılacak şekilde çıkabilir. Herhangi bir ürün aldığımız zaman içinden çıkan Garanti Belgelerini ve kullanma kılavuzlarını fırlatıp bir köşeye atıyoruz. (Buna ben de dahilim). Aslında o belgeleri okunması için o ürünle birlikte veriyorlar. Bu belgeleri tam olarak okuduktan sonra hakkımızı daha kolay arayabiliriz. Ve hatta elimizdeki, üretici firmanın kendisinin yazmış olduğu belgeyi delil olarak kullanabiliriz.
Dün akşam eşim bana "Nasreddin Hoca gibisin" dedi. nedeni herkesi haklı bulmam. Buraya yazdıklarımı "farklı" anlayacak kişiler çıktı ve çıkacaktır mutlaka. Ama demokrasinin nimetlerinden yararlanmak için demokrasiyi de iyi bilmek gerekir. Kendi hakkımızı savunurken karşı tarafın hakkını yemememiz gerekli. İşte demokrasiyi uygulamak bu nedenle bu kadar zor. Başkalarının hakkını ezerek hak savunmak demokrasi değildir. Bu nedenle daha önce belirttiğim gibi eğer bir çözüm isteniyorsa bu çözüm ancak tarafların karşı karşıya gelmesiyle bulunabilir. Beni bilenler her zaman "taraf" olmaktan rahatsızlık duyduğumu bilirler bu nedenle bu yazımı imzasız olarak yazıyorum. Benim kimseden "aferin" veya "alkış" beklentim yok. Ben herzaman "bana" doğru gelen şeyler için uğraş verdim.
Uludağ gezisinde sevgili Hasan Abimin anlattığı bir hikaye vardı. Çok kısa geçeceğim; Bir sitede Hasan Abiyi hiç tanımadan hakkında atıp tutan hatta sinir olan birisiyle kendisinin Arvasi olduğunu söylemeden oturup yemek yemişler, yemek sonunda kendisinin Arvasi olduğunu söyleyince o kişi utancından yerin dibine girmiş. Sözün kısası bulunduğumuz yerden tanımadığımız hiç kimse hakkında yorum yapmayalım. Herkes belirli bir noktada farklı sözler, farklı davranışlarla çıkış yapabilir. Taraf olmadan önce her türlü detayı gözden geçirmek gerekir.
Lütfen herhangi bir olay karşısında tepki vermeden önce bu yazdıklarımı hatırlayınız. Dostluklar, iş ilişkileri ve hatta evlilikler bile kolayca yıkılabilir ama yenisini inşa etmek zordur. Lütfen demokrasiyi de demokrasi kuralları çerçevesinde uygulayalım. Sıkıntı ve dertlerimizin çözümü için taleplerimizi bireysel çıkışlarla değil toplu halde ve mantıklı yapalım. Bu bizlerin ne kadar gelişmiş ve olgun olduğumuzu gösterecektir.
Beni seven, sevmeyen, hakveren, haksız bulan herkese sevgiler, saygılar.
ameno kastım okudum kanka ama anlamadığım bir konu var şimdi kimse hakkında atıp tutmayın derken yıldırım oto hakkında atıp tutmayın demek istiyorsun, yani çapırtürkle gemlikliyi haksız mı buluyorsun ?, taraf olmadan baktığın zaman iki tarafıda tanıyorsun, senin bu konudaki düşüncen nedir lütfen açık olurmusun, çünkü biz gazı hemen alırız, buradaki oluşumda gazla olmuştu, adamlar hakkında atıp tutmayalım, lütfen bizi aydınlatırmısın...
__________________ bu kalp seni unuturmu ? canım kardeşim !
ameno seni tanıdığım andan itibaren bana vermiş olduğun elektrikde olduğu gibi gayet mantıklı ve aklıbaşında bir arkadaşsın...durumu çok güzel özetledin...sağduyulu bir yaklaşım içindesin...sanada bu yakışırdı...keşke başka marka ve model motor alsaydınızda böyle üzülmeseydiniz...Taraklıda motorla alakalı yaşadığın tatsızlık benide üzdü inan...fevri değilsin derdini ve kendini çok güzel ifade etmişsin...
Kimse hakkında atıp tutmayın derken genel bir ifade kullandım. Bu Hakan ve Murat için de geçerli, İsmail ve Yalçın Yıldırım için de geçerli. Ne Yıldırım Motor Murat'la Hakan'ı tanır ne de diğer şehirdekiler Yıldırım Motor'u.
Daha önce ithalatçı bir firmada çalışıyordum. Bayilerimiz vardı. Ürünlerle ilgili, servislerle ve bayiilerle ilgili çeşitli şikayetler geliyordu. Hepsine tabiiki cevap veriliyor ve ilgileniliyordu ama patronun bir lafı aklımdan çıkmıyor. "Kimin nasıl sattığı, ne kadara sattığı beni ilgilendirmez. Beni malımın satılması ilgilendirir" Bilmem anlatabildim mi ?
valla ben genel olarak Adapazarı servisimden memnunum.ama ben şu an memnunum ama bu benim onların artı yada eksilerini söylememle bir bütünlük arzeder.kavasakide güzel motor japon ama parça problemi var.bunlar hiç olmazsa parça yönünden bizi sıkıntıya sokmuyorlar.yanlız şunuda söylemeliyim Türkiyede servisler genelde müşteriyi yolunacak kaz gözü ile bakıyorlar.beni bir servis bir sefere kandırır ikincide asla.kandıramaz.kardeşim ben 25 senedir motoun tepesindeyim.servisin yapacağını ondan daha iyi yapabilecek kapasitem ve tamir takımım var.onun için zorda kalmadıkça kendimi kerttirmem.selamlar
Bencede sakin olmak gerek ama kek olmayada gerek yok herşeyin adabı üsulü var fevri davranıp haklıyken haksız duruma düşmemeli servisin bi yanlışını görüyorsak ıcm herzaman diyor bize iletin. Arkadaşlar Icm müşteri şikayetleri yüzünden zamanında bir servisini kapattı hatırlatırım. Böyle mevzular yüzünden kendi malımızı komple b.k lamaya gerek yok. Hatayı yapan kimse uygun şekilde üstüne gidilsin bizde elimizden gelen destegi verelim.