alıntı

bu da bir başka sitede konuyla alakalı topikte görüşlerini yazan bir arkadaş
gerçi bahsi geçen kişileri henüz tanımıyorum ama zaten benzeri bir çok durumu sigortalılarım sayesinde zaten yaşıyorum.......
Ne işe yarıyor?
En basit kapsamlı sağlık sigortasında yatarak tedavi ve acil müdahaleler teminat altına alınır. Ve nerdeyse tüm sigorta şirketlerinde ücretsiz özel ambulans hizmeti de vardır. Diyelim ki bir gıda zehirlenmesi durumu oldu. Ambulans çağırdınız ve en yakın özel hastaneye gittiniz. Yapılan tüm işlemler için hiçbir şey ödemezsiniz. Hasta oldunuz doktora gittiniz ve ameliyat olmanız gerekti. Bademcik ameliyatı mesela Yatarak tedaviye girdiği için her türlü ameliyat cebinizden beş kuruş çıkmadan yapılır.
Gelelim motosikletle ilgili bölüme.. Sadece bikaç örnek vermek istiyorum.
1) Geçen yıl Özer (zerr) çok ufak bi kaza yaptı. Öyle ki motor devrilmedi bile. Akan trafikte önündeki araç (minibüs) ani fren yapınca duramayacağı için sola kırıp geçmek istedi. Minibüsten kurtardı ama fren manetini sıkan sağ eli minibüsün stop lambasına çarpıp kırdı. Elinde yazlık eldiven vardı ve sonuç olarak işaret parmağı şişti ve yüzük parmağı yara aldı ve tırnağı koptu. Kaza mecidiyeköyde olduğu için Kadir'le (Bad Boy) ilk olarak acilen Okmeydanı SSK hastanesine gittiler. Ben de yanlarına hastaneye gittim. Bir sürü film röntgen falan derken gece 10'da hastaneden çıktık. Özerin çalıştığı şirket özel sağlık sigortası yaptığı için çok şanslıydı. Çünkü hastanedeki doktorlar orta parmağındaki eklemlerin dokuların büyük hasar gördüğünü ve kısmen kullanım kaybı olabileceğini söylediler. Mikrocerrahi bölümünün bakıp karar vermesi gerekiyodu ve adam gibi mikrocerrahi bölümleri özel hastanelerdeydi .
Özer bikaç ameliyat ve fizik tedaviden (Acıbadem Hastanesi) sonra orta parmağını geri kazandı. (Bişey derdim ya neyse) Net olarak bilemiyorum ama tüm operasyonların toplam maliyeti 5 milyarın üzerinde olması lazım. Tamamını Özer'in sağlık sigortası karşıladı.
2) Mayıs ayında bankadan bir arkadaşım Vespa motosikletiyle giderken Levent'te hem ters yönden gelen hem de kırmızı ışıkta geçen 20 yaşında bir serseri genç çarptı. Kamera kayıtlarından aracın çarpma hızı en az 100 km. olarak belirlendi ve çarpma anında frene bile basmamış. Sen normal yolunda gidiyosun, hiç beklemediğin yerden bi araba resmen mahalle arasında 100'le geliyor ve sana çarpıyo.. Düşünün..
4 gün Şişli Etfal'de yoğun bakımda kaldı, fatura 20 milyar. Uyandığında Amerikan Hastanesine aldılar. Kol kırık, bacak kırık, çene kırık (Yarım kask vardı, zaten kask dandik olsaydı ya da hiç olmasaydı yaşaması imkansızdı.), kaburgalar kırılmış akciğere batmış. O da bikaç tane ameliyat geçirdi. Koluna ve bacağına platin takıldı. 3 hafta kadar hastanede yattı ve yaklaşık 100 milyar da Amerikan Hastanesinde fatura çıktı. Şimdi evde fizik tedavi görüyor. Tüm masrafları sigorta tarafından karşılanıyor.
3) Bir örnek daha vereyim. FazerTurkiye üyelerinden bir arkadaş yaklaşık 20 gün önce kaza yaptı. Hala yoğun bakımda yatıyor. Henüz uyanmadı ve ailesi bugüne kadar 100 milyar para ödemiş. Malesef durumu ciddiyetini koruyor.
Rahmetli bile demeye dilim varmıyor. Etrafta bu tip kazaları görünce ve kardeşi Ramazan da kaza yaptıktan sonra Serdar Abi'ye bu sigorta için çok ısrar etmiştim. Bikaç aylık çabadan sonra zorla da olsa geçtiğimiz Nisan ayında sağlık sigortası yaptırdık. Biz tabi yaşam kaybını aklımızdan geçirmediğimiz için kaza halinde masrafların karşılanmasını düşünerek yaptırmıştık. Vefatından sonra sigortayı aradım ve durumu anlattım. Poliçede ferdi kazalarda yaşam kaybı için de teminat varmış. Ailesi ordan da ciddi bir miktarda para alacak.
Şimdi soruyorum size kasko mu daha önemli sağlık sigortası mı? Tabi ki kasko yaptırın, kasko motosiklet için çok önemli bir güvence. Motorun pert olursa en fazla motorunu kaybedersin. Fakat ufak bir ameliyat bile motorun parasının kat kat fazlası tutabiliyor. Hele ki sağlık sigortası olmayıp motoruna kasko yaptıran insanın aklından şüphe ederim. Önce can sonra canan
Lafı fazla uzatmadan hepinize sağlık sigortası yaptırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. 18-35 yaş arasındaysanız ve özel bir sağlık sorununuz yoksa yıllık ödeyeceğiniz para 400-500 arası değişir. 2 teker üstüne çıkan herkes bence bu parayı bi şekilde verme gücüne sahiptir. Konuyla ilgili tüm sigorta şirketlerinden bilgi alabilirsiniz. Eğer yaptırmak isterseniz Yapı Kredi Sigorta için de elimden gelen yardım ve indirimi sağlamaya çalışırım. Hepinizi seviyorum.
LiZziE tafarından gönderildi
Alıntı dimi bu 
|
tabii yazdım ya ama olması gerkliydi dimi....
güncel güncel