Motovirus.com;

2005 yılını 2006 ya bağlayan gece yani 0cak 2006 da yayın hayatına geçmiş, motosiklet camiasına yeni bir soluk getiren, motosiklet kullanıcılarının kolayca tüm bilgilere ulaşabileceği bir forum olma özelliğini taşımaktadır. Motosiklet adına tüm merak ettiklerinize kolayca ulaşabilir, merak ettiğiniz başlıkları konu haline getirerek diğer üyelerimizden destek isteyebilirsiniz. MV nin en büyük özelliği ise AİLE kavramını kullanıcılarına en yi şekilde aktarması ve AİLENİN bir parçası olmalarını sağlamaktır.

Üye Girişi

Şifrenizi unuttuysanız tıklayın?

Hemen Üye Olun!

MV’ye üye olmak için kayıt formunu doldurarak size gelecek olan aktivasyon kodunu onaylamanız yeterli olacaktır. Aktivasyon kodu mail adresinizin junk mail ( önemsiz postalarına ) düşebilir. Eğer aktivasyon kodu mailinize gelmedi ise info@motovirus.com a mail atarak üyeliğinizin onaylanmasını isteyiniz.

motosiklet forum üye kayıt

Motovirus.com

Tags: , , , , ,

Yanıtla
Eski 18-07-2007, 18:23   #1 (permalink)
Administrator

Biscuit kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
Biscuit kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Post Hırsızlığa karşı gizli yöntemler. A. Şule BİLGİÇ

Birkaç haftadır sizlerden haklı şikayetler alıyorum. "Rüzgarın Kızı’nın koca bir sayfası vardı? Neden şimdilerde az fotoğraflı, köşe yazısı formatına çekildi?" diye. Biliyorsunuz ki piyasaya çıktığı günden beri her hafta düzenli olarak var olan tek otomobil gazetesi "Otoyaşam". İlk çıktığımızda diğer gazeteler de heves edip benzer bir ek çıkarmışlar ama kısa süre sonra kapatmak zorunda kalmışlardı.

Otoyaşam ise azimle yoluna devam ediyor. Ancak yaz aylarında, sayfa sayısı azaltılınca, otomobil haberleri benim sayfama da zıplamaya ve benim yazılarımın alanı da daralmaya başladı. Yani bana gelen şikayetlerde olduğu gibi, Hürriyet Gazetesi’nin "motosiklet"e yaptığı kasti bir şey yok. Diyeceğim o ki şu yaz aylarını bir atlatalım, yine kuruluruz inşallah sayfamıza... Bir süre misafirlerimiz olacak hepsi bu.

UYDUDAN TAKİP

Gelelim geçen haftaki "hırsız çalıyorum demez" başlıklı yazıma. Bu yazıma pek çok kişi ve kuruluştan önlem alternatifleri geldi. İçlerinden bir iki tanesi gerçekten merak uyandırıcı ve hayret vericiydi. Mesela ATC Firması motosikletimize yerleştirdikleri küçük bir verici sayesinde hırsızların motoru çalmaları durumunda, internetten, uydu yardımı ile o an nerede olduğunun tespit edilebildiğini söylüyorlar. Bir diğer firma ise, özel bir yöntemle, gözle görülemeyecek kadar küçük tanelerin üzerine motosikletin şasi numarası, sahibinin adı, adresi gibi ruhsat bilgilerini kodlayıp, yine özel bir yöntemle motosikletin her parçasına bu tanelerin püskürtülmesini sağladıklarını. Böylelikle çalınmış bir motorun, bulunduğunda, şasi numarasındaki oynamalar sebebi ile kimliği tespit edilemediği durumlarda, üzerindeki bu DNA’lar yine özel bir yöntemle gün ışığına çıkartılıp, üzerindeki kodlanmış bilgiler okunabiliyormuş. Bu da enteresan. Ayrıca geçen hafta disk kilitleri ile ilgili yazdığım disk kilidini unutmak sureti ile diske ve kendine verilen zararlar onusunda pek çok firmanın, basit ama işe yarar çözümler üretmiş. En basiti disk kilidine takılan telefon kordonu şeklindeki, forforlu spiralin diğer ucunu seleye bağlayarak, motora bindiğinde bu kordonu görüp "haaa, disk kilidini çıkarmadık iyi mi patlayacaktık az kalsın" dememizi sağlayan bir aparat diski kurtarmamıza yardımcı olabilir.

Size söz veriyorum, ilk fırsatta hem uydudan yer bildiren zamazingoyu, hem DNA zımbırtısını, hem de şu disk kilidi bıdı bıdısını bizzat kendi motoruma takıp, çalışma prensiplerini, maliyetlerini, işe yarayıp yaramadıklarını sizlerle paylaşacağım.

Almanya’nın yıldızı Hayden

MotoGP 2007 Sezonu’nun 10’uncu yarışı Almanya Grand Prixi Sachsenring geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Sıralama turlarını izleyemediğim için heyecanla oturduğum ekranın karşısında, merakla Rossi’nin ve Stoner’in olaya kaçıncı sıradan başlayacaklarını öğrenmeye çalıştım. Stoner birinci, Rossi 6’ncı sıradaki cepteydiler. "Allah dedim acayip şenlikli yarış olacak. Rossi arkadan coşacak, Stoner kaçacak." Start verildiğindeyse hiç de durum düşündüğüm gibi olmadı. Rossi birkaç sıra daha geriledi. Ancak her tur birini geçmek sureti ile ön sıralara doğru ilerlemeye başladı. Stoner ise önde birincilik için ciddi bir savaş veriyordu. 5’inci turda yarışın tadı tuzu kalmadı. Çünkü koca kafalı Rossi, Randy de Puniet’yi geçmeye çalışırken fizik kurallarını hiçe sayınca kendini yerde buldu. Rossi’nin öyle bir enerjisi var ki gerçekten tüm yarışa heyecan ve neşe katıyor namussuz. Rossi yarış dışı kalınca, ön sıradakilerin hepsine pitten Rossi’nin yarış dışı kaldığı tabelalarla gösterildi. Arkadan bir köpek balığı gibi her an çıkabilir diye panikleyen ön grup bir oh çekip sakin sakin yollarına devam ettiler. Yarışta dikkatimi çeken başka bir konu da seyirci ilgisiydi. Tribünler tıklım tıklım dolmuştu. 30 turluk yarışı 101 bin seyirci tribünlerden takip etmiş. Gelelim yarışın sonuna, yarışı 2006 yılında olduğu gibi Repsol Honda pilotu İspanyol Dani Pedrosa kazandı. Ducati’yle yarışan İtalyan Loris Capirossi ikinci olmayı başarırken, son şampiyon Amerikalı Nicky Hayden 14’üncü sıradan start aldığı yarışı üçüncü bitirerek günün yıldızı olmayı başardı.

Ayşe Şule BİLGİÇ
ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.

KİNG OF MV....KİNGOFRİDER... 05 KASIM 2009
Biscuit is offline  
Bu Mesajı Facebookta Paylaş!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-07-2007, 18:57   #2 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

sastuning kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2006
sastuning kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
bir cinli motora uydudan izleme aleti yok DNA bilmemnesi takarsak vay halimize
hem bu disk kilidi olayini biraz abartiyo sanki ben kac kere disk kilidi takiliyken hareket etmeye calistim bisey olmadi.disk ole kolay kiriliacak bisey degil cunku.
sastuning is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-07-2007, 19:12   #3 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
Alıntı:
sastuning tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
bir cinli motora uydudan izleme aleti yok DNA bilmemnesi takarsak vay halimize
hem bu disk kilidi olayini biraz abartiyo sanki ben kac kere disk kilidi takiliyken hareket etmeye calistim bisey olmadi.disk ole kolay kiriliacak bisey degil cunku.

disk kırılmıo ama disk kilidi kırılabilio
tecrübe ile sabittir....

my bikez
mertmertmert is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-07-2007, 19:35   #4 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

sastuning kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2006
sastuning kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Alıntı:
mertmertmert tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
disk kırılmıo ama disk kilidi kırılabilio
tecrübe ile sabittir....
o kadar dandikmi ya bu kilitler
sastuning is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-07-2007, 22:24   #5 (permalink)
MV Teknik & Test Team

tippex kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2005
tippex kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
bu pazar tehlıkelı bır pazar dısk kılıdı kanımca ınsanları sadece amator hırsızlardan korur ama kılıdı unutma faktoru ortalamaya katıldıgında 200-500 ytl arasında dısk parası odersınız.hırsızların 5 kısı mınıbusle gelıp 5 sanıyede motor kaldırdıgı ulkemde kanımca dısk kılıdı olu yatırımdır bence saglam adam akıllı bır kılıtle saseden sabıt bı yere baglamak en caydırıcı (ugrastırıcı ) yontemdır ama kesınlıkle bılınmelıdırkı goturulemıyecek motor yoktur ama kasko bakidir

--can kuslar ocaktan berıdır gemılerdeyım ınternet var ama yogunluk gıremıyorum ulasmak ısteyen olursa cepten (uluslararası sularda acmam)--hepınızı cooook ozledım
tippex is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-07-2007, 22:53   #6 (permalink)
Moderator

mertmertmert kullanıcısının avatarı

Giriş: Dec 2005
evet orası öle, hırsızın çalamayacağı motor yoktur....

my bikez
mertmertmert is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-07-2007, 18:35   #7 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

sastuning39 kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2007
sastuning39 kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
motoru caldırmamak istiosan zemine sabitliycen zeminlede götürürlerse yok artık
sastuning39 is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-07-2007, 23:26   #8 (permalink)
Motosiklet Tutkunu

V A N H E L 54 kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2006
Adamlar çalıcam dedimi ne fayda ama davetiye çıkarmanında manası yok önlem almak her zaman iyidir.
V A N H E L 54 is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-10-2007, 00:39   #9 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

micerinos46 kullanıcısının avatarı

Giriş: Jun 2006
micerinos46 kullanıcısına ICQ aracılığı ile mesaj yolla micerinos46 kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
imkanım var ıse yaparım kaskomu full bır sekılde eger ımkanım yok ıse bırakırım otoparka olur bıter
micerinos46 is offline  
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-10-2007, 08:58   #10 (permalink)
Motosiklet Sevdalısı

ghost_rider kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2006
Artık bundan sonra hırsızlığa karşı gizli yöntemler söz konusu değil herhalde A.Ş.Bilgiç sağolsun anlatmış yöntemleri
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Bookmarks

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları