Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Tags: , ,

Yanıtla
Eski 24-01-2008, 10:24   #1 (permalink)
Administrator

Biscuit kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
Biscuit kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Türk motosiklet yarışları ne olacak

Geçen hafta katıldığım bir organizasyonda, hafif sitemli bakışları ile bir genç yaklaştı yanıma. Türkiye’de motosiklet yarışlarına katıldığından bahsedip, basının bu organizasyonlara yeterli ilgiyi göstermediğinden dert yandı.

Her ne kadar sohbetimiz sırasında az sonra kartımı veririm size dese de unutan arkadaş hatırladığım kadarı ile Türkiye Pist şampiyonası Sperstock C’de yarışan Yunus Erçelik’ti. (yanılıyorsam kusura bakmayın, son zamanlarda kafa bir dünya olduğundan isim hatırlamakta zorlanıyorum)

Yunus bana uzun uzun veryansın etti. "Siz" mesela dedi. Türkiye’nin en büyük gazetelerinden birinde motosiklet yazıyorsunuz, üstelik bir de Türkiye’nin en sevilen, en çok okunan motosiklet dergisini çıkarıyorsunuz ama bize ikisinde de yok denecek kadar az yer ayırıyorsunuz." Dedi. Haklısın dedim. Kurudum kaldım Yunus’un karşısında. Sonra kendi kendime düşündüm neden diye? Ben gerçekten neden böyle bir şey yapıyorum. Hemen çünkülerini bulmaya başladım. Bu çünküler onlara yer vermemek için haklı sebep değil elbet ama nedenleri bulursam bu nedenleri ortadan kaldırma yollarını da bulurum diye düşündüm.

BODOZLAMA 1000 CC İLE YARIŞILIR MI

Nedenler şöyle Türkiye’de gerçekten amatör düzeyde yapılan tüm bu yarışların sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Son dönemlerde daha profesyonel gözüken takımlar kurulmaya başlasa da örneğin İzmit Körfez pisti gibi yetersiz ve 1000cc.lik bir makinenin, Zürafayı odaya kapamak gibi olduğu pistte makinelerin son vitesini bile görmeden ne derece "yarış"ılabileceğini sorguladığımı fark ettim. Bu sadece benim şikayetim değil tüm yarışçılar da aynı dertten müzdarip. Onlar istemezler mi canavar gibi bir pistte canavar gibi makinelerle yarışsınlar. Ancak durum bu. Avrupada 600cc.de yarışmadan 1000cclik makine kullanamazken bizim yarışçıların bodozlama 1000cc ile yarış kariyerlerine başlamaları da yine küçük bir örnek. Nolur yarışan arkadaşlar bana kızmasın. Biliyorum anlar da iyi şartlarda, doğru kurallarda, adam gibi pistlerde yarışmak istiyorlar ama durum ve şartlar şu anda bu? Peki durum bu diye onları yazmamak, onlara gazete ve dergilerde az yer vermek doğru mu? Değil ama işin gerçeği bu! Aslında tavuk yumurta kısır döngüsü yaşanıyor tam da bu noktada. Yarış sektörü diye bir sektör oluşmadığı için mi medya onlara yer vermiyor yoksa medya yer vermediği için mi sektör oluşamıyor? Çünkü daha iyi şartlarda yarışmak isteyen yarışçı sponsor arayışına girdiğinde potansiyel sponsor diyor ki, sen benim markamla yarıştığında, nerde ne kadar yer alacağım ki ben? Yarışçı kuruyup kalıyor ne dese boş.

FEDERASYON YALAN OLDU

İşin bir de FEDERASYON yanı var ki orası da Allahlık Ali Bekir! Ey federasyon sen neden kuruldun ve şu ara ne yapmaktasın? Kenan’a bile beklenen ilgiyi ve desteği göstermediğini düşündüğüm Federasyon var olmak ve bünyesindeki insanlarla kendi çalıp kendi oynamak için kurulmuş görünüyor. Kurulduğundan beri sayısız defa buradan, iyi şeyler yapacağına inanıyorum ümidimi belirttiğim ama bunu yaptıklarına hiç şahit olmadığım için inancımı yitirdiğim bir federasyon! Onların da yarış ve yarışçılar için yarış düzenleyip, lisans verip para toplamak dışında bir şey yaptığı yok. Hatta şu yarış pistiyle anlaşamayıp, Abdülrezzak abiye kızıp, onca yarışçıyı zor durumda bırakacağını umursamadan yarışa bir hafta kala bu yarışı bilmemne pistine alıyoruz! Kararını alan, bundan sonra bilmemnerde hiç yarış yapmıcaz diyebilen, basına yarış sonuçlarını, dört yıldır yalvarmama rağmen fotoğrafsız sadece yazı olarak yollayan bir zihniyetle yönetiliyor şu aralar. Yarışçılar ne yapsın?

SONUÇ: Ben kendi adıma motosiklet yarışlarına bundan böyle daha sık yer vermeye gayret edeceğimi söylemek istiyorum. Yarış takip etmek ciddi de bir iştir. Bakalım ne denli altından kalkacağız. Tüm yarışçı arkadaşlara da buradan rica ediyorum, beni şu yarış işleri, oralarda neler döndüğü, ne sıkıntılar olduğu, ne haksızlıklar yaşandığı konusunda biraz bilgilendirin.

Ayşe Şule BİLGİÇ
ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır

KİNG OF MV....KİNGOFRİDER... 05 KASIM 2009

Bu mesaj en son " 24-01-2008 " tarihinde saat 10:56 itibariyle Biscuit tarafından düzenlenmiştir....
Biscuit is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-01-2008, 10:53   #2 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

selçuk333 kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2006
selçuk333 kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
paylaşım için teşekkürler , bizden geçti tabi =))
Sonra bir gün o çiçeğin özüne bir arı konacak!
Belki o arı ben olacağım!
selçuk333 is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-01-2008, 11:16   #3 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ghost_rider kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2006
Bu A.Ş.B beni öldürecek !

Yine ultra boş bir yazı ilk etapta okuduğumda Yunus un serzenişi ilgimi çekti Yunus samimi arkadaşımdır kavacık Y moto nun sahibi abisi orçun ile birlikte işletiyor.

Çocuk gerçekten acaip başarılı hatta Motoron dergisinde zorla da olsa haber yaptırmıştım.

Ayşe şule yarışlara olan ilgisizliğin nedenini saçma sapan şekilde savunmuş yine özrü kabahatinden beter olmuş.
Sen işin Basın kısımısın nasıl olur da bu konuda bir yaptırım için insanları örgütlemezsin.
Bir de TMF ye çamur atıyor.Nasıl yönetildiği tartışılır,ancak sen yazı isteyeceksin bir de fotolu olsun diye tutturmana rağmen onlar sadece düz yazı gönderecek sende sitem edeceksin OHA derler buna o zaman sen neden Türkiyenin en büyük gazetesinde köşe yazarlığı yapıyorsun ,neden dolayı 2Teker diye bir derginin sahibisin Fotoyu federasyon yollası Yazıyı federasyon yollasın sende buna habercilik diyerek derginde veya gazetende yayına Pabucumun Gazetecisi.

Bu mesaj en son " 24-01-2008 " tarihinde saat 11:19 itibariyle ghost_rider tarafından düzenlenmiştir....
ghost_rider is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-01-2008, 11:39   #4 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

bestofwesd kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2006
hakket ne olacak yaw

Kalbimizdesin KİNG AĞAM
bestofwesd is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-01-2008, 22:04   #5 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

furkan kullanıcısının avatarı

Giriş: Sep 2007
Alıntı:
ghost_rider tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Yine ultra boş bir yazı ilk etapta okuduğumda Yunus un serzenişi ilgimi çekti Yunus samimi arkadaşımdır kavacık Y moto nun sahibi abisi orçun ile birlikte işletiyor.

Çocuk gerçekten acaip başarılı hatta Motoron dergisinde zorla da olsa haber yaptırmıştım.

Ayşe şule yarışlara olan ilgisizliğin nedenini saçma sapan şekilde savunmuş yine özrü kabahatinden beter olmuş.
Sen işin Basın kısımısın nasıl olur da bu konuda bir yaptırım için insanları örgütlemezsin.
Bir de TMF ye çamur atıyor.Nasıl yönetildiği tartışılır,ancak sen yazı isteyeceksin bir de fotolu olsun diye tutturmana rağmen onlar sadece düz yazı gönderecek sende sitem edeceksin OHA derler buna o zaman sen neden Türkiyenin en büyük gazetesinde köşe yazarlığı yapıyorsun ,neden dolayı 2Teker diye bir derginin sahibisin Fotoyu federasyon yollası Yazıyı federasyon yollasın sende buna habercilik diyerek derginde veya gazetende yayına Pabucumun Gazetecisi.
KesinLLikLe katıLıyorum... payLaŞım iÇin teşekkürLer
furkan is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-01-2008, 22:03   #6 (permalink)
Motosiklet Kullanıcısı

Butcher kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2008
Bu işe merakı olan insanlar lisansı nerden alabiliceklerini bulmak için güçlük çekiyor, motor meraklısı olup bir gün Kenan Sofuoğlu gibi olabilsem düşüyle yaşıyan gençler Türkiye Pist Şampiyonalarının düzenlendiğinden bile haberi yok. Kim bilir kaç Kenan daha çıkardı .. Bu yeni nesilin, meraklıların, hayalperestlerin, kendine güvenenlerin önündeki taşı biraz olsun basın, medya vs yerinden oynatabilse, onlar taşı kaldırıcak her şey daha güzel olucak ama....
Butcher is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-02-2008, 14:32   #7 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

kingofrider kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
caddelerde kapışalım
kingofrider is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-02-2008, 14:59   #8 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

_ZgN_ kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2007
_ZgN_ kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Street Race engellenemez.......Bu arada Ghost_Rider a da katılmadan edemeyecegim......
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-02-2008, 23:01   #9 (permalink)
Motosiklet Kullanıcısı

Butcher kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2008
o ayrı....
Butcher is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları